Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Maricel Popa, urmarit penal de DNA pentru abuz in serviciu

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 7 noiembrie 2017, 17:11 Dosare Anticoruptie


Maricel Popa, presedintele CJ Iasi
Foto: Facebook / Maricel Popa
Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Iasi, Maricel Popa, este urmarit penal de procurorii anticoruptie pentru savarsirea a trei infractiuni de abuz in serviciu, informeaza DNA. Potrivit procurorilor, seful CJ Iasi a "sistat in mod abuziv" mai multe contracte de intretinere a drumurilor judetene.

Intr-un comunicat transmis marti, Directia Nationala Anticoruptie (DNA) anunta ca procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Iasi "au dispus urmarirea penala fata de suspectii:

POPA MARICEL, la data faptelor si in prezent presedinte al Consiliului Judetean (C.J.) Iasi, pentru savarsirea a trei infractiuni de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,

ACHITEI DANIEL-IOAN, la data faptelor director al Directiei Judetene de Administrare a Drumurilor si Podurilor (D.J.A.D.P.) Iasi si consilier personal al presedintelui C.J. Iasi, pentru savarsirea infractiunilor de:
- abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (2 fapte),
- complicitate la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,

ECHIMOV ION, administrator al S.C. Eky Sam S.R.L., pentru savarsirea infractiunii de complicitate la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,

S.C. EKY SAM S.R.L., pentru savarsirea infractiunii de complicitate la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit."

Ce sustin procurorii DNA:


"In perioada 2016-2017, suspectul Popa Maricel, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Iasi, beneficiind de ajutorul suspectului Achitei Daniel-Ioan, a incalcat prevederile legale privind desfasurarea activitatilor de investitii si reabilitare a infrastructurii judetene, in sensul ca, direct sau prin intermediar, a sistat in mod abuziv trei contracte care aveau ca obiect intretinerea drumurilor judetene.

Concret, in contextul unui scandal mediatic creat in legatura cu lucrarile de intretinere ce se efectuau pe drumul judetean 248 A (Iasi - Voinesti - Tibanesti), suspectul Popa Maricel a stopat lucrarile respective pe motiv ca ar exista nereguli la efectuarea lucrarilor, fara ca aceasta hotarare sa aiba la baza vreo expertiza tehnica.

In plus, procedand in aceeasi maniera, suspectul Popa Maricel a determinat excluderea unei societati din cadrul asocierilor de firme care au castigat doua din contractele amintite mai sus si inlocuirea acesteia cu una "agreata".

Intr-unul dintre cazuri, ca urmare a conduitei infractionale a suspectului Popa Maricel a fost produs un prejudiciu firmei respective in suma de 717.898 lei.

In celalalt caz, beneficiind de ajutorul acordat de suspectul Achitei Daniel-Ioan, activitatea de dezapezire a drumurilor judetene pentru perioada 1 ianuarie - 15 martie 2017 a fost retrasa din sarcina aceleiasi firme si preluata in mare parte de catre SC Eky Sam SRL. Prin acest demers a fost creat folos patrimonial necuvenit catre S.C Eky Sam S.RL in valoare de 1.127.563 lei."






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1195 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    sa fie Primit! (Marţi, 7 noiembrie 2017, 17:37)

    un domn [utilizator]

    P$D Ciuma Roshie!
  • +3 (3 voturi)    
    ... (Marţi, 7 noiembrie 2017, 18:40)

    Joe@Black [utilizator]

    Altu care si-a bagat coada in contracte pentru a aduce bani la partid...Sunt "curati" ca lacrima, nu alta! La parnaie nesatulilor!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by