Gheorghe Stefan 'Pinalti' a parasit Penitenciarul Ploiesti, dupa ce a fost eliberat conditionat

de R.M.     HotNews.ro
Miercuri, 20 septembrie 2017, 17:00 Dosare Anticoruptie


Fostul primar al orasului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, a parasit miercuri dupa-amiaza Penitenciarul Ploiesti, dupa ce Tribunalul Prahova a decis definitiv ca acesta poate fi eliberat conditionat, potrivit Agerpres.

La iesirea din unitatea de detentie, acesta a fost asteptat de o masina si a refuzat sa faca orice fel de declaratii.

Tribunalul Prahova a decis miercuri eliberarea fostului primar al orasului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, dupa ce acesta a executat mai mult de o treime din pedeapsa de trei ani si sase luni de detentie la care a fost condamnat pentru fapte de coruptie.

Instanta a respins ca neintemeiata contestatia formulata de DNA Ploiesti impotriva sentintei pronuntate in data de 18 august de Judecatoria Ploiesti.

Pana la data formularii propunerii de eliberare conditionata de catre comisia din cadrul Penitenciarului Ploiesti, acesta a executat 297 de zile in detentie, la care s-au adaugat 235 de zile de arest preventiv si 13 zile considerate ca executate in urma muncii prestate, avand in total 545 de zile executate din pedeapsa totala, se arata in motivarea deciziei Judecatoriei

Instanta de fond a aratat ca fostul primar a avut, pe parcursul detentiei, un comportament 'pozitiv', iar eliberarea sa anticipata nu reprezinta un pericol pentru societate.

Gheorghe Stefan a fost condamnat la sase ani de detentie in dosarul Microsoft, insa Curtea de Apel Ploiesti a redus, in data de 26 iunie, printr-o decizie definitiva, la trei ani si jumatate de inchisoare aceasta pedeapsa, dupa ce a admis o contestatie la executare formulata de fostul primar, constatand ca sunt incidente dispozitiile articolului 19 din Legea 692/2002 (care prevad posibilitatea de reducere a pedepsei ca urmare a cooperarii in calitate de martor pentru alte cauze asemanatoare - n.r.).

De asemenea, Gheorghe Stefan a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucuresti in luna aprilie la trei ani de detentie in dosarul privind finantarea PDL.

Ulterior, in luna iulie, Tribunalul Prahova a constatat ca faptele pentru care a fost condamnat Gheorghe Stefan in cele doua dosare sunt concurente si a stabilit ca, in urma contopirii pedepselor, fostul primar are de executat pedeapsa cea mai grea - trei ani si sase luni de detentie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























782 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Penitenciar de femei (Miercuri, 20 septembrie 2017, 17:13)

    Koczka [utilizator]

    este cel din Ploiesti. Probabil si explicatia pentru plans.
  • 0 (0 voturi)    
    Parodie!. (Miercuri, 20 septembrie 2017, 22:33)

    Azra [utilizator]

    Cu asemenea parodii de executari de sentinte si asa prea blande date de justitie nu numai ca nu o sa starpim niciodata coruptia ci, dimpotriva, ea va fi stimulata!. Oricine ar prefera sa stea un an si o luna in puscarie- inclusiv in "arest la domiciliu",in vila, care culmea, se deduce din pedeapsa !!!! si apoi sa fie eliberat conditionat, in urma unor marturii (delatiuni) depuse impotriva altora, bucurandu-se in continuare de milioanele sau sutele de mii de Euro delapidati si insusiti si pe care nimeni nu ii va mai cere inapoi!! Acel mechanism de verificare si control al Comisiei de la Bruxelles are cu siguranta sanse sa dureze inca 10-15 ani si, macar sa serveasca la ceva! Actualul Cod Penal a fost in mod special facut in asa fel incat marii delapidatori ai banilor publici sa se fofileze si sa scape fara mari probleme. Nu este de mirare ca la el au lucrat oameni ca d-na Bica si altii ca ea. Se impune de urgenta o modificare substantial a Codului Penal in privinta infractiunilor de coruptie, de o asemenea maniera incat prevederile sale sa descurajeze categoric orice persoana investita cu functii si responsabilitati publice importante sa se mai infrupte din banul si avutul public( pedepse foarte mari, confiscarea totala a averii, obligatia recuperarii banilor sau bunurilor sustrasem , executarea integrala a pedepsei fara nici o posibilitate de eliberare conditionata, un regim de detentie severa(inchis).Numai atunci vom putea vorbi cu adevarat de un stat de drept, pentru ca cei investiti cu inalte responsabilitati si functii publice au JURAT SA FACA TOTUL PENTRU PROPASIREA TARII SI A POPORULUI ROMAN, iar daca si-au incalcat juramantul, vor trebui sa raspunda pe masura!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by