Avocata Melinda Ordog a fost trimisa in judecata, in dosarul retrocedarilor de paduri

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 28 decembrie 2017, 15:57 Dosare Anticoruptie


Avocata Melinda Ordog, sotia judecatorului Andras Lorand Ordog, din Covasna, a fost trimisa in judecata in dosarul retrocedarilor de paduri, fiind acuzata de complicitate la luare de mita.

Care sunt acuzatiile procurorilor: 

In 17 aprilie 2012, "in urma unei intelegeri prealabile, la solicitarea lui Adam Ioan, un complet de judecatori de la Tribunalul Covasna, din care facea parte si Ordog Lorand Andras, a dispus admiterea unui recurs in materia fondului funciar si reconstituirea dreptului de proprietate pentru o mare suprafata de teren forestier si de teren agricol, situata pe raza judetului Bacau, in favoarea lui Sturdza Paltin-Gheorghe si in defavoarea Regiei Nationale a Padurilor ROMSILVA".

Incepand cu luna martie 2012, Melinda Ordog "l-a sprijinit moral si material pe sotul sau, judecatorul Ordog Lorand Andras, sa pretinda si sa primeasca de la Adam Ioan, avocat in respectiva cauza, suma de 50.000 de euro".

Astfel, aceasta "l-a contactat telefonic de mai multe ori pe Ioan Adam , a stabilit si a participat la doua intalniri". In cadrul primei intalniri s-a discutat despre modalitatea concreta de remitere a mitei, in conditiile in care, spun procurorii, judecatorul Ordog Lorand Andras a cerut ca banii sa-i fie remisi in transe, noaptea si fara a fi contactat in prealabil prin telefon.

In cadrul celeilalte intalniri, din luna mai 2013, Ioan Adam a remis prima transa de 10.000 euro din mita.

In continuare, pentru restul de bani, Melinda Ordog l-a contactat telefonic pe Ioan Adam pana in toamna anului 2013, cand au inceput sa apara in presa articole vizand retrocedari nelegale de paduri.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curtii de Apel Brasov.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1496 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Tarziu poate chiar tardiv (Joi, 28 decembrie 2017, 17:31)

    Koczka [utilizator]

    Cam greu se misca lucrurile in cazul acestor magistrati corupti. Pana se judeca definitiv cauza asta si o eventuala revizuire a hotararii de retrocedare, cam o treime din judetele HR si BC sunt puse deja in posesia mafiei retrocedarilor.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by