Elan Schwartzenberg, trimis in judecata de DNA pentru complicitate la dare de mita intr-un dosar disjuns din dosarul Radu Mazare - Avraham Morgenstern

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 5 ianuarie 2018, 17:27 Dosare Anticoruptie


Elan Schwartzenberg (foto arhiva)
Foto: Agerpres
Procurorii DNA l-au trimis in judecata, vineri, pe omul de afaceri Emilian Schwartzenberg, in prezent arestat in lipsa (Schwartzenberg are dubla cetatenie si este domiciliat in Israel), intr-un dosar disjuns dintr-un alt dosar, privind construirea Campusului social Henri Coanda din Constanta, in care sunt implicati Radu Mazare si Avraham Morgenstern.

Procurorii DNA il acuza pe Emilian "Elan" Schwartzenberg ca "in cursul anului 2011, l-a ajutat pe Morgenstern Avraham, administrator unic al societatii Shapir Structures S.R.L., sa ii dea suma totala de 175.000 de euro lui Mazare Radu Stefan, primarul municipiului Constanta de la acea vreme, pentru ca acesta sa faca demersuri astfel incat societatea Shapir Structures S.R.L sa castige, in conditii avantajoase, o licitatie avand ca obiect contractul de construire a Campusului social Henri Coanda in valoare de 40.964.030 lei fara TVA (circa 10 milioane de euro) din municipiul Constanta."

DNA mai arata ca "Ajutorul acordat de Schwartzenberg Emilian a constat, pe de o parte, in faptul ca a intermediat darea sumei de 175.000 de euro prin interpunerea, pe traseul banilor, a societatii offshore Melici Management Inc (societate al carei beneficiar real era) si, pe de alta parte, a facilitat relatia dintre Mazare Radu Stefan si Morgenstern Avraham, fiind prieten cu cei doi".

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti, cu propunere de a se mentine masurile dispuse in cauza.

Dosarul reprezinta o disjungere din dosarul in care, la data de 31 martie 2016, s-a dispus trimiterea in judecata a inculpatilor Mazare Radu Stefan, Mazare Alexandru si Morgenstern Avraham (detalii in comunicat 398/VIII/3 din 1 aprilie 2016), precizeaza Directia Nationala Anticoruptie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























859 vizualizari

  • +1 (3 voturi)    
    Ei, uite, p'asta n-am inteles-o... (Vineri, 5 ianuarie 2018, 22:58)

    Observator roman [utilizator]

    ...cum adica „arestat in lipsa”? Pai ori lipseste (si deci nu e arestat), ori nu lipseste si atunci de ce nu-l aresteaza?

    Intreb si eu asa... Inca e vant de vacanta dupa sarbatori la redactia Hotnews.ro...
  • -3 (3 voturi)    
    Twain (Vineri, 5 ianuarie 2018, 23:12)

    newlook [utilizator]

    ..."omul de afaceri Emilian Schwartzenberg, in prezent arestat in lipsa"...
    ========================

    Cum ar spune chiar Mark Twain : "...zvonurile despre moartea mea sunt exagerate, in Romania, HotNews m-a arestat in lipsa..."
    • +3 (3 voturi)    
      Era Hotnews pe vremea lui Mark Twain (Sâmbătă, 6 ianuarie 2018, 15:52)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui newlook

      Fain, iar mormolocul care te a plamadit recent nu avea ceva impotriva
  • 0 (0 voturi)    
    Ce-o mai face"popescul" (Sâmbătă, 6 ianuarie 2018, 22:33)

    Grandgousier [utilizator]

    Cu textele sale interminabile...Sah-Pat.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by