Alba: Primarul orasului Teius, doi ani de inchisoare cu suspendare pentru conflict de interese

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 27 octombrie 2017, 19:17 Dosare Anticoruptie


Primarul orasului Teius, Mirel Vasile Halalai, aflat la al doilea mandat, a fost condamnat vineri de Judecatoria Aiud la pedeapsa de doi ani de inchisoare, cu suspendare, pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese, anunta Agerpres. Decizia nu este definitiva.

Potrivit minutei postate pe portalul instantei, termenul de supraveghere stabilit este de trei ani, perioada in care Halalai trebuie sa se supuna unor masuri de supraveghere. Instanta il obliga, de asemenea, pe acesta sa urmeze un program de reintegrare sociala derulat de serviciul de probatiune sau organizat in colaborare cu institutii din comunitate.

"In temeiul art. 93 alin. 3 C. pen., impune inculpatului, pe parcursul termenului de supraveghere, obligatia prestarii unei munci neremunerate in folosul comunitatii pe timp de 100 de zile. In temeiul art. 404 alin. 2 C. pr. pen., obligatia de a presta o munca in folosul comunitatii va fi executata in cadrul Primariei com. Stremt sau Primariei com. Galda de Jos, conform deciziei consilierului de probatiune, dispusa in temeiul art. 51 alin. 1 rap. la art. 57 alin. 2 din Legea nr. 253/2013", se mai arata in sentinta.

Decizia Judecatoriei Aiud este cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicare.

In 2015, ANI a constatat starea de incompatibilitate in ceea ce il priveste pe Mirel Vasile Halalai, primar al orasului Teius.

"In perioada exercitarii mandatului de primar, a incheiat un numar de 10 contracte si un act aditional cu S.C. DAMI PROD S.R.L., societate comerciala in cadrul careia acesta a detinut calitatea de asociat (in perioada 23 noiembrie 1994 - 10 iulie 2012), precum si functiile de director general si administrator (in perioada 13 ianuarie 2010 - 25 iunie 2012), iar sotia sa detine functia de contabil incepand cu data de 10 martie 2009. In baza contractelor si a actului aditional, Primaria Orasului Teius a efectuat plati catre S.C. DAMI PROD S.R.L., in cuantum de 105.913,38 lei", se arata intr-un comunicat al ANI din iunie 2015.

ANI a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Aiud, in vederea verificarii indiciilor privind savarsirea infractiunii de conflict de interese.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























301 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Lumina vine din Teleorman (Vineri, 27 octombrie 2017, 20:00)

    Bazil [utilizator]

    seful psd, condamnat definitiv cu suspendare este numarul trei in tara (seful camerei deputatilor). Este firesc ca Mirel Vasile Halalai sa isi contiune munca la primarie. Acolo poate fi mai bine supravegheat.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by