Cristian Popescu - Piedone, condamnat la un an închisoare cu suspendare

de R.M.     HotNews.ro
Marţi, 31 octombrie 2017, 17:36 Dosare Anticoruptie


Cristian Popescu Piedone
Foto: Hotnews
Magistratii de la Judecatoria Sectorului 4 l-au condamnat pe fostul primar Cristian Popescu - Piedone la un an inchisoare pentru savarsirea infractiunii de folosirea functiei pentru favorizarea unor persoane, insa instanta a amanat executarea pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani, anunta Agerpres.

Initial, Piedone a fost trimis in judecata de Parchetul General pentru savarsirea a trei infractiuni de conflict de interese, insa magistratii i-au schimbat incadrarea in folosirea functiei pentru favorizarea unor persoane, pentru care a primit un an inchisoare. Judecatorii au dispus insa amanarea aplicarii acestei pedepse pe un termen de supraveghere de 2 ani.

''In baza art. 83 alin. 1, 3 C.pen. amana aplicarea pedepsei inchisorii de 1 an, a pedepsei complementare si a pedepsei accesorii, pe un termen de supraveghere stabilit in conditiile art. 84 C.pen., de 2 ani, de la data ramanerii definitive a prezentei hotarari'', se arata in decizia instantei.

Pe durata termenului de supraveghere, Piedone trebuie sa respecte urmatoarele masuri: sa se prezinte la Serviciul de Probatiune Bucuresti; sa primeasca vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa; sa anunte, in prealabil, schimbarea locuintei si orice deplasare care depaseste 5 zile, precum si intoarcerea; sa comunice schimbarea locului de munca; sa comunice informatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenta.

De asemenea, pe durata termenului de supraveghere, Piedone nu are voie sa exercite functia de primar.

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.

Cristian Popescu - Piedone a fost trimis in judecata pe 7 noiembrie 2016, pentru savarsirea a trei infractiuni de conflict de interese, intr-un dosar instrumentat de procurorii Parchetului General.

Procurorii sustin ca, in calitate de primar al Sectorului 4, in perioada 2013 - 2014, Cristian Popescu-Piedone a semnat acorduri si autorizatii de functionare pentru SC God Trust Enterprises SRL, avand ca obiect principal de activitate restaurante, societate unde cei doi copii ai sai detin calitatea de asociat si functia de administrator.

De asemenea, Piedone era acuzat ca a semnat, in calitate de primar, in perioada 2013 - 2015, acorduri de functionare pentru alte doua societati detinute de copiii sai, respectiv SC Sport Team Kart SRL si SC Chocoland SRL.

'In perioada 2013 - 2015, Cristian Popescu - Piedone a semnat pentru SC Sport Team Kart SRL SRL, avand ca obiect principal de activitate alte activitati recreative si distractive, doua acorduri de functionare pentru punctul de lucru din Parcul Lumea Copiilor, zona karturi, sector 4 Bucuresti, societate la care numitul P.V. (fiul acestuia) detine calitatea de asociat unic si functia de administrator, si in urma carora unitatea a inceput/si-a desfasurat activitatea comerciala. De asemenea, Cristian Popescu - Piedone a semnat, in anul 2015, acordul de functionare pentru un punct de lucru din Bucuresti al SC Chocoland SRL, avand ca obiect principal de activitate comert cu amanuntul al painii, produselor de patiserie si produselor zaharoase, in magazine specializate, societate la care numita P.A.M. (fiica acestuia) detine calitatea de asociat unic si functia de administrator, si in urma carora unitatea a inceput desfasurarea activitatii comerciale', mai spuneau procurorii.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2408 vizualizari

  • +15 (17 voturi)    
    Deci bun de președinte. (Marţi, 31 octombrie 2017, 17:49)

    ouyang [utilizator]

    În mirifica logică PSD ALDE PNL. FMM de țară! E destul. E de plecat urgent
    • +2 (2 voturi)    
      Comment sters de user (Marţi, 31 octombrie 2017, 20:36)

      Un Nene [anonim] i-a raspuns lui ouyang

  • +11 (11 voturi)    
    cooperativa (Marţi, 31 octombrie 2017, 18:03)

    DioDreamer [utilizator]

    psd-FGM
  • -1 (9 voturi)    
    dreptatea, in sfarsit! (Marţi, 31 octombrie 2017, 18:22)

    king david hotel [utilizator]

    fiat justitia, pereat mundus!
  • +11 (13 voturi)    
    La asemenea sentinte.... (Marţi, 31 octombrie 2017, 18:27)

    Cataleya [utilizator]

    ...nu e de mirare ca borfasii nu se tem de justitie.
    Dupa ce Tudorica isi va impune programul de modificare a legilor va fi si mai bine pt toti infractorii politruci.
  • +6 (8 voturi)    
    care (Marţi, 31 octombrie 2017, 18:29)

    nahir [utilizator]

    o fi motivatia amanarii executarii pedepsei pt. o perioada de 2 ani?
    in titlu scrie ca a primit 1 an cu suspendare, in text nu se face referire la asa ceva si nici nu se mentioneaza daca pedeapsa e cu executie sau nu?
    • +3 (3 voturi)    
      N-ar fi fost rau... (Marţi, 31 octombrie 2017, 19:44)

      Cataleya [utilizator] i-a raspuns lui nahir

      ,,,sa fie cu ”executie” )))

      Pe de alta parte i-au interzis sa mai fie primar pt 2 ani, dar el oricum nu mai este primar.
      Halal pedeapsa.
      • 0 (0 voturi)    
        2 ani (Miercuri, 1 noiembrie 2017, 16:56)

        Adri4n [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

        deci la fix sa poata candida la alegerile urmatoare.
  • +4 (4 voturi)    
    Hmm (Marţi, 31 octombrie 2017, 19:20)

    aladdin [utilizator]

    Daca si cei 65 ar fi murit cu suspendare...
  • +4 (4 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 31 octombrie 2017, 19:21)

    [anonim]



Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by