UPDATE Sevil Shhaideh a parasit sediul DNA, dupa ce a fost audiata in dosarul Belina. Intrebata daca demisioneaza din Guvern: Voi anunta maine in CEx. Nu fac declaratii legate de pozitia mea pe scarile DNA-ului

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 11 octombrie 2017, 14:00 Dosare Anticoruptie


Sevil Shhaideh
Foto: Agerpres
Vicepremierul Sevil Shhaideh a ajuns, cu putin timp in urma, la DNA. Shhaideh nu a facut declaratii la intrarea in sediul Directiei Nationale Anticoruptie. Sevil Shhaideh este urmarita penal de procurorii anticoruptie pentru abuz in serviciu in legatura cu trecerea ilegala a insulei Belina din proprietatea statului la o firma privata. DNA a cerut Parlamentului si avizarea urmaririi penale a Rovanei Plumb in acest dosar.

UPDATE: Sevil Shhaideh a parasit sediul DNA dupa mai putin de o ora. Intrebata daca va demisiona din Guvern, ea a raspuns ca "Cel care m-a numit este CEx, voi anunta maine in CEx (Comitetului Executiv al PSD - n.red.). Am respectat intotdeauna partidul. Va rog sa imi permiteti sa nu fac declaratii legate de pozitia mea pe scarile DNA-ului sau in strada."

Sevil Shhaideh, vicepremier si ministru al Dezvoltarii Regionale, este urmarita penal de DNA pentru abuz in serviciu intr-un dosar care vizeaza trecerea "ilegala" a unor "parti din Insula Belina si Bratul Pavel (cu suprafata de 278,78 ha, respectiv 45 ha), situate in albia minora a Dunarii, din proprietatea statului in proprietatea judetului Teleorman si in administrarea Consiliului Judetean Teleorman, pentru ca, doar la cateva zile, sa fie inchiriate tot ilegal unei firme private", in anul 2013, "prin actiunea concertata a unor persoane cu functii publice", a anuntat DNA pe 22 septembrie.

Hotnews.ro a aratat, intr-un articol publicat in luna iunie, traseul insulei Belina si al bratului Pavel din proprietatea statului in proprietatea unor firme: Apele Romane - Consiliul Judetean Teleorman - firma Teldrum - firma Trident 51 SRL (controlata in prezent de Stefan Valentin Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea) - si din nou Teldrum.

Citeste aici mai multe despre dosarul Belina.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2903 vizualizari

  • +1 (3 voturi)    
    Ei si? (Miercuri, 11 octombrie 2017, 14:40)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Complicea lui Constantinescu, Mazare. Dracnea etc. nu va păți nimic pentru ca in România Justitia ii apără pe hoți
  • +3 (5 voturi)    
    Ar fi necesara o comisie parlamentara ... (Miercuri, 11 octombrie 2017, 14:49)

    NicolaeA [utilizator]

    ..care s-o cheme pe Shhaideh sa raspunda daca a fost pe insula Belina si daca a mancat stiuca !
    Oricum, afacerea poate fi subiect de fabula: "Boul si stiuca";
    Boul a vrut sa arate cine-i el si stiuca l-a reclamat !
  • +4 (6 voturi)    
    Mare dreptate are servila ! (Miercuri, 11 octombrie 2017, 15:38)

    Susufler0 [utilizator]

    Cum sa declare ceva despre "pozitia" sa in vreme ce coboara scarile alea abrupte de la DNA ?

    Adica, dupa ce ca vrea sa-i dea branci Tudose din Guvern, ce-ar fi acum sa se mai si impiedice ca toanta pe scari, doar pt ca da atentie intrebarilor "rele" ale jurnalistilor, in loc sa se uite pe unde paseste ?
  • +2 (2 voturi)    
    hmmm (Miercuri, 11 octombrie 2017, 15:55)

    tearoftime [utilizator]

    trecand peste faptul ca toata lumea stie cine a numit-o, legal si procedural vorbind parca imi aduc aminte ca primul ministru numeste guvernul si implicit ministrii. CEx-ul poate cel mult sa ii propuna, ma rog, e bucataria interna a partidului, dar cu lista semnata vine primul ministru.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by