Reprezentantii unor firme medicale de ingrijire la domiciliu, chemati la DNA pentru a li se prezenta probele din dosarul CNAS

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 6 septembrie 2017, 15:08 Dosare Anticoruptie


Reprezentantii a trei firme medicale de ingrijiri la domiciliu, care aveau in grija 17 bolnavi, s-au prezentat miercuri la DNA pentru a li se aduce la cunostinta probele din dosarul care vizeaza decontari de tratamente fictive de catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, anunta News.ro. 

"Astazi s-a facut prezentarea de material. Procurorii sustin ca persoanele pe care le reprezint (trei firme medicale de ingjiri la domiciliu - n.red.) ar fi facut niste decontari false. In continuare au calitatea de suspect. Vor da declaratii saptamana viitoare, nu au nimic de ascuns", a declarat avocatul Adrian Cuculis, la iesirea din sediul DNA.

Acesta a adaugat ca firmele pe care le reprezinta aveau in grija 17 pacienti nedeplasabili si intentioneaza sa colaboreze cu anchetatorii: "Din ce mi-au spus, au muncit si doua luni fara sa-si primeasca banii de la Casa. Clientii mei se ocupau exclusiv de pacienti amputati, deci nedeplasabili. Vor da declaratii si vor colabora cu DNA-ul", a precizat avocatul Adrian Cuculis.

Procurorii anticoruptie au facut, joia trecuta, 50 de perchezitii domiciliare, doua dintre acestea desfasurandu-se la sediile CNAS si CASMB, intr-un dosar ce viza decontari ilegale de servicii medicale la domiciliu.

14 persoane au fost retinute. Printre acestea se afla si seful CNAS, Marian Burcea, fostul sef al CASMB, Lucian Bara, reprezentanti ai unor societati prestatoare de servicii in domeniul medical, precum si o avocata din Baroul Bucuresti.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























538 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by