Termen la Tribunalul Prahova pentru judecarea contestatiei DNA fata de liberarea conditionata a lui Gheorghe Stefan

de Ionut Baias     HotNews.ro
Miercuri, 20 septembrie 2017, 6:12 Dosare Anticoruptie


Tribunalul Prahova judeca, miercuri, contestatia formulata de DNA fata de decizia de liberare conditionata a fostului primar al orasului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, pronuntata pe fond de Judecatoria Ploiesti, potrivit Agerpres.

Potrivit datelor postate pe portalul instantelor de judecata, in data de 18 august, Judecatoria Ploiesti a admis propunerea de liberare conditionata din executarea pedepsei de 3 ani si 6 luni inchisoare formulata de Comisia de Propuneri din cadrul Penitenciarului Ploiesti cu privire la condamnatul Gheorghe Stefan.

In motivarea deciziei care nu este definitiva, instanta a aratat ca fostul primar a avut, pe parcursul detentiei, un comportament "pozitiv", iar liberarea sa anticipata nu reprezinta un pericol pentru societate.

"Asa cum reiese din caracterizarea depusa la dosarul cauzei (...), pe intreaga durata a executarii pedepsei, condamnatul a avut un comportament pozitiv, in sensul ca nu a fost sanctionat disciplinar si a fost recompensat o data, a participat la activitati lucrative (13 zile castig) si la activitati socio-educative (21), astfel ca instanta apreciaza ca acesta s-a indreptat si se poate reintegra in societate, iar liberarea sa anticipata nu prezinta niciun pericol pentru colectivitate", se precizeaza in motivare.

Gheorghe Stefan a fost condamnat la sase ani de detentie in dosarul Microsoft, insa Curtea de Apel Ploiesti a redus, in data de 26 iunie, printr-o decizie definitiva, la trei ani si jumatate de inchisoare aceasta pedeapsa, dupa ce a admis o contestatie la executare formulata de fostul primar, constatand ca sunt incidente dispozitiile articolului 19 din Legea 692/2002 (care prevad posibilitatea de reducere a pedepsei ca urmare a cooperarii in calitate de martor pentru alte cauze asemanatoare - n.r.).

De asemenea, Gheorghe Stefan a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucuresti in luna aprilie la trei ani de detentie in dosarul privind finantarea PDL.

Ulterior, in luna iulie, Tribunalul Prahova a constatat ca faptele pentru care a fost condamnat Gheorghe Stefan in cele doua dosare sunt concurente si a stabilit ca, in urma contopirii pedepselor, fostul primar va executa pedeapsa cea mai grea, aceea de trei ani si sase luni de detentie






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























168 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by