Ana Maria Patru ar fi cheltuit peste 25.000 de euro pe plante ornamentale si amenajarea unei curti interioare (rechizitoriu)

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 28 decembrie 2017, 17:41 Dosare Anticoruptie


Ana Maria Patru
Foto: Agerpres
Ana Maria Patru, fosta sefa a Autoritatii Electorale Permanente (AEP), ar fi folosit peste 25.000 de euro din banii primiti pentru a-si trafica influenta pentru a cumpara plante ornamentale si a amenaja curtea interioara a unui imobil din Voluntari, relateaza Agerpres.

Procurorii anticoruptie au mentionat in rechizitoriul prin care s-a dispus trimiterea in judecata a Anei Maria Patru pentru trafic de influenta si spalare de bani ca aceasta ar fi folosit pentru 25.000 de euro pentru a cumpara plante ornamentale si a amenaja curtea interioara a unui imobil, lucru care ar demonstra valoarea deosebita a investitiilor realizate in acea perioada.

"Un aspect pe care il consideram necesar a fi mentionat, care demonstreaza, o data in plus, valoarea deosebita a investitiilor realizate de inculpata la aceasta adresa, il constituie costul plantelor ornamentale si amenajarea curtii interioare a imobilului (...), care a fost in valoare de 114.168,06 lei, echivalentul a 25.824 euro. In acest sens - contractul de vanzare-cumparare material vegetal nr. (...) .10.2014, incheiat intre SC (...) SRL si (...) - finul inculpatei, anexa nr. (...).10.2014 la contractul mentionat denumita 'Deviz plante ornamentale si amenajare gradina Voluntari Dl. (...)', in valoare de 114.168,06 lei (...), precum si factura fiscala nr. (...).10.2014, de aceeasi valoare, anterior mentionata (...)", se precizeaza in rechizitoriul DNA.

Pe 27 decembrie, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a Anei Maria Patru in dosarul in care este acuzata de trafic de influenta si spalare de bani.

Potrivit rechizitoriului intocmit de anchetatori, in perioada aprilie - mai 2013, Ana Maria Patru ar fi pretins de la reprezentantul unei firme de software suma de un milion de euro, iar la sfarsitul lunii iulie 2013 ar fi pretins de la aceeasi persoana doua ceasuri de lux (un ceas de dama in valoare de 49.700 lei si un ceas barbatesc in valoare de 58.500 lei), lasand sa se creada ca are influenta asupra directorului unei institutii publice cu atributii de control si a promis ca-l va determina sa solutioneze in mod favorabil o investigatie care privea firma de software.

"In scopul anterior mentionat, Patru ar fi primit de la reprezentantul firmei de software, in perioada iulie 2013 - martie 2014, suma totala de 600.000 euro (in cursul lunii iulie 2013 - suma de 400.000 euro, suma remisa si primita intr-o servieta marca Montblanc impreuna cu un instrument de scris aceeasi marca; la sfarsitul lunii noiembrie 2013 - suma de 100.000 euro si in cursul lunii martie 2014 - suma de 100.000 euro), iar la data de 30 iulie 2013 - doua ceasuri de lux in valoare de 49.700 lei, respectiv de 58.500 lei", preciza DNA.

In perioada 26 iulie 2013 - 2 noiembrie 2016, Ana Maria Patru ar fi disimulat adevarata natura a provenientei sumei de 600.000 euro si beneficiarul real al acestei sume, obtinuta ca urmare a savarsirii infractiunii de trafic de influenta, prin achizitionarea, pe numele unei rude, a unui teren in suprafata de 1.000 metri patrati situat pe raza orasului Voluntari, judetul Ilfov, in valoare de 130.000 euro, prin achizitionarea, pe numele unei alte rude, a unui apartament situat in municipiul Constanta, cu suma de 80.000 euro (din care 75.000 euro au fost achitati, in numerar, cu titlu de avans, diferenta de pret in suma de 5.000 euro fiind achitata prin virament bancar) si prin efectuarea unor investitii, in perioada 2014 - 2016, in suma totala de 437.314,13 euro, constand in edificarea, pe terenul situat in orasul Voluntari, judetul Ilfov, a unui imobil - casa de locuit (inclusiv dotarea si amenajarea acestuia), precum si dotarea si amenajarea apartamentului situat in municipiul Constanta.

Mai mult, arata procurorii, la data de 5 decembrie 2016, Ana Maria Patru ar fi formulat si inregistrat la DNA un denunt privind existenta unei infractiuni de trafic de influenta, pretins comisa de directorul institutiei publice la care s-a facut referire, cunoscand ca acesta este nereal, iar cu ocazia audierii in calitate de inculpat Patru ar fi recunoscut ca denuntul - obiect al infractiunii de inducere in eroare a organelor judiciare, retinuta in sarcina sa, este mincinos.

DNA mai arata ca pentru infractiunea de inducere in eroare a organelor judiciare - astfel cum a fost recunoscuta de catre Ana Maria Patru - s-a dispus, in timpul urmaririi penale, disjungerea cercetarilor si formarea unui dosar separat.

Procurorii precizeaza ca s-a pus sechestru pe bunurile imobile achizitionate din banii obtinuti ca urmare a infractiunii de trafic de influenta.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti, cu propunerea de a se mentine masura preventiva a controlului judiciar si masurile asiguratorii.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























886 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 28 decembrie 2017, 19:07)

    [anonim]



Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by