UPDATE Dorin Cocos a fost eliberat conditionat din inchisoare / decizia instantei este definitiva

de R.M.     HotNews.ro
Marţi, 3 octombrie 2017, 15:20 Dosare Anticoruptie


Dorin Cocos
Foto: AGERPRES
Tribunalul Ilfov a decis definitiv, marti, eliberarea conditionata din inchisoare a omului de afaceri Dorin Cocos, dupa ce acesta a executat efectiv un an de inchisoare din pedeapsa de doi ani si patru luni primita in dosarul 'Microsoft', anunta Agerpres.

Tribunalul a admis contestatia lui Cocos impotriva deciziei din 16 august luata de Judecatoria Sectorului 4, instanta care respinsese cererea de eliberare conditionata.

'In temeiul art. 587 alin. 3 raportat la art. 4.251 alin.7 pct. 2 lit. a C.pr.pen. admite contestatia formulata de condamnatul Cocos Dorin, impotriva sentintei penale nr. 1.999 din data de 16.08.2017 pronuntata de Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti in dosarul penal nr.19.314/4/2017. Desfiinteaza sentinta atacata si rejudecand cauza: In temeiul art. 587 alin.1 C.pr.pen. raportat la art. 59 alin. 1 C.pen. din 1969 si art. 15 alin. 2 din Constitutie, admite propunerea de liberare conditionata formulata de Penitenciarul Bucuresti - Jilava cu privire la condamnatul Cocos Dorin de sub efectul pedepsei de 2 ani si 4 luni inchisoare aplicata de Tribunalul Bucuresti prin sentinta penala nr. 258/2016 pentru savarsirea unor infractiuni de coruptie. Dispune liberarea conditionata a condamnatului de sub puterea mandatului de executare a pedepsei nr. 48/2016 emis de Tribunalul Bucuresti. Atrage atentia condamnatului asupra consecintelor nerespectarii dispozitiilor art. 61 C.pen. din 1969', se arata in decizia tribunalului.

In cursul serii de marti, Dorin Cocos a fost eliberat din Penitenciarul Jilava.

Pe 3 octombrie 2016, Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat definitiv pe Dorin Cocos la 2 ani si 4 luni de inchisoare. In acelasi dosar au mai fost condamnati fostul ministru Gabriel Sandu - 3 ani, fostul primar Gheorghe Stefan - 6 ani, omul de afaceri Nicolae Dumitru - 2 ani si 4 luni.

Judecatorii au decis atunci si confiscarea unor importante sume de bani de la cei patru condamnati: 9 milioane de euro de la Dorin Cocos, 2 milioane euro si 1 milion de dolari de la Nicolae Dumitru, 4 milioane euro de la Gheorghe Stefan si 2,1 milioane euro de la Gabriel Sandu






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1345 vizualizari

  • +4 (8 voturi)    
    si gata.... (Marţi, 3 octombrie 2017, 15:31)

    king david hotel [utilizator]

    sa mai zica cineva ca nu exista justitie si dreptate in Romania. Daca furi o gaina, ai pus-o....daca furi milioane de E ehe....
  • +6 (6 voturi)    
    frack this (Marţi, 3 octombrie 2017, 15:42)

    harapalb [utilizator]

    Asadar, trebuie sa "suferi" doar 2 ani si 4 luni in tara asta distrusa iremediabil pentru a te scoate cu milioane de euro si a trai fara nicio grija tot restul vietii in lux in timp ce tampitii de cinstiti muncesc pentru 300 euro ca sclavii.

    Mai exista ceva cu adevarat bun pe lumea asta?
    • +2 (2 voturi)    
      care 2 ani si 4 luni? (Marţi, 3 octombrie 2017, 20:40)

      let_s_twist_again [utilizator] i-a raspuns lui harapalb

      daca iese dupa doar un an?
  • +8 (8 voturi)    
    Noua dovada (Marţi, 3 octombrie 2017, 16:00)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Justitia in Romania e de partea hotilor. Hotii fac puscarie cateva luni, de ochii lumii, si raman cu averile intregi
  • +7 (7 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 3 octombrie 2017, 16:34)

    [anonim]

  • +6 (6 voturi)    
    parca aud hahaiala lui Basescu (Marţi, 3 octombrie 2017, 17:30)

    Iorgovan [utilizator]

    Romanul asteapta ca "justitia" asta sa-l infunde pe Dragnea. Ha, ha, ha....
  • 0 (0 voturi)    
    au decis confiscarea. (Sâmbătă, 7 octombrie 2017, 3:49)

    cladob [utilizator]

    "Judecatorii au decis atunci si confiscarea unor importante sume de bani de la cei patru condamnati"

    acum sunt liberi, dar RECUPERAREA a fost facuta ? ce Justitie e asta ?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by