Darius Valcov in fata instantei: Vasile Blaga m-a trimis la Tehnologica Radion si mi-a sugerat sa le dau lucrari. Patronul, Berna, a vrut sa ma mituiasca. Am demisionat din PDL dupa o cearta cu Blaga

de Alina Neagu     HotNews.ro
Luni, 4 septembrie 2017, 17:44 Dosare Anticoruptie


Darius Valcov
Foto: gov.ro
Fostul primar al Slatinei, Darius Valcov, a sustinut, luni, in fata judecatorilor de la instanta suprema, ca in 2009 Vasile Blaga l-a chemat la sediul PDL si l-a intrebat in legatura cu licitatii organizate de Compania de Apa Olt, dandu-i de inteles ca vrea sa-i impuna un anumit constructor si, ulterior, sugerandu-i sa ia legatura cu patronul Tehnologica Radion, Theodor Berna, potrivit News.ro. El a mai sustinut ca s-a intalnit de trei ori cu acesta, de fiecare data fiind trimis de Blaga, ca Berna a incercat sa-l mituiasca si ca demisia sa din PDL in 2012 a fost determinta de o cearta cu Vasile Blaga tocmai pe tema atitudinii fata de Tehnologica Radion.

Darius Valcov a mai povestit ca in 2009 a fost chemat la sediul PDL din Aleea Modrogan, in calitate de lider al filialei Olt.

"Blaga mi a spus ca a aflat ca Compania de Apa Olt urmeaza sa scoata la licitatie mai multe contracte de extindere a retelei de apa. M-a intrebat: Ai cu cine sa le faci? I-am zis ca societatea este o asociere intre CJ si 8 primarii si ca nu prea intra in sfera mea de activitate sa ma ocup eu de licitatie. Era vorba de lucrari foarte mari si nu puteau fi realizate de companiile de pe plan local. Blaga stia foarte bine detaliile. Am incercat sa evit un raspuns. Am inteles din start apropo -ul. Am inteles ca vrea sa imi impuna un constructor. Mi-a dat un biletel cu un numar de telefon si un nume, Berna, si mi a zis ca s ar incadra in conditiile licitatiei. Mi-a cerut sa iau legatura cu el si sa ma convinga ca ceea ce spune este adevarat si mi-a zis ca a fost domn cu slatinenii pentru ca Slatina primise cea mai mare suma pentru reabilitarea blocurilor", a relatat Darius Valcov, adaugand ca atunci l-a cunoscut pe Berna, care i-a spus ca va participa la toate licitatiile Companiei de Apa Olt.

Darius Valcov a mai sustinut ca nu l-a mai vazut pe Theodor Berna pana in 2010, cand, tot la sugestia lui Vasile Blaga, venit in Slatina pentru a inspecta lucrarile de reabilitare a blocurilor, s-a intalnit din nou cu patronul Tehnologica Radion, care i-a spus ca a participat la licitatii, ca a castigat o parte din ele, ca pentru celelalte a depus contestatii: "Si ca abia asteapta sa lucram daca contestatiile vor ramane asa cum sunt", a precizat Valcov, adaugand ca i-a spus lui Berna ca in 2012 vor fi alegeri si ca daca va castiga lucrarile, acestea vor trebui facute la cea mai inalta calitate.

"In martie 2011 am avut a treia si ultima intalnire cu Berna. M-a bagat intr-o camera din spate - prima intalnire a fost in birou, urmatoarele in spate - probabil o camera de relaxare. Discutiile erau sterile, nu intelegeam ce vrea. A facut un semn din ochi si din cap spre sertarele unui dulap de sub televizor si mi-a spus ca totul a mers foarte bine si ca are ceva pentru mine. Mi-a zis ca are in sertar ceva pentru mine dar eu i-am zis ca n-am avut nicio contributie la licitatie. I-am zis ca pentru asta trebuie sa vorbeasca cu Blaga. Banii pentru partid erau destul de multi lunar. Era o povara pentru cei din conducerile judetene. Am dedus ca era vorba de o suma de bani", a mai spus Valcov, adaugand ca discutia a avut loc in martie si ca nu era imbracat in palton, deci nu avea unde sa puna banii, asa cum s-a spus in unele relatari.

El a mai afirmat ca a discutat cu viceprimarii, carora le-a spus ca Theodor Berna a incercat sa il mituiasca si ca nu se va ma intalni cu acel om.

Darius Valcov a mai spus, despre lucrarile de atunci din orasul sau, ca "La partid, Blaga ma intreba de ce sunt cu ochii pe ei. Stia toate aceste probleme si imi cerea sa mai las de la mine. Probabil Berna se plangea la Blaga. In acelasi timp imi reamintea ca am multe blocuri reabiliate si ca am mai primit fonduri pentru o suta si ceva de blocuri. Blaga imi cerea sa repar strada din banii primariei si sa nu ma mai vait."

Valcov a mai povestit ca tensiunile erau mari si in 2012 a avut o ultima intalnire cu Blaga, cand s-au certat, iar la doua saptamani si-a si dat demisia din PDL: "Se cerea ca primaria sa semneze pentru receptia lucrarilor si eu nu puteam sa fac asa ceva. Cand i-am zis ca plec din partid, mi-a zis ca voi pleca si din functia de primar. Mi-am dat demisia din ambele functii. In 2012 tensiunile erau mari cu Tehnologica deoarece depasisera termenul. A fost perioada urmata de denuntari de contract."






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1577 vizualizari

  • +9 (9 voturi)    
    ce baiat! (Luni, 4 septembrie 2017, 17:59)

    DioDreamer [utilizator]

    ce caracter! fgm
  • +2 (6 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Luni, 4 septembrie 2017, 18:34)

    [anonim]

    • +2 (2 voturi)    
      Ce prostie ! (Marţi, 5 septembrie 2017, 12:00)

      Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui

      De ce ar avea nevoie, ma rog, Dragnea de un intermediar care sa-i transmita ordinele catre Tudose ?

      Ce spui tu nu are logica decat in masura in care Valcov ar conduce din umbra de fapt, totul, inclusiv pe Dragnea !

      Ori este evident ca nu este asa !

      Cred ca mai curand cei doi se folosesc reciproc : Dinti de Grebla l-a folosit pe Darius ca sa-i mermeleasca pe romani cu promisiuni iar Darius o fi primit in schimb promisiunea ca va fi ajutat de catre Dragnea cu influenta lui politica, pt a trece cumva cat mai bine peste incercarile pe care le are cu Justitia !

      PS. Cred ca umbra se asterne incet-incet peste carierele politice ale celor doi !

      PPS. Erata : Umbra s-a lasat deja peste cariera lui Valcov.
  • +7 (7 voturi)    
    Cand stai sa ii asculti, toti penalii (Luni, 4 septembrie 2017, 20:43)

    Susufler0 [utilizator]

    sunt bineinteles nevinovati, altii au facut matrapazlacurile, ei doar au refuzat sa se manjeasca si, ca sa isi arate dezacordul fata de practicile necurate, au demisionat, demni (evident demisiile lor fiind de "onoare") !

    Apoi, in afara faptului ca sunt exemple de cinste, ei sunt si exemple de competente manageriala. Dovada ? Cel mai simplu , mai elocvent si mai la indemana exemplu este tocmai cel personal al lui Darius ! Pai cine se mai poate lauda in afara de el ca s-a priceput sa-si managerieze atat de bine salariile de bugetar incat a putut economisi pt un tablouas, doua, trei, patru, cincizeci... o suta ! :)))

    PS. Aud ?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by