Cluj: 25 de persoane, intre care doi politisti, trimise in judecata pentru furt de motorina din vagoane, dare si luare de mita

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 7 septembrie 2017, 20:12 Dosare Anticoruptie


Un numar de 25 de persoane, intre care doi politisti, au fost trimise in judecata de catre procurorii din Cluj-Napoca pentru furt de motorina din vagoane-cisterna, dare si luare de mita, tainuire, dar si constituirea unui grup organizat. Prejudiciul creatse ridica la peste 82.000 de lei, informeaza News.ro.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, joi, de catre reprezentantii Directiei Generale Anticoruptie (DGA) ca urmare a finalizarii activitatilor de urmarire penala, procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Cluj au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a unui numar de 25 de persoane, avand calitatea de inculpati, pentru comiterea infractiunilor de constituirea unui grup infractional organizat, luare de mita in forma continuata, furt calificat, complicitate la furt calificat, tainuire si dare de mita.

Printre inculpati se afla un fost politist in cadrul Serviciului Politie Transporturi Cluj, la data comiterii faptelor avand functia de sef al unui Post de Politie din judetul Cluj, si un politist din cadrul Politiei Judetene Bistrita-Nasaud care, la data comiterii faptelor, era elev in cadrul unei Scoli de agenti de politie,

"Inculpatii, profitand de cunostintele din domeniul manipularii mijloacelor rulante pe calea ferata, de accesul la informatii privind traseul si orarul tranzitarii unei anumite statii de trenurile incarcate cu produse petroliere finite, au constituit, in perioada 18 martie - 28 iulie 2012, un grup infractional organizat care avea ca scop savarsirea infractiunii de furt calificat, respectiv sustragerea de cantitati de benzina si motorina din vagoanele-cisterna din componenta trenurilor care stationau in statia respectiva. Acestia au beneficiat de protectia acordata de seful de post, in schimbul furnizarii unor produse petroliere", se arata in comunicat.

Potrivit documentului, in urma activitatilor infractionale a fost creat un prejudiciu estimat la suma de 82.583,79 lei.

Cauza a fost instrumentata de ofiterii Directiei Generale Anticoruptie - Serviciul Judetean Anticoruptie Cluj, cu sprijinul mai multor servicii judetene limitrofe, care au fost delegati de procuror sa efectueze acte de procedura penala.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























281 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by