DNA: Directorul Hidro Prahova, trimis in judecata, cu acord de recunoastere a vinovatiei pentru luare de mita

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 18 decembrie 2017, 17:54 Dosare Anticoruptie


Dumitru Pantea, la data faptei director general al Hidro Prahova SA, a fost trimis in judecata luni de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie Ploiesti, cu acord de recunoastere a vinovatiei, in dosarul in care este acuzat de luare de mita, informeaza DNA.

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Ploiesti au dispus sesizarea instantei de judecata, in baza dispozitiilor articolului 483 Cod procedura penala, cu acordul de recunoastere a vinovatiei inculpatului Dumitru Pantea, la data faptei director general al SC Hidro Prahova SA, societate cu capital integral de stat la care Consiliul Judetean Prahova este actionar majoritar, cu privire la savarsirea infractiunii de luare de mita", se precizeaza intr-un comunicat al DNA transmis luni si citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, in prezenta avocatului, Dumitru Pantea a declarat expres ca recunoaste comiterea faptelor retinute in sarcina sa, accepta incadrarea juridica pentru care a fost pusa in miscare actiunea penala si este de acord cu felul si cuantumul pedepsei aplicate, precum si cu forma de executare a acesteia, respectiv doi ani inchisoare, cu suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de doi ani si sase luni si interzicerea pe o perioada de doi ani de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare a drepturilor: de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat si de a ocupa functia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfasura activitatea de care s-a folosit pentru savarsirea infractiunilor.

Totodata, Pantea va fi obligat sa presteze o munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 60 de zile, in cadrul Primariei comunei Ciolpani, judetul Ilfov si Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Ilfov - Centrul de Batrani Ciolpani, anunta DNA.

Procurorii anticoruptie au retinut in acordul de recunoastere a vinovatiei ca, in perioada 5 iulie 2011 - 1 septembrie 2012, Dumitru Pantea ar fi primit suma totala de 50.400 lei, disimulata sub forma unor drepturi salariale platite de o societate controlata de Gheorghe Boeru, in schimbul sprijinului acordat firmei administrate de acesta din urma, pentru castigarea, la o licitatie, a unui contract cu Hidro Prahova SA de asistenta tehnica pentru managementul proiectului, proiectare si supervizare lucrari.

"Concret, ajutorul acordat de inculpatul Pantea Dumitru s-a materializat prin furnizarea de date si informatii de la comisia de evaluare a ofertelor si furnizarea unor date tehnice necesare adaptarii documentatiei pentru castigarea contractului de achizitie publica, desemnarea unor persoane de incredere in comisia de evaluare a ofertelor si punerea la dispozitia firmei favorizate a raspunsurilor Hidro Prahova SA Ploiesti, la caile de atac formulate de catre participantii nemultumiti la licitatie (informatii ce au fost folosite ulterior de firma respectiva la Consiliul National de Solutionare al Contestatiilor - CNSC si la Curtea de Apel Ploiesti pentru a se mentine decizia de atribuire a contractului)", se precizeaza in comunicatul DNA.

Ulterior, arata anchetatorii, intrucat contractul initial nu prevedea ca Hidro Prahova SA sa realizeze plati in avans catre firma castigatoare, Dumitru Pantea ar fi insistat pentru modificarea conditiilor si incheierea unui act aditional in acest sens.

Dosarul lui Dumitru Pantea, impreuna cu acordul de recunoastere a vinovatiei, a fost trimis la Tribunalul Prahova.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























559 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by