Tariceanu, audiat la instanta suprema in dosarul in care este judecat pentru favorizarea infractorului: Rechizitoriul DNA abunda de speculatii si banuieli

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 3 octombrie 2017, 10:12 Dosare Anticoruptie


Calin Popescu Tariceanu
Foto: Agerpres
Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a fost reaudiat, marti, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in procesul in care este judecat pentru marturie mincinoasa si favorizarea infractorului, scrie Agerpres. Tariceanu a dat o noua declaratie in dosar, dupa ce unul dintre judecatori s-a pensionat si a fost inlocuit de un alt magistrat.

Presedintele Senatului a explicat in sala de judecata relatiile pe care le-a avut cu Dan Andronic, Tal Silberstein si Remus Truica, sustinand ca rechizitoriul intocmit de procurorii DNA "abunda de speculatii si banuieli": "Nu recunosc infractiunea de care sunt acuzat si ma consider nevinovat. Am parcurs rechizitoriul din nou si am gasit extrem de multe speculatii si lucruri false. Asa cum am declarat si in calitate de martor la DNA, am avut relatii de familie cu Dan Andronic, iar relatia contractuala cu acesta a incetat in momentul in care Andronic i-a acordat consultanta politica lui Traian Basescu. Am spus ca m-am intalnit sporadic cu Andronic dupa anul 2009, dar nu am spus ca nu m-am intalnit deloc cu el, pe cand procurorul speculeaza ca ne-am intalnit frecvent. Si Andronic a spus ca ne-am intalnit sporadic. In viziunea mea, exista o diferenta antagonica intre termenul 'sporadic' folosit de mine in declaratia de martor si termenul 'frecvent' folosit de procuror in rechizitoriu. De altfel, rechizitoriul abunda de speculatii si banuieli."

In legatura cu Remus Truica, Tariceanu nu a contestat faptul ca a participat la un eveniment organizat de acesta, dar sustine ca nu a avut o relatie personala cu el si nici nu a discutat despre retrocedarea Fermei Baneasa: "Cand am dat declaratia de martor la DNA, nu mi-am adus aminte daca am participat la vreun eveniment organizat de Remus Truica. Este posibil sa fi fost la ziua de nastere a acestuia. Nu imi aduc aminte. In calitate de prim-ministru dadeam curs unor astfel de invitatii. Nu am avut o relatie personala cu el (...) Nu am avut discutii cu Remus Truica despre cesiunea drepturilor litigioase privind Ferma Baneasa, dar nici cu fosta mea sotie."

Raspunzand unei intrebari, Calin Popescu Tariceanu a recunoscut ca, in anul 2008, si-a dat acceptul pentru ca principele Radu sa fie numit reprezentant special al Guvernului pentru a promova imaginea Romaniei, el fiind un sustinator al Casei Regale a Romaniei.

Tariceanu a mai spus ca nu are nicio simpatie pentru Paul al Romaniei: "In ceea ce priveste pe Paul Lambrino, am zis, fara eleganta, ca este un bastard. Nu aveam nici simpatie fata de Paul Lambrino. Nu am avut cunostinta si nici nu m-am implicat in demersurile acestuia de a dobandi Padurea Snagov."

Urmatorul termen al procesului a fost stabilit pentru 31 octombrie, cand vor fi audiati 4 martori, printre care si Ioana Valmar, fosta sotie a lui Tariceanu.

Calin Popescu-Tariceanu a fost trimis in judecata de DNA pe 7 iulie 2016 pentru marturie mincinoasa si favorizarea infractorului.

Potrivit procurorilor DNA, in cadrul actelor de cercetare privind retrocedarea nelegala a unei suprafete din Padurea Snagov si a Fermei Baneasa, Tariceanu a facut, sub juramant, la data de 15 aprilie 2016, declaratii necorespunzatoare adevarului cu privire la aspecte esentiale ale cauzei asupra carora a fost intrebat si nu a spus tot ce stie in legatura cu imprejurari esentiale, urmarind prin aceasta impiedicarea/ ingreunarea tragerii la raspundere penala a inculpatilor cercetati in dosarul trimis in judecata.

Procurorii il acuza pe Tariceanu ca a sustinut in mod nereal ca nu a avut cunostinta despre retrocedarea catre Paul Philippe Al Romaniei a unor suprafete de teren in Baneasa (fosta ferma regala) si Snagov (trunchiul de padure Fundul Sacului), despre implicarea inculpatilor Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi si a altor persoane in procedurile de retrocedare si nici despre actele de vanzare-cumparare vizand aceste bunuri.

Calin Popescu-Tariceanu este acuzat ca a facut declaratii necorespunzatoare adevarului si nu a spus tot ce stie in legatura cu relatia avuta cu inculpatii Tal Silberstein, Dan Catalin Andronic si Remus Truica, cu intalnirile si discutiile purtate cu acesta din urma referitor la taxele notariale privind tranzactionarea imobilelor mentionate si modalitatea de dobandire si valorificare a bunurilor revendicate.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2953 vizualizari

  • +19 (21 voturi)    
    poporul Roman are Banuiala Rezonabila (Marţi, 3 octombrie 2017, 10:16)

    un domn [utilizator]

    ca Motocicleanu este coada de topor URSS
  • +18 (20 voturi)    
    Hei, curcane, (Marţi, 3 octombrie 2017, 10:30)

    John M. [utilizator]

    Se apropie Ziua Recunostintei in care tot romanul are dreptul sa te vada livrat pe tava la Jilava.
  • +7 (7 voturi)    
    poate (Marţi, 3 octombrie 2017, 12:11)

    nahir [utilizator]

    sa declare ce vrea, nu pot sa-l cred.
    cum sa-l mai crezi pe ipochimenul tradiceanu?
  • +6 (6 voturi)    
    deci , s-a reluat... (Marţi, 3 octombrie 2017, 12:25)

    astronaut [utilizator]

    ''jocul'' la Inalta Curte , hai sa vedem vedeta cu 5% cum joaca , el zice ca joaca bine , dar se vede ca ''aduce piciorul taras " !
  • +4 (4 voturi)    
    Acest individ cu numele de Tradiceanu (Marţi, 3 octombrie 2017, 16:07)

    Rescator [utilizator]

    Este cel mai periculos pentru Romania.De ce ? Iata
    cateva ipoteze,cu parfum de credibilitate:
    -individual fanariot,fara mama,fara tata si fara tara,
    este racolat de KGB inca din 1985;
    -a distrus PNL-ul prin tot felul de aripi,la ordinul
    Moscovei,pentru a-l favoriza pe Ilici;
    -s-a lipit de orice afacere murdara pentru a se
    imbogatii peste noapte,avand nevoie de verzisori
    pentru numeroasele sale neveste si amante;
    -a concesionat,pe nimic ,resurse strategice ale
    Romaniei(Rompetrol.Sterling,Afacerea Portile de
    Fier,Posta Romana,Padurea Baneasa,etc.;
    -a contibuit decisiv la distrugerea micutei Armate a
    Romaniei,prin subfinantare cronica si bataie de joc
    (1998-"decat sa cumpar in singur tanc,mai bine
    cumpar unt pentru popor";unde-i untul si unde-i
    tancul!?;2017-"smecherii de la Armata vor sa
    cumpere patru corvete".Individul a actionat ca
    Romania sa nu-si poate apara interesele legitime
    la Marea Neagra);
    -comite zilnic atacuri asupra independentei
    Justitiei si nu vede degradarea vietii economice
    a tarii si nici pretul la pompa la carburanti.
    Lista de ticalosii poate continua cu sute de fapte de
    hotie si inalta tradare ale individului.Cine poate sa-l
    opreasca?
    • +2 (2 voturi)    
      are Nume de Cod (Marţi, 3 octombrie 2017, 17:00)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui Rescator

      Ciuma Ro$hie !
    • +2 (2 voturi)    
      ai omis UNA ! (Marţi, 3 octombrie 2017, 17:03)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui Rescator

      si UNA Suculenta ! NU GLUMA ! http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/contractul-lui-tariceanu-pentru-livrarea-a-500-de-masini-catre-romtelecom-chiar-inainte-de-privatizare-o-fi-motiv-de-renuntare-la-candidatura-doua-vorbe-si-despre-tupeul-voiculescian-al-tolontanului-108092.html
  • +1 (1 vot)    
    tariceanu trebuia judecat pt peleș (Marţi, 3 octombrie 2017, 17:48)

    pestalotiu [utilizator]

    Tariceanu și guvernul lui, i-au "retrocedat" castelul Peleș lui Mihai de Hohenzollern ,fără să existe nicio hotărâre judecătorească ,care să justifice o asemenea decizie. ... Tăriceanu trebuia judecat pentru "gestiune frauduloasă" in primul rând.
  • +1 (1 vot)    
    ipostaze (Marţi, 3 octombrie 2017, 20:22)

    clujanu [utilizator]

    Acest individ se gaseste in permanenta in doua ipostaze, de tradator si de mincinos. A tradat cinci sau sase sotii, a tradat pe cei care l-au votat, a tradat partidul care l-a promovat a concesionat pe nimic platoul Marii Negre jusificand actiunea prin minciuna. A vrut sa-l impropietareasca pe Paul de Lambrino cu terenuri ce nu i-au apartinut, acum cauta sa scape prin minciuna. Are vocatie de tradator este in stare sa tradeze si sa distruga Romania ca sa scape de pedeapsa meritata. Se izmeneste zilnic la justitie ca s-o intimideze, pentru ca stie ca o justitie slaba nu-l va putea condamna


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by