Kovesi sesizeaza Inspectia Judiciara, dupa ce Daniel Dragomir a spus ca rechizitoriile procurorilor erau facute de ofiteri SRI

de R.M.     HotNews.ro
Miercuri, 13 septembrie 2017, 14:21 Dosare Anticoruptie


Laura Codruta Kovesi
Foto: Agerpres/AP
Sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, a sesizat Inspectia Judiciara pentru declaratiile facute in urma cu doua zile de fostul ofiter SRI Dragomir Daniel, care "a lasat sa se inteleaga faptul ca rechizitoriile Directiei Nationale Anticoruptie nu se sprijina pe probatiunea instrumentata de procurori" ci ar fi intocmite de ofiterii SRI.

DNA noteaza ca, potrivit afirmatiilor lui Dragomir, trimis in judecata pentru fapte de coruptie si asimilate coruptiei, procurorii DNA "s-ar rezuma la semnarea si trimiterea la instanta a rechizitoriilor".

DNA citeaza si un fragment din discutia unui moderator de la Romania TV cu Daniel Dragomir:

"Moderator: Ofiterii SRI faceau rechizioriile?
Daniel Dragomir: Da, domnule (...), ofiterii SRI...
Moderator: Si bravii procurori DNA, aia care plang cand ii controleaza Inspectia Judiciara doar le semnau?
Daniel Dragomir: Bravii procurori DNA le luau, le contrasemnau si le trimiteau la instanta in speranta ca onor campul tactic se va ocupa in continuare asigurand culoarele necesare pentru obtinerea condamnarii individului."

"Daniel Dragomir: In momentul in care vorbim de ofiteri acoperiti intre judecatori si procurori, in momentul ala e o incalcare grava a Constitutiei care duce la situatii despre care vorbeati mai devreme.
(...)

Moderator: In contextul asta, domnule general (...) faceau rechizitoriul, dadeau procurorului desemnat de campul tactic sa se ocupe de el, care il semna, il trimitea in instanta si ajungea la judecatorul Y, desemnat tot de campul tactic, care il baga la beci pe fraier. E posibila constructia asta?
Daniel Dragomir: Nu e numai posibila, este extrem de concreta. Una dintre posibilitati, cum spuneati, o aveti in fata dvs, sunt eu."

DNA reclama, in sesizarea Inspectiei Judiciare:
  • afirmatiile sunt calomnioase si denigratoare, sunt facute de o persoana care in prezent este inculpata, judecata in apel de catre Curtea de Apel Bucuresti, au potential de a submina autoritatea judecatoreasca si de a pune in discutie deontologia profesionala a magistratilor;
  • afirmatiile au un impact major asupra opiniei publice, fiind de natura sa aduca atingere independentei sistemului judiciar;
  • afirmatiile creeaza dubii greu de inlaturat cu privire la independenta magistratilor, acreditand ideea ca activitatea procurorilor implicati in infaptuirea procesului judiciar se desfasoara cu incalcarea principiului consacrat de art. 2 din Codul de procedura penala, conform caruia procesul penal se desfasoara conform dispozitiilor prevazute de lege.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3484 vizualizari

  • -4 (12 voturi)    
    aici Kovesi are dreptate (Miercuri, 13 septembrie 2017, 14:44)

    Mazeta [utilizator]

    La cât de slabe sunt, rechizitoriile au fost făcute probabil de procurorii DNA.
    • -2 (4 voturi)    
      cand te fac un Zapad ? (Miercuri, 13 septembrie 2017, 15:37)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

      coliziunea noastra este iminenta !
  • +2 (12 voturi)    
    Daniel Dragomir un SRI-ist prost ! (Miercuri, 13 septembrie 2017, 14:55)

    Lim Vasy [utilizator]

    Serviciile astea ar trebui sa fie mai atente pe cine angajeaza. Nu cred ca SRI-istii sunt mai destepti decat procurorii sa le fi facut ei rechizitoriile. Drept dovada, acest Daniel Dragomir. Doamn aCodruta Kovesi va sprijinim pana in panzele albe. Pacat ca va saboteaza pana si institutii ale statului roman conduse acum de mafioti.
    • -1 (11 voturi)    
      Eh, (Miercuri, 13 septembrie 2017, 16:09)

      newlook [utilizator] i-a raspuns lui Lim Vasy

      "afirmatiile sunt calomnioase si denigratoare, [....], au potential de a submina autoritatea judecatoreasca si de a pune in discutie deontologia profesionala a magistratilor. (Kovesi)

      =========================

      - Pai, in primul rand, Kovesi zicea recent ca vorbeste numai in numele procurorilor...acum o pali grija de judecatori?
      - In al doilea rand, Camelia Bogdan , fosta colega de Binom, Judecatoare, a fost data afara din magistratura DE CATRE COLEGII EI, judecatori... tocmai pentru ceea ce reclama SRI-istul ala..adica judecata antepronuntata de...tineti-va bine...SRI.
      - in al treilea rand...cat de mare poate fi ipocrizia unei persoane care NU RESPECTA CONSTITUTIA TARII si hotararile CCR dar e palita brusc si pe neasteptate de "soarta independentei dragilor judecatori"...pe care tot ea ii ancheteaza cu catusele in mana ?
  • +1 (7 voturi)    
    sa nu ne amagim (Miercuri, 13 septembrie 2017, 14:56)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Ro e un stat mafiot securist, unde politia politica e prezenta mai peste tot. pentru a-si apara privilegile si a fura , impreuna cu clientela, tot ce pot
  • -3 (13 voturi)    
    Alo madam, daca esti sigura ca Dragomir (Miercuri, 13 septembrie 2017, 15:11)

    xrogo [utilizator]

    de ce nu-l dai in judecata. ca doar tot procurorii vostrii , ai tai si ai lui Lazarica vor face ancheta?
    • 0 (6 voturi)    
      mircica, breh, cum fura conservele invacanta ? (Miercuri, 13 septembrie 2017, 15:38)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

      ai tinut o pe mandra ta nemancata breh ?
  • +2 (10 voturi)    
    sper ca (Miercuri, 13 septembrie 2017, 15:20)

    cucuveauamov [utilizator]

    dosarul sa fie instrumentat de procurorul Negulescu, în sufrageria lui Oprea, de față cu Coldea, iar martor să fie Maior. La sfarsit Ponta o va propube pe decapanta pentru un nou mandat.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by