DNA cere Tribunalului interzicerea initierii procedurii de dizolvare sau lichidare a Tel Drum, invocand riscul radierii, astfel incat compania sa nu mai poata fi trasa la raspundere penala

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 25 ianuarie 2018, 17:06 Dosare Anticoruptie


Tel Drum isi cere insolventa
Foto: portal.just.ro
DNA a cerut Tribunalului Bucuresti sa interzica, pentru 60 de zile, initierea procedurii de dizolvare sau lichidare in cazul Tel Drum S.A. sau, dupa caz, suspendarea acestor proceduri in situatia in care, la data judecarii prezentei cereri, acestea au fost deja initiate.

Directia Nationala Anticoruptie precizeaza ca "S.C. Tel Drum S.A. a fost trimisa in judecata, ca persoana juridica, pentru savarsirea infractiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinte deosebit de grave, la data de 27 decembrie 2017".

De asemenea, intr-un dosar separat aflat in faza de urmarire penala, fata de S.C. Tel Drum S.A. s-a dispus urmarirea penala, avand calitatea de suspecta pentru savarsirea infractiunilor de: constituire a unui grup infractional organizat, evaziune fiscala in forma continuata, complicitate la doua infractiuni de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau altul.

In 17 ianuarie 2017 s-a adus la cunostinta S.C. Tel Drum S.A. calitatea de suspecta si dispunerea masurilor asiguratorii in cauza.

In aceeasi zi, arata DNA, pe rolul Tribunalului Teleorman s-a inregistrat solicitarea debitorului Tel Drum SA Alexandria de deschidere a procedurii insolventei, cererea avand termen la data de 29 ianuarie 2018.

"SC Tel Drum SA a solicitat deja deschiderea procedurii de insolventa, ceea ce creeaza riscul lichidarii si radierii in termen scurt a inculpatei persoana juridica, astfel incat aceasta sa nu mai poata fi trasa la raspundere penala. Prin urmare, se considera ca masura solicitata este necesara pentru buna desfasurare a procesului penal", argumenteaza procurorii DNA, intr-un comunicat.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























5065 vizualizari

  • +20 (24 voturi)    
    Tribunalul sa-si faca treaba (Joi, 25 ianuarie 2018, 17:15)

    Ingwar [utilizator]

    anul trecut tot Dragnea a mituit judecatoarea care se ocupa cu cazul sau si a demisionat, acuma acest escroc a gasit o alta solutie: dizolvarea Tel Drum, sper sa nu-i mearga de data aceasta. dracnea - tu esti o mizerie, imi pare rau ca in Ro justitia inca nu lucreaza ca in SUA ca ai fi primit minim 350 de ani de detentie pentru crimele si uzurparea puterii de stat. sa putrezesti in puscarie
  • -9 (17 voturi)    
    Adio, dar rămân cu tine! (The Goodbye Girl) (Joi, 25 ianuarie 2018, 17:18)

    cucuveauamov [utilizator]

    o comedie din anii 70
    • +9 (11 voturi)    
      Reactualizat, Goodbye Hamstare (Joi, 25 ianuarie 2018, 20:47)

      Kaladin [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

      Comedie trista.
  • +18 (20 voturi)    
    Eheei, Dracneo, nu te mai scapa nici Vasilica! (Joi, 25 ianuarie 2018, 18:25)

    Ciobanul Bucur [utilizator]

    Vasilica Docila va incerca, dar fara succes.
    DNA dovedeste ca nu-i e frica de Dracnea, nici de Vasilica.
  • +12 (14 voturi)    
    Eu credeam (Joi, 25 ianuarie 2018, 18:26)

    DT34 [utilizator]

    ca daca o companie intra in insolventa, intra in incapacitatea de a mai face plati catre furnizori, si o sa fie iertata de datorii, insa nu si nu si exclusa de la cercetari penale.
    • +10 (14 voturi)    
      Uiti ceva (Joi, 25 ianuarie 2018, 20:01)

      imi_pasa_de_romania [utilizator] i-a raspuns lui DT34

      Uiti ca legile sunt facute de ei pentru ei.
      Si partea frumoasa (care s-a mai si facut de atatea ori) e ca de obicei astfel de firme reapar cu alte nume dar aceleasi viclenii.

      Asta s-a votat 30 de ani, asta avem
  • +7 (9 voturi)    
    Insolventa e una si lichidarea altceva (Joi, 25 ianuarie 2018, 18:34)

    Koczka [utilizator]

    Procedura de insolventa nu afecteaza urmarirea penala.
    Eventual daca s-ar lichida societatea nu s-ar mai putea institui sechestru asiguratoriu si sau solicita despagubiri pe cale civila.
    Daca inteleg bine DNA a depus deja pe rol actiunea penala deci poate solicita sechestru asiguratoriu pana la judecarea actiunii penale, bla bla
    • +4 (6 voturi)    
      Multumesc (Joi, 25 ianuarie 2018, 19:33)

      DT34 [utilizator] i-a raspuns lui Koczka

      Multumesc pentru clarificare!
  • +8 (12 voturi)    
    nu inteleg (Joi, 25 ianuarie 2018, 18:35)

    revo [utilizator]

    nu exista o procedura stabilita prin lege care interzice radierea, dizolvarea unei firme atata timp cat este un litigiu in desfasurare?!

    Acum sa vedem JUSTITIA INDEPENDENTA in actiune!
  • +2 (6 voturi)    
    Putina gramatica! (Joi, 25 ianuarie 2018, 19:26)

    hotnewsfil [utilizator]

    Unii ziaristi, si nu numai ei, fac gresala de a folosi un cuvant la forma sa adjectivala, in locul formei corecte, cea adverbiala.
    Un exemplu : se spune (gresit) : analisti politici, analista politica, analiste politice, forma corecta (cea adverbiala, a cuvantului politic) fiind : analisti politic, analista politic, analiste politic.
  • +8 (14 voturi)    
    Si uite asa... (Joi, 25 ianuarie 2018, 20:47)

    DigitalTruth [utilizator]

    Infractorii se pregatesc sa spele putina. Ii lasam?
    • +10 (12 voturi)    
      Pai ei au furat bani UE (Vineri, 26 ianuarie 2018, 0:20)

      Kaladin [utilizator] i-a raspuns lui DigitalTruth

      Statul a despagubit UE...e vremea de inchis sandramaua. Il astept pe newlooka sa ne explice ca asa e bine.
  • -2 (2 voturi)    
    Daca n-ar fi de plans, ar fi de ras (Vineri, 26 ianuarie 2018, 9:50)

    kpopper [utilizator]

    DNA nu are nici un motiv sa ceara acest lucru, ba dimpotriva, si nu va obtine de la judecator asa ceva. In lege se precizeaza ca "insolvenţa este acea stare a patrimoniului debitorului care se caracterizează prin insuficienţa fondurilor băneşti disponibile pentru plata datoriilor certe, lichide şi exigibile:
    a) insolvenţa este prezumată ca fiind vădită atunci când debitorul, după 30 de zile de la scadenţă, nu a plătit datoria sa faţă de unul sau mai mulţi creditori".
    • 0 (0 voturi)    
      deci daca (Vineri, 26 ianuarie 2018, 11:45)

      natbl73 [utilizator] i-a raspuns lui kpopper

      creditorul nu pune recuperatorii pe tine in 30 de zile, pa si pusi bani?
  • +1 (3 voturi)    
    super (Vineri, 26 ianuarie 2018, 9:55)

    ..13 [utilizator]

    Multumesc


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by