ICCJ: Termen in dosarul in care Ghita este judecat alaturi de fosti sefi din politie si parchete

de I.B.     HotNews.ro
Joi, 26 octombrie 2017, 6:47 Dosare Anticoruptie


Inalta Curte de Casatie si Justitie dezbate joi un nou termen in dosarul in care fostul deputat Sebastian Ghita este acuzat de coruptie si santaj, alaturi de fosti sefi din politie si parchete din Prahova, potrivit Agerpres.

Sebastian Ghita a fost trimis in judecata in acest dosar pentru doua infractiuni de dare de mita, cumparare de influenta, spalare de bani, santaj, doua infractiuni de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii si conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

De asemenea, in dosar mai sunt judecati Liviu Mihail Tudose - fost procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, Viorel Dosaru - fost sef al Inspectoratului de Politie Judetean Prahova, Constantin Ispas - ofiter de politie, Aurelian Constantin Mihaila - fost procuror general adjunct al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti.

Conform DNA, in perioada iunie 2013 - primavara anului 2014, in timp ce pe rolul PCA Ploiesti se afla, in curs de urmarire penala, o cauza complexa in care se efectuau cercetari cu privire la savarsirea unor infractiuni de evaziune fiscala si spalare de bani, mai multe persoane vizate de ancheta au obtinut informatii confidentiale pe diverse cai, printre beneficiarii acestor date nedestinate publicitatii fiind si Sebastian Ghita.

Informatiile confidentiale priveau obiectul cercetarilor, persoanele fizice si juridice cercetate, masurile de supraveghere tehnica dispuse, masurile preventive ce urmau a fi luate, numele procurorului de caz si ale ofiterilor de politie delegati sa efectueze urmarire penala.

"Concret, folosindu-se de influenta pe care o avea si pe care o exercita efectiv pentru mentinerea si promovarea in functii publice a anumitor persoane, Sebastian Ghita i-a capacitat pe inculpatii Tudose si Dosaru sa ii furnizeze informatii confidentiale din dosarul aflat in curs de urmarire penala pe rolul PCA Ploiesti. Faptele respective au fost comise in contextul in care, pe de o parte, deputatul Ghita avea interesul sa protejeze doua persoane implicate in activitatea infractionala ce facea obiectul anchetei, iar, pe de alta parte, avea personal interese de natura financiara la mai multi agenti economici supusi anchetei", sustin procurorii.

Anchetatorii au retinut ca, in schimbul acestor informatii, Sebastian Ghita i-a promis, pe de o parte, lui Viorel Dosaru ca il va sprijini sa isi mentina pozitia, dar si sa obtina alte functii de conducere. Pe de alta parte, i-a acordat procurorului Liviu Tudose sprijin in vederea obtinerii unor functii de conducere sau executie in cadrul unor institutii publice centrale.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























278 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by