Fosta sefa a AEP Ana Maria Patru, mentinuta sub control judiciar, dar poate parasi tara

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 5 septembrie 2017, 19:46 Dosare Anticoruptie


Ana Maria Patru
Foto: Agerpres
Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis, marti, ca fosta sefa a Autoritatii Electorale Permanente (AEP) Ana Maria Patru, trimisa in judecata de catre DNA pentru trafic de influenta si spalare de bani, sa ramana sub control judiciar, dar sa poata parasi tara, informeaza News.ro.

"Mentine masura preventiva a controlului judiciar. Admite cererea de modificare si inlatura obligatia de a nu parasi Romania decat cu incuviintarea prealabila a organului judiciar", este decizia luata marti de Tribunalul Bucuresti.

Hotararea nu este definitiva, putand fi atacata la Curtea de Apel Bucuresti.

Fostul presedinte al AEP Ana Maria Patru a fost trimisa in judecata de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Ploiesti in decembrie 2016, pentru trei infractiuni de trafic de influenta si doua infractiuni de spalare a banilor, dosarul fiind trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti.

Potrivit procurorilor DNA, in perioada aprilie - iunie 2008, Patru, in calitate de vicepresedinte al Autoritatii Electorale Permanente - functie cu rang de secretar de stat - a pretins, iar in anul 2009 a si primit de la reprezentantii unei societati comerciale suma de 210.000 euro reprezentand contravaloarea unui anumit imobil situat in municipiul Bucuresti. In schimb, aceasta a promis ca va sustine derularea in bune conditii a unui contract incheiat de acea societate cu AEP, precum si ca va sustine societatea sa obtina si sa deruleze contracte viitoare, fapt care s-a si realizat.

Anchetatorii sustin ca, in cursul anului 2009, Ana Maria Patru "a disimulat provenienta sumei", folosind un circuit financiar fictiv care a constat in derularea unor operatii comerciale intre mai multe societati comerciale, intre care firma beneficiara a contractului cu Autoritatea Electorala Permanenta si o firma controlata de Ana Maria Patru prin sotul ei.

"In cursul anului 2011, tot in calitate de vicepresedinte al A.E.P., inculpata Patru Ana Maria a pretins de la reprezentantii aceleiasi societati comerciale contravaloarea unui autovehicul marca Land Rover din care a primit suma de 15.000 euro, in schimbul promisiunii ca va sustine derularea, in bune conditii, a unor contracte de servicii, incheiate de societatea respectiva cu A.E.P. De asemenea, inculpata a promis ca va sustine societatea sa obtina si sa deruleze contracte viitoare, fapt care s-a si realizat", mai spunea DNA.

Tot in 2011, spun procurorii, Patru a pretins si a primit suma de 50.000 euro de la administratorul unei alte firme, intervenind in schimb la ministrul Economiei, astfel incat omul de afaceri sa fie primit in audienta, fapt care s-a si intamplat la scurt timp de la interventia Anei Maria Patru.

Cu banii proveniti din cele doua fapte de trafic de influenta Ana Maria Patru a cumparat un autovehicul Land Rover, iar pentru a ascunde identitatea adevaratului proprietar si beneficiarul real al acestuia, in acelasi an, l-a inmatriculat pe numele unei alte persoane.

Ana Maria Patru a fost retinuta in 15 noiembrie, in urma unor perchezitii la domiciliul ei, dar si la sediul AEP.  A doua zi, Patru a fost arestata preventiv pentru trafic de influenta, iar in 24 decembrie a fost plasata in arest la domiciliu, apoi sub control judiciar.                  






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























372 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by