Deputatul PSD Mihai Valentin Popa a fost trimis in judecata de procurorii DNA / El este acuzat ca a santajat un primar pentru a nu mentine in functie o protejata a sa

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 21 decembrie 2017, 14:16 Dosare Anticoruptie


Mihai Valentin Popa
Foto: Camera Deputatilor
Deputatul PSD Mihai Valentin Popa a fost trimis in judecata de procurorii DNA sub acuzatia ca a amenintat un primar din judetul Brasov in incercarea de a-l convinge sa nu schimbe o protejata a sa aflata in conducerea unui spital din subordinea primariei.

Deputatul, presedinte al Organizatiei PSD Fagaras si secretar executiv al Organizatiei Brasov din acelasi partid, este acuzat de folosirea influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (2 fapte) si de santaj.

Care sunt acuzatiile procurorilor DNA:

In cursul anului 2017, in contextul in care primarul unui municipiu din judetul Brasov a anuntat posibilitatea revocarii din functie a unei persoane din conducerea unui spital aflat in subordinea primariei (ca urmare a unor nereguli constatate de Curtea de Conturi si ca urmare a refuzului acelei persoane de a-si indeplini sarcinile dispuse de managerul spitalului), Popa Mihai Valentin a incercat sa-si foloseasca influenta si autoritatea data de functiile politice detinute pentru mentinerea in functie a persoanei vizate de revocare.

Acesta i-ar fi cerut "imperativ primarului, in mai multe imprejurari, in mod direct, dar si prin intermediari, sa o mentina in functie pe protejata sa, pe motiv ca decizia de neprelungire a mandatului acesteia in functia de conducere pe care o detinea la spital i-ar afecta imaginea sa de lider influent care isi protejeaza oamenii apropiati si controleaza deciziile autoritatilor in raza sa".

In conditiile in care primarul nu s-a conformat ordinului primit, deputatul PSD, "utilizand telefonul unei alte persoane (coleg de partid), i-a transmis amenintari managerului spitalului si i-a cerut in mod imperativ sa revina asupra deciziei de a o inlocui pe a protejata sa din functia pe care o detine la spitalul respectiv".

"De asemenea, inculpatul l-a mai amenintat ca, in caz contrar, il va demite, iar toate proiectele acestuia vor fi blocate in consiliul local pe care, in calitate de lider al organizatiei locale de partid, il controleaza", arata procurorii DNA.

In plus, in septembrie 2017, la cererea primarului unei comune, coleg de partid cu Popa Mihai Valentin, deputatul PSD "si-a folosit influenta si autoritatea asupra unei persoane din conducerea Directiei de Sanatate Publica (DSP) Brasov, astfel incat reprezentantii scolii din acea comuna sa fie scutiti de sanctiuni, desi nu luasera masurile impuse de inspectorii DSP".

Un control efectuat anterior la acea scoala constatase nereguli grave, respectiv lipsa autorizatiei de securitate la incendiu, spatiu necorespunzator pentru programul "laptele si cornul", spatiu necorespunzator de desfasurare a cursurilor pentru grupa mica de gradinita, iar pentru remedierea neregulilor constatate se stabilisera termene stricte de care depindea inclusiv obtinerea unei noi autorizatii sanitare.

Dosarul a fost trimis spre judecare Inaltei Curti de Casatie si Justitie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1169 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    Stimate R.M., persisti... (Joi, 21 decembrie 2017, 14:30)

    brifcor [utilizator]

    "El este acuzat ca a santajat un primar pentru a nu mentine in functie o protejata a sa".
    Serios ? Cum vine asta ?
  • +3 (3 voturi)    
    Titlul e cam confuz. (Joi, 21 decembrie 2017, 14:43)

    Cataleya [utilizator]

    "a santajat un primar pentru a nu mentine in functie o protejata a sa"

    In rest, in articol se intelege foarte bine despre ce este vorba. Inca un borfas PSD-ist.
    Atat si nimic mai mult.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by