Instanta suprema continua dezbaterile in dosarele lui Dragnea si Tariceanu

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 31 octombrie 2017, 8:15 Dosare Anticoruptie


Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu
Foto: Agerpres (editat)
Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie continua marti dezbaterile in dosarele in care presedintele PSD, Liviu Dragnea, si liderul ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, au fost trimisi in judecata de DNA, anunta Agerpres.

In procesul in care Tariceanu este judecat pentru marturie mincinoasa si favorizarea infractorului, instanta urmeaza sa reaudieze patru martori, printre care si pe fosta lui sotie, Ioana Valmar.

Calin Popescu-Tariceanu a fost trimis in judecata de DNA pe 7 iulie 2016 pentru marturie mincinoasa si favorizarea infractorului.

Procurorii il acuza pe Tariceanu ca a sustinut in mod nereal ca nu a avut cunostinta despre retrocedarea catre Paul Philippe Al Romaniei a unor suprafete de teren in Baneasa (fosta ferma regala) si Snagov (trunchiul de padure Fundul Sacului), despre implicarea inculpatilor Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi si a altor persoane in procedurile de retrocedare si nici despre actele de vanzare-cumparare vizand aceste bunuri.

Calin Popescu-Tariceanu este acuzat ca a mai facut declaratii necorespunzatoare adevarului si nu a spus tot ce stie despre relatia cu inculpatii Tal Silberstein, Dan Catalin Andronic si Remus Truica, despre intalnirile si discutiile purtate cu acesta din urma referitor la taxele notariale privind tranzactionarea imobilelor mentionate si modalitatea de dobandire si valorificare a bunurilor revendicate.

In dosarul lui Liviu Dragnea, la precedentul termen al procesului, din 3 octombrie, trei dintre inculpati - Adriana Botorogeanu, Gheorghe Nicusor si Anisa Stoica - au declarat ca isi mentin cererea de a fi judecati prin procedura simplificata, care presupune recunoasterea vinovatiei si scaderea cu o treime a pedepselor. In schimb, Ionel Marineci, la data faptei sef serviciu in cadrul Complexului de servicii destinat copilului si familiei, a spus in sala de judecata ca nu mai vrea sa fie judecat prin procedura simplificata. De asemenea, avocata care o apara pe Bombonica Prodana, fosta sotie a lui Dragnea, a cerut sesizarea CCR cu o exceptie de neconstitutionalitate, cu privire la articolul 175, alin. 2 din Codul penal, care se refera la calitatea functionarului public in sensul legii penale, solicitarea sa fiind acceptata de instanta.

Tot pe 3 octombrie, la sediul instantei supreme a izbucnit un scandal intre sustinatorii lui Liviu Dragnea si un mic grup de protestatari.

Liviu Dragnea a fost trimis in judecata de DNA pe 15 iulie 2016, fiind acuzat de savarsirea, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, a infractiunilor de instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual. In acelasi dosar a fost trimisa in judecata si fosta sotie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, la data comiterii faptei coordonator al Complexului de servicii destinate copilului si familiei si sef serviciu Secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, cu privire la savarsirea infractiunii de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. De asemenea, au fost trimisi in judecata mai multi angajati de la DGASPC Teleorman.

DNA sustine ca Dragnea a intervenit pentru mentinerea in functie a doua angajate de la DGASPC Teleorman si plata drepturilor salariale ale acestora, desi stia ca lucrau de fapt in cadrul organizatiei PSD Teleorman. Este vorba de Adriana Botorogeanu, incadrata din anul 2005 la DGASPC Teleorman in functia de inspector de specialitate in cadrul Serviciului administrativ, si Anisa Niculina Stoica, incadrata, din anul 2006, in functia de referent. Potrivit procurorilor, cele doua angajate nu s-au prezentat la serviciu si nici nu au prestat vreuna dintre activitatile inscrise in contractul lor de munca semnat cu DGASPC Teleorman, desfasurandu-si de fapt activitatea la sediul Organizatiei judetene PSD Teleorman.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1803 vizualizari

  • +7 (7 voturi)    
    Livache ... (Marţi, 31 octombrie 2017, 8:44)

    ciuma.rosie [utilizator]

    La brutarie !!!!
  • +7 (7 voturi)    
    ... (Marţi, 31 octombrie 2017, 9:06)

    Non [utilizator]

    continua pe dracu. targoviste 2.0
  • +6 (6 voturi)    
    a (Marţi, 31 octombrie 2017, 9:39)

    adrian67 [utilizator]

    Hai mai repede cu procesele ca iar va scapa asstia printre degete si va fi vai de capul nostru.
    PS Va imploram dragi magistrati platiti din taxele pe care le platim noi, dati-le cu executare.
  • +4 (4 voturi)    
    Fara numar, fara numar...... (Marţi, 31 octombrie 2017, 10:43)

    cartofil [utilizator]

    Pentru cat ati furat, nu mai trebuie sa vedeti lumina zilei. Tariceanu a intrat prim ministru cu o avere de 400.000 E (facuti prin frauda, cu actiuni Rompetrol) si iesit din post cu 40 de milioane in cont. Asta da profit pentru 4 ani de munca (si biletele roz). Iar infractorul condamnat defintiv Dragnea si-a facut palat cu nocturna si piscina incalzita in Alexandria, a cumparat un hotel cu 10 etaje, a mai cumparat 200.000 m2 de teren cu constructii pe el cu 200.000 E, basca Belina, vila lui Ceausescu din Neptun si alte chestii pe care le foloseste gratuit (plateste contribuabilul roman). Sa ne amintim si cum a fost sinucis Comana si ce a patit prof. Oprean dupa ce a dezvaluit ca Dragnea a fost repetent.
  • +4 (4 voturi)    
    CORECTIE! (Marţi, 31 octombrie 2017, 10:56)

    alibaba_zeul_meu • • [utilizator]

    "Tot pe 3 octombrie, la sediul instantei supreme a izbucnit un scandal intre ANGAJATII lui Liviu Dragnea si un mic grup de protestatari."


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by