Marian Fiscuci, apropiat al lui Liviu Dragnea, trimis in judecata de DNA impreuna cu fostul deputat PSD Adrian Simionescu

de G.S.     HotNews.ro
Marţi, 19 decembrie 2017, 16:33 Dosare Anticoruptie


Marian Fiscuci, fost coleg de liceu al lui Liviu Dragnea si fost actionar majoritar al Tel Drum, impreuna cu Adrian Simionescu, fost deputat PSD si vicepresedinte al CJ Teleorman, au fost trimisi in judecata de DNA intr-un dosar in care se acuza o evaziune fiscala de 5,6 milioane lei.

Potrivit procurorilor, cei doi aduceau utilaje agricole din tari UE folosind o veriga fictiva, o firma bulgareasca pentru a evita plta TVA. Pentru a se putea demonstra in documente asa zisa "tranzactie intracomunitara" care permitea deducerea TVA, utilajele erau transportate in mod formal in Bulgaria, pentru cateva zeci de minute, de cele mai multe ori, sau maxim 24 de ore.

Fostul deputat Adrian Simionescu este acuzat  de efectuare de acte de comert incompatibile cu functia detinuta si de complicitate la evaziune fiscala, iar Marian Fiscuci si firma Proinvest SRL Alexandria de evaziune fiscala.

Fiscuci este deja urmarit penal pentru constitutire de grup infractional organizat in dosarul Tel Drum.

Ce spune acum DNA despre noul dosar:

"In perioada 2012 - 2014, inculpatul Fiscuci Marian, prin SC Proinvest SRL Alexandria, a achizitionat din spatiul intracomunitar utilaje agricole de la firme consacrate in domeniu, pe care le-a livrat beneficiarilor - firme romanesti. In acest lant economico - financiar, a introdus o veriga fictiva, respectiv firma bulgareasca Fan Speed Nikopole, controlata de deputatul Simionescu Adrian, careia ii erau livrate utilajele agricole, iar aceasta le livra beneficiarilor finali din Romania. Totodata, la sediul PROINVEST se intocmeau formal documente care atestau livrarile fictive mentionate.

Modul de operare, asa cu a reiesit pe baza probatiunii, este urmatorul : initial se identificau beneficiarii - firme romanesti si se perfectau intelegeri cu administratorii acestor societati, interesate in achizitionarea de utilaje agricole. Acestora li se promitea vanzarea de utilaje procurate preponderent din Germania, Olanda si Franta, prin intermediul SC Proinvest S.R.L. care era si dealer-ul autorizat al firmelor producatoare.

Dupa identificarea firmelor interesate din Romania care erau si beneficiari finali, utilajele erau achizitionate din statele mentionate si transportate, apoi depozitate la sediul SC Proinvest S.R.L.

Daca SC Proinvest S.R.L ar fi procedat direct la revanzarea acestora catre firmele romanesti - destinatarii finali, tranzactia comerciala ar fi fost generatoare a obligatiei de plata a TVA, prin urmare SC Proinvest S.R.L ar fi fost obligata sa plateasca TVA catre bugetul de stat.

In acest context, inculpatul Fiscuci Marian, cu complicitatea inculpatului Simionescu Adrian Constantin, a creat un circuit comercial suplimentar, fictiv, pentru a eluda obligatiile fiscale catre stat, obtinand astfel sume mai mari ca venituri si, totodata, a afectat indirect si celelalte firme din domeniu, concurente, care vindeau la pretul de piata ce includea si TVA.

Schema infractionala de eludare a obligatiilor fiscale s-a realizat pe urmatorul circuit: SC Proinvest S.R.L. Alexandria, controlata de inculpatul Fiscuci Marian, realiza o vanzare fictiva (tranzactie intracomunitara) catre firma Fan Speed din Bulgaria, controlata de inculpatul Simionescu Adrian Constantin (operatiune scutita de TVA).

Pentru a se putea demonstra in documente asa zisa 'tranzactie intracomunitara' care permitea deducerea TVA, utilajele erau transportate exclusiv de catre PROINVEST sau de doua firme asociate, in mod formal in Bulgaria, pentru cateva zeci de minute, de cele mai multe ori, sau maxim 24 de ore. Ulterior, agentul economic din Bulgaria proceda la revanzarea utilajelor catre clientii din Romania, identificati anterior si cu care se negociase deja vanzarea utilajelor, inca de cand acestea erau proprietatea Proinvest SRL sau urmau sa devina proprietatea acesteia.

Tranzactiile comerciale realizate de firma bulgareasca FAN SPEED catre beneficiarii finali, firme din Romania, erau scutite de TVA intrucat aveau regim de tranzactii intracomunitare.

De altfel, a reiesit ca toata documentatia necesara vanzarii, atat dintre PROINVEST catre FAN SPEED, cat si dintre FAN SPEED si clientul final, era intocmita la sediul PROINVEST, ceea ce arata ca scopul real al acestor tranzactii era acela ca PROINVEST, firma care comercializa in realitate aceste utilaje agricole, sa nu plateasca TVA.

S-a stabilit ca, in intervalul 2012 ¬ 2014, valoarea utilajelor (bunurilor) importate de SC Proinvest SRL si livrate clientilor, prin folosirea verigii fictive din Bulgaria, este de 20.854.508 lei.
Prin simularea acestor livrari de bunuri catre Fan Speed Bulgaria, SC Proinvest SRL Alexandria a prejudiciat bugetul consolidat al statului cu suma de 5.692.644 lei, reprezentand TVA de plata, administratorul societatii in toata aceasta perioada fiind inculpatul Fiscuci Marian.

In cursul anului 2014, inculpatul Simionescu Adrian Constantin, deputat in Parlamentul Romaniei, a exercitat atributii de administrator de facto in reprezentarea intereselor societatilor sale in care figura ca asociat - SC SADY COM SRL Turnu Magurele si FAN SPEED Bulgaria, in vederea realizarii de tranzactii comerciale (negociere pret si incheiere contracte, vanzari de produse, efectuare si incasari plati, organizare si coordonare livrari produse si intocmire documente fianciar-contabile etc.), reprezentand operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia de demnitate publica pe care acesta o detinea la acel moment - deputat in Parlamentul Romaniei, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau foloase necuvenite.

Aceste foloase au fost cuantificate la un total de 1.159.393 lei (echivalentul sumei de 253.596 euro), echivalentul cumulat al profiturilor realizate in cursul anului 2014 de firmele sale SC SADY COM SRL din Romania (profit an 2014: - 521.308 lei) si FAN SPEED din Bulgaria (638.085 lei).
De altfel, unica activitate in perioada 2012 - 2014 a firmei Fan Speed a fost primirea formala a utilajelor din Romania si livrarea imediata in Romania catre clientii - firme ce negociau cu SC PROINVEST SRL.
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) s-a constituit parte civila in cauza cu suma de cu suma de 5.692.644 lei, reprezentand prejudiciul cauzat bugetului de stat.

In cauza, a fost dispusa masura asiguratorie a sechestrului asupra conturilor detinute de inculpatii: Simionescu Adrian Constantin, Fiscuci Marian si SC Proinvest SRL, fiind indisponibilizate efectiv sumele retinute ca prejudiciu si folos necuvenit."






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1938 vizualizari

  • +11 (11 voturi)    
    Ghinion. (Marţi, 19 decembrie 2017, 16:35)

    Johanis [utilizator]

    La multi ani!
    • +5 (5 voturi)    
      Comment sters de user (Marţi, 19 decembrie 2017, 18:04)

      Un Nene [anonim] i-a raspuns lui Johanis

      • +1 (1 vot)    
        nu sunt in greva (Marţi, 19 decembrie 2017, 20:40)

        revo [utilizator] i-a raspuns lui Un Nene

        Au protestat legati la gura. Data viitoare vor fi legati la maini, cu catuse.
  • +11 (11 voturi)    
    a (Marţi, 19 decembrie 2017, 16:48)

    adrian67 [utilizator]

    Proinvest SRL este tot firma lui Dragnea. Simionescu este un limbric care avea si el un depozit de materiale de constructii si a fost cooptat de Daddy in echipa de ticalosii. A crezut ca scapa basma curata. I s-a infundat.
    Poate ca r fi interesant sa se investigheze ce s-a intamplat cu tevile de otel de la toata incalzirea centralizata din Tr. Magurele, inclusiv vreo 15 km de teava de la combinatul chimic . De asemenea, ce s-a intamplat cu piatra cubica din granit aferenta a vreo 6 km de sosea care actualmente este asfaltata.
  • +12 (12 voturi)    
    Dezincriminare (Marţi, 19 decembrie 2017, 16:51)

    Celbland [utilizator]

    Se va dezincrimina și evaziunea fiscală?
    • +9 (9 voturi)    
      nu chiar toata (Marţi, 19 decembrie 2017, 18:25)

      Pink Z [utilizator] i-a raspuns lui Celbland

      .. doar pentru firmele din teleorman
  • +9 (9 voturi)    
    Poate pana la urma o sa inceapa sa guite... (Marţi, 19 decembrie 2017, 17:24)

    cartofil [utilizator]

    Ei au furat pentru daddy si acum dady sta la plaja, pe coastele Braziliei cu banii furati de ei, cu o amanta pubera care-i mangaie vrejul vestejit iar ei vor trebui sa se imbrace in trening si sa intre la Brutarie. Dea Domnul, sa inceapa sa ciripeasca prostanacii, dupa ce au vazut ca daddy i-a folosit si i-a lasat balta, sa traga ponoasele. Dupa cum arata dosarul Fiscuci intra 2-3 ani cu executare, chiar daca se schimba legile justitiei, n-are nici o scapare, fapte sunt clare, exsita documente.
  • +1 (1 vot)    
    D-lor magistrati (Marţi, 19 decembrie 2017, 18:31)

    Bazil [utilizator]

    actuala putere (psd + alde + udmr) incearca sa va beheleasca. Raspundeti-le "democratic" si bagati toate procesele politicienilor in regim de maxima urgenta. Dati-le urgent pedepsele maxime, fara nici un fel de "suspendare". Daca este cu "suspendare", sunt de acord sa fie suspendati de o barna solida.
  • 0 (0 voturi)    
    DNA (Marţi, 19 decembrie 2017, 20:39)

    revo [utilizator]

    "Azi o vedem si nu e" - ultima licarire de la o institutie ucisa, cantecul de adio.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by