Fostul deputat Mihai Banu, trimis in judecata de DNA pentru trafic de influenta

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 27 decembrie 2017, 15:46 Dosare Anticoruptie


Mihai Banu, fost deputat
Foto: cdep.ro
Fostul deputat Mihai Banu a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, intr-un dosar in care este acuzat de trafic de influenta in forma continuata. In dosar a mai fost trimis in judecata si un alt fost deputat, Dorinel Ursarescu.

Mihai Banu se afla in prezent in detentie, dupa ce a fost condamnat definitiv, in urma cu doar doua saptamani, la trei ani si jumatate inchisoare cu executare, tot pentru trafic de influenta, in dosarul fostului ministru Gabriel Berca.

Intr-un comunicat difuzat miercuri, DNA informeaza ca procurorii anticoruptie din cadrul Serviciului teritorial Bacau au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a urmatorilor inculpati:

MIHAI BANU, aflat in stare de detinere, la data faptelor deputat in Parlamentul Romaniei, pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta in forma continuata,

DORINEL URSARESCU, administrator al unei societati comerciale, pentru savarsirea infractiunii de cumparare de influenta,  

ION ROTARU, administrator al unei societati comerciale, pentru savarsirea infractiunii de cumparare de influenta.

Ce au consemnat procurorii in rechizitoriul intocmit:
  • "In perioada iulie 2010 - noiembrie 2011, inculpatul Banu Mihai, in calitate de deputat in Parlamentul Romaniei, a pretins si primit pentru partidul din care facea parte [PDL - n.r.], prin intermediul unei societati comerciale, de la ceilalti doi inculpati, suma totala de 1.264.000 lei ( 824.000 lei de la Ursarescu Dorinel si 440.000 lei de la Rotaru Ion).
  • Banii au fost pretinsi si primiti pentru ca inculpatul Banu Mihai sa-si exercite influenta asupra reprezentantilor unei societati comerciale, astfel incat aceasta sa subcontracteze lucrarile de indiguire a raului Siret pe tronsonul Rotunda - Buruienesti, comuna Doljesti, judetul Neamt, firmelor administrate de inculpatii Ursarescu Dorinel si Rotaru Ion.
  • De asemenea, inculpatul Banu Mihai a mai solicitat contractantului ca o parte din sumele datorate subcontractorilor sa fie achitate prin bilete la ordin, a caror valoare a fost incasata, in cele din urma, de catre inculpatul Banu Mihai.
  • Pentru a exista o justificare legala a circuitului banilor, la solicitarea inculpatului Banu Mihai, intre cele doua societati subcontractoare si firma care i-a remis contravaloarea biletelor la ordin au fost incheiate mai multe contracte de prestari servicii fictive."
DNA precizeaza ca, in cauza, s-a dispus masura asiguratorie a sechestrului asupra unor mai multor bunuri imobile ce apartin inculpatilor.

De asemenea, dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bacau, cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii dispuse in cauza.

DNA aminteste ca Mihai Banu a mai fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie pentru aceeasi infractiune, in august 2015, fiind apoi condamnat definitiv la executarea unei pedeapsa de 3 ani inchisoare.

La randul sau, Dorinel Ursarescu a mai fost trimis in judecata de procurorii DNA, pentru infractiuni asimilate coruptiei, in decembrie 2014, fiind condamnat definitiv la inchisoare cu suspendare.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1089 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Tardiv (Miercuri, 27 decembrie 2017, 17:06)

    Caragiale2.0 [utilizator]

    Decizia nu are nici o putere. Cu noile legi promovate de PSD, cel in cauza nu numai ca nu va putea fi judecat (fapta nu va mai exista in coduri), dar poate o sa-l faca si erou pentru persecutiile ce le-ar fi indurat daca statul paralel...............................
  • 0 (0 voturi)    
    Ursarescu (Miercuri, 27 decembrie 2017, 17:44)

    SRIMan [utilizator]

    Salut domnilor ziaristi.
    Si cand ne gandim ca acest domn Ursarescu este consilierul Presedintelui ANRM, ce sa mai zicem?
    De verificat.............


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by