Biroul permanent al Camerei Deputatilor ar putea lua in discutie solicitarea DNA privind ridicarea imunitatii Rovanei Plumb

de Alina Neagu     HotNews.ro
Luni, 25 septembrie 2017, 5:48 Dosare Anticoruptie


Rovana Plumb
Foto: Agerpres
Biroul permanent al Camerei Deputatilor ar putea sa ia in discutie luni solicitarea DNA privind avizarea urmaririi penale fata de fostul ministru al Mediului,deputatul PSD Rovana Plumb, scrie Agerpres. In cazul in care cererea de la DNA va ajunge in prima parte a zilei de luni, aceasta poate fi introdusa pe ordinea de zi a sedintei Biroului permanent, care incepe la ora 14:00.

Procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, cere sesizarea Camerei Deputatilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de Rovana Plumb, fost ministru al Mediului si Schimbarilor Climatice la data faptei, in legatura cu savarsirea complicitatii la abuz in serviciu, in dosarul in care este vizat si vicepremierul Sevil Shhaideh, referitor la trecerea ilegala a unei parti din Insula Belina si Bratul Pavel in administrarea CJ Teleorman.

Rovana Plumb este in prezent deputat PSD si ministru delegat pentru Fonduri Europene, iar despre solicitarea DNA la adresa sa se va discuta luni si in cadrul Biroului Permanent National al PSD.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat duminica seara, in emisiunea lui Mihai Gadea de la Antena 3, ca se asteapta sa fie chemat la Directia Nationala Anticoruptie, chiar daca, in opinia sa, dosarul Belina este "o ficţiune, un atac violent la adresa Guvernului". Dragnea a anuntat si ca va vota impotriva ridicarii imunitatii Rovanei Plumb, deputat PSD, pe care DNA a cerut sa o poata ancheta in dosarul Belina: "Eu unul voi vota impotriva, sa spun de pe acum, n-au decat sa tipe toti. Am dreptul acesta constitutional sa votez asa cum doresc eu si imi voi exercita acest drept."






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























304 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    "Ar putea" (Luni, 25 septembrie 2017, 8:53)

    imi_pasa_de_romania [utilizator]

    Coruptii mafioti se apara intre ei. Totusi ei "ar putea" sa ii ridice imunitatea, la fel cum aceeasi corupti "o sa" returneaze toti banii furati pentru ca "trebuie" sa apere interesele tarii si ale cetatenilor, "daca" DNA inceteaza sa faca "dosare politice".

    Cele 5 sintagme preferate ale acestor tradatori:
    - ar putea
    - o sa
    - trebuie
    - daca
    - dosar politic

    Altceva nu stiu sa declare".


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by