Consilierul judetean care i-ar fi platit vacantele lui Valeriu Zgonea pentru un post in Ministerul Comunicatiilor si-a recunoscut vinovatia

de RH     HotNews.ro
Miercuri, 27 decembrie 2017, 11:46 Dosare Anticoruptie


Procurorii DNA l-au trimis in judecata pe Dumitru Dobrica, fost consilier judetean la CJ Buzau, dupa ce acesta si-a recunoscut vinovatia, potrivit unui comunicat al institutiei. Dumitru Dobrica a recunoscut ca i-ar fi platit vacante lui Valeriu Zgonea, pe atunci seful Camerei Deputatilor si vicepresedinte PSD, in schimbul numirii unei rude in postul de presedinte al Centrului de Management pentru Societatea Informationala din cadrul Ministerului Comunicatiilor.

DNA continua urmarirea penala fata de Valeriu Zgonea pentru trafic de influenta.

Dumitru Dobrica a fost consilier judetean in perioada iunie 2004-decembrie 2013.

In acordul de recunoastere a vinovatiei citat de DNA, Dobrica arata ca in perioada iulie 2012 - aprilie 2013 i-a promis lui Valeriu Zgonea, si el inculpat in dosar, foloase necuvenite pentru a-l determina sa intervina pe langa functionarii publici asupra carora a lasat sa se creada ca are influenta, in vederea numirii unei rude a primului intr-o importanta functie publica.

Ulterior, Zgonea ar fi primit de la Dumitru Dobrica foloase necuvenite in suma totala de 62.143 lei, reprezentand contravaloarea unor servicii de turism si cheltuieli legate de construirea unei case de vacanta in judetul Covasna.

DNA arata ca, la 22 aprilie 2013, ca urmare a demersurilor facute de Zgonea, Dobrica a fost numita in functia de presedinte al Centrului National de Management pentru Societatea Informationala din cadrul Ministerului pentru Societatea Informationala, desi nu avea pregatire de specialitate in domeniu.

Ulterior, tot ca urmare a demersurilor facute de Zgonea Valeriu -Stefan, persoana respectiva si-a pastrat functia la nivelul administratiei publice centrale, fiind numita, la data de 23 ianuarie 2014, in functia de subsecretar de stat in cadrul Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale.

Potrivit, DNA, "in prezenta avocatului, inculpatul Dobrica Dumitru a declarat expres ca recunoaste comiterea faptelor retinute in sarcina sa, accepta incadrarea juridica pentru care a fost pusa in miscare actiunea penala si este de acord cu felul si cuantumul pedepsei aplicate, precum si cu forma de executare a acesteia, respectiv 2 ani inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani si 6 luni si interzicerea, pe o perioada de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat".

Dumitru Dobrica va fi obligat sa presteze o munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de de 60 de zile, in cadrul urmatoarelor entitati: Primaria orasului Patarlagele, judetul Buzau sau Primaria orasului Nehoiu, judetul Buzau.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1897 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    Pai si ruda a ramas secretar de stat??? (Miercuri, 27 decembrie 2017, 12:10)

    denvarel [utilizator]

    Gigel Patrunjel, Dobrica asta e condamnat. Inteleg. Dar ruda aceea a ramas in functie desi nu a acces acolo corect?
    • +1 (1 vot)    
      Condamnat?! (Miercuri, 27 decembrie 2017, 12:49)

      Redactia HotNews [utilizator] i-a raspuns lui denvarel

      Ia citeste asta pe litere: "munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de de 60 de zile". Stii ce inseamna asta? Frecat menta 3 zile intr-un birou. Restul... vacanta de odihna.
      • 0 (0 voturi)    
        E declarat "Vinovat" (Miercuri, 27 decembrie 2017, 13:49)

        denvarel [utilizator] i-a raspuns lui Redactia HotNews

        Are cazier samd. Ca este aspra sau blanda pedeapsa nu pot eu sa decid.
        Dar ruda? Ruda, care e intr-un post nemeritat. Dovedit nemeritat in instanta. Cine este? Si mai este in acel post?
  • +1 (3 voturi)    
    Zgonea nu era ala pe care opozitia (Miercuri, 27 decembrie 2017, 14:42)

    xrogo [utilizator]

    il ridica in slavi, ala care era vizitat in particular de ambasadorul SUA, pai se poate dragi reprezentanti ai democratiei, sustineati un penal?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by