DNA a clasat dosarul presedintelui CJ Ilfov, Marian Petrache, deschis anul trecut in urma unui denunt

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 2 februarie 2018, 15:23 Dosare Anticoruptie


Marian Petrache
Foto: Agerpres
Directia Nationala Anticoruptie a clasat pe 9 ianuarie dosarul lui Marian Petrache, presedintele Consiliului Judetean Ilfov, deschis anul trecut in baza unui denunt facut din puscarie de fostul primar al localitatii Jilava, Adrian Mladin, scrie Sursazilei.ro, citand un raspuns al DNA oferit publicatiei.

"La data de 09 ianuarie 2018, în dosarul la care faceți referire, procurorii din cadrul DNA au dispus soluția clasării față de persoana menționată pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și șantaj întrucât faptele nu există, deoarece, în cauză, nu au fost descoperite probe care să stabilească o legătură între foloasele primite de inculpat și anumite acțiuni sau inacțiuni ale acestuia, din perspectiva calității sale de secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, care să-i producă anumite beneficii martorului", se arată în raspunsul DNA la solicitarea Sursazilei.

Pe 17 februarie 2017, Marian Petrache era chemat la DNA pentru a fi audiat în legătură cu denunțul depus de Adrian Mladin împotriva sa. La ieșirea din sediul DNA, președintele Consiliului Județean Ilfov a declarat că își dă demisia din toate funcțiile deținute în partid, inclusiv din cea de președinte al PNL Ilfov: "Acum nouă ani l-am şantajat eu. Şi-a adus aminte", a spus Petrache, referindu-se la Adrian Mladin. El a adăugat că nu are motive să se teamă de acest dosar: "Nu am niciun motiv, de ce Doamne, iartă-mă… Am fost la detectorul de minciuni. Cum să-mi şantajez eu propriul primar? Nu vi se pare că e strigător la cer?", a spus Petrache. Întrebat dacă a fost prieten cu Mladin, Petrache a răspuns că e prieten cu toţi primarii din Ilfov: "Inclusiv cu cei de la PSD am o relaţie bună", a spus Petrache. El a mai precizat că denunţul lui Mladin îi afectează credibilitatea şi, ca atare, îşi dă demisia din funcţiile deţinute în PNL, nu însă şi din ceea de preşedinte al Consiliului Judeţean Ilfov.

Procurorii au anunțat, la finalul audierii, că au început urmărirea penală sub acuzațiile de luare de mită și șantaj, fapte comise în anul 2008, când era secretar de stat în Ministerul Internelor și Reformei Administrative: "În cursul anului 2008, inculpatul Petrache Marian, în calitățile menționate mai sus, în schimbul neîndeplinirii atribuțiilor legale, a primit de la primarul unei comune din județul Ilfov (martor în cauză) foloase necuvenite ce au constat în achitarea contravalorii unor sejururi în Monte Carlo (17.681,84 lei) și în Saint Moritz (39.625,67 lei). De asemenea, la solicitarea inculpatului, martorul a plătit organizației politice, suma de 10.000 euro, fără să primească vreun document justificativ pentru banii respectivi. Foloasele necuvenite au fost obținute de inculpatul Petrache Marian prin constrângerea martorului, pentru ca primul să nu dispună subalternului său, prefectul județului Ilfov, emiterea ordinului de întrerupere a mandatului de primar. Anterior, pentru a-și înmatricula un autoturism în București, primarul și-a schimbat domiciliul, aspect care ar fi constituit un motiv de încetare a mandatului", se arăta în comunicatul de presă din 17 februarie 2017.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1181 vizualizari

  • +2 (8 voturi)    
    Deci omul a fost penal un an de zile, (Vineri, 2 februarie 2018, 15:34)

    xrogo [utilizator]

    nu le-a fost jena procurorilor DNA sa deschida dosar penal numai pe un denunt, si ala de la un puscarias, parca madam Kovesi nu baga in seama ce spun puscariasii, in dosare sunt buni dar in presa cand o "lauda" pe Codruta nu mai sunt buni?
    • 0 (2 voturi)    
      esti varza (Vineri, 2 februarie 2018, 19:13)

      nahir [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

      complet.
      DNA e obligata de lege sa deschida dosar de urmarire pentru orice sesizare care presupune mita.
      Asta au facut. Dupa ce au anchetat au ajuns la concluzia ca nu este adevarat nimic din sesizarea respectiva.
      Iti inteleg ardoarea cu care ii dai in cap Codrutei, ca deh, la partid v-o fi impus ca si conditie de plata a postarilor voastre. Probabil insa ca la voi, comunistii de azi, tot la kil va plateste, nu la calitate.
      • +1 (1 vot)    
        Mai castravete murat, ai auzit de (Duminică, 4 februarie 2018, 10:56)

        xrogo [utilizator] i-a raspuns lui nahir

        cercetare in rem, nu era pomenit numele lui Petrache si se cerceta fapta, nu se gasea nimic, dosarul se inchidea si Petrache nu era manjit cu nimic, dar spectacolul chemarii unui politician de varf era atat de ademenitor pentru matracuca din fruntea DNA ca nu i-a rezistat si l-a pus in scena!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by