Comisia juridica se intruneste joi pentru a discuta despre solicitarea DNA in cazul Rovanei Plumb

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 11 octombrie 2017, 18:08 Dosare Anticoruptie


Rovana Plumb
Foto: Facebook
Comisia juridica a Camerei Deputatilor se intruneste, joi, incepand cu ora 8:30, pentru a discuta despre solicitarea DNA privind inceperea urmaririi penale a fostului ministru al Mediului, Rovana Plumb, a anuntat presedintele comisiei, Eugen Nicolicea, potrivit Agerpres.

Eugen Nicolicea i-a informat, miercuri, pe deputatii din comisie in legatura cu decizia Biroului permanent privind acordarea unui termen de opt zile pentru efectuarea anchetei si de trei zile pentru intocmirea raportului: "Va informez ca nu a existat nicio obiectie cu privire la procedura, astfel ca obiectiile ridicate in sedinta s-au dovedit nefundamentate. Termenul este de maxim opt zile. In aceste conditii, termenul poate sa fie si mai scurt, raportul nu vine din exterior, este facut de catre colegi si va trebui sa fie adoptat dupa dezbateri. Asa ca incepand de astazi, dumneavoastra va rog sa faceti propuneri scrise cu idei de intocmire a raportului. In cadrul unei comisii de ancheta vor fi prezentate si opiniile contrare, nu numai cele din raport si sa incercam sa-l terminam cat mai repede."

El a adaugat ca este de acord cu propunerea deputatului PNL Gabriel Andronache, facuta la sedinta precedenta, privind intocmirea raportului in 24 de ore: "Va dau cuvantul si va rog sa ne propuneti un program in asa fel incat sa-l terminam in 24 de ore, dupa cum ati propus data trecuta. Suntem de acord sa scurtam termenul la 24 de ore, cum ati propus dvs. Va rog sa faceti propunerile respective, cu programarile, cu audierea persoanelor care trebuie sa apere, cu intocmirea si votul raportului. Eu sunt dispus sa stau si 24 de ore la comisie. In caz ca se va dovedi ca este imposibil acest lucru, v-as ruga sa va cereti scuze pentru propunerea pe care ati facut-o. Deci, va dau ocazia sa dovediti ca aveti dreptate, incepand de maine de la 8,30, in 24 de ore o sa stam pana cand vom termina raportul cum ati spus dumneavoastra", i-a spus Nicolicea lui Andronache, care nu a replicat.

Eugen Nicolicea a afirmat ca accepta aceasta propunere: "Eu sunt de acord sa terminam in 24 de ore cum a spus colegul nostru, macar pentru a-i dovedi ca facea niste propuneri in bataie de joc si asa ceva nu este admisibil in Parlament."

Biroul permanent al Camerei Deputatilor a aprobat, miercuri, ca in termen de 11 zile Comisia juridica sa depuna raportul in cazul solicitarii DNA de urmarire penala a fostului ministru al Mediului Rovana Plumb.

Procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a cerut sesizarea Camerei Deputatilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de Rovana Plumb, fost ministru al Mediului si Schimbarilor Climatice la data faptei, in legatura cu savarsirea infractiunii de complicitate la abuz in serviciu, in dosarul care o vizeaza si pe vicepremierul Sevil Shhaideh, referitor la trecerea ilegala a unei parti din Insula Belina si Bratul Pavel in administrarea Consiliului Judetean Teleorman.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























177 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Uitati Priviti daca Rovana e in lista (Miercuri, 11 octombrie 2017, 18:13)

    un domn [utilizator]

    Normal ca nu este,ea are treaba cu P$D, nu cu UE siRomania Implicit, ce aspus damboviteanca saptamana trecuta? Ca daca Draqnea a spus ca NU se scumpeste benzina, apai asa va fi!
    http://ec.europa.eu/regional_policy/en/regio-stars-awards/#1
    Spuneti mi unde este contributia Rovanei aici? In link ul mentionat mai sus


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by