Toate persoanele retinute in dosarul fermei de porci de la Salcia, eliberate din arest, procurorii nu au cerut mandat de arestare

de R.M.     HotNews.ro
Vineri, 11 august 2017, 16:25 Dosare Anticoruptie


Cele noua persoane retinute in dosarul de evaziune fiscala in care apare si ferma de porci de la Salcia vor fi eliberate din arestul Politiei Capitalei, dupa ce procurorii Parchetului General au decis sa nu ceara in instanta mandate de arestare, scrie Agerpres. Reamintim ca toti cei noua si-au petrecut 24 de ore in arestul Politiei dupa ce procurorii de caz au cerut joi retinerea lor. In cele mai multe cazuri, procurorii cer mandat de arestare pentru un suspect pe care l-au retinut, dar in acest dosar procurorii au procedat doar la retinere, fara a mai cere mandat de arestare preventiva.

Fata de opt dintre cei acuzati procurorii au luat masura controlului judiciar, printre acestia aflandu-se si Ilie Dragne, administratorul fermei de porci din Salcia, judetul Teleorman, unde actionar majoritar a fost Valentin Stefan Dragnea, fiul presedintelui PSD, Liviu Dragnea.

De altfel, Ilie Dragnea a iesit vineri dupa-amiaza din arestul Politiei Capitalei, la expirarea ordonantei de retinere de 24 de ore.

Joi, procurorii si politistii au efectuat perchezitii la sediile si punctele de lucru ale unor societati comerciale, dar si la locuintele mai multor persoane intr-un dosar in care se investigheaza infractiuni de evaziune fiscala care ar fi dus la prejudicierea bugetului de stat cu peste 39 de milioane de lei. Printre locatiile unde au avut loc perchezitii a fost si ferma din Salcia.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, au fost efectuate perchezitii in 80 de locatii - sedii sociale si puncte de lucru ale unor societati comerciale, precum si locuinte ale persoanelor care coordoneaza activitatea acestora.

'Din probatoriul administrat pana in prezent, in ceea ce priveste infractiunea de evaziune fiscala, a rezultat ca in contabilitatea a 12 societati comerciale care isi desfasoara activitatea in domeniile constructii, facility management, prelucrare deseuri si cresterea porcinelor, in perioada 2010 - 2016, in scopul sustragerii de la plata taxelor si impozitelor datorate bugetului de stat, s-au evidentiat in contabilitate cheltuieli nereale, imprejurare ce a condus la prejudicierea bugetului de stat cu suma totala de 39.873.671 lei, echivalentul a 9.079.017 euro, din care 15.815.202 lei impozit pe profit diminuat si 24.058.469 lei TVA dedus nelegal. In vederea recuperarii prejudiciului, procurorii au dispus instituirea de masuri asiguratorii asupra a 42 de imobile evaluate la 15.068.000 lei, precum si asupra unor conturi bancare in special cele apartinand societatilor comerciale', se arata intr-un comunicat al Parchetului General.

In cadrul anchetei au fost audiate 60 de persoane avand calitatea de suspect sau martor.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1620 vizualizari

  • +5 (9 voturi)    
    nicio surpriza.... (Vineri, 11 august 2017, 21:13)

    sareta [utilizator]

    Tata socru Sarbu ,Mos Ilici,Mazare si mai ales Ponta si Dragnea niciodata vinovati .Circ si iar circ ....
    • +1 (5 voturi)    
      ptr ca romanul e spectator inrait (Sâmbătă, 12 august 2017, 2:23)

      Coco Whistle [utilizator] i-a raspuns lui sareta

      in rest...vorba lui caragiale..nu poti rezolva o problema cu mintea celor care au creat-o sau a celor celor care privesc de pe margine.
  • +3 (11 voturi)    
    Pragul (Vineri, 11 august 2017, 22:30)

    Celbland [utilizator]

    Că tot le place un prag, ar trebui o lege prin care orice persoană care a adus un prejudiciu mai mare de 1.000.000 lei să rămână în arest preventiv până la condamnare.

    Am văzut că marii infractori dispar din țară și nu-și ispășesc pedepsele.
  • +1 (1 vot)    
    Normal, (Sâmbătă, 12 august 2017, 11:21)

    vi_escu [utilizator]

    Inca un mare fas al statului de drept si justitiei independente.
  • +2 (2 voturi)    
    Posibil ca DIICOT sa fi facut ancheta la cererea", (Sâmbătă, 12 august 2017, 11:56)

    deval [utilizator]

    sultanului ! Sa-mi spuna si mie cineva un dosar mare ,o retea de evaziune instrumentata de DIICOT ! Numai plevusca ! Nu astept nimic de la ei , nu cred in profesionalismul si nici in bunacredinta lor ! Cred ca pe la judete sunt si ei implicati in retele !! E posibil ca aceasta ancheta sa fie un simulacru care sa aiba rostul sa-l spele pe Livache , sa stabilesca niste nereguli minore si sa arate ca altii si nu sultanul sunt stapani acolo !!!
    Coalitia praduitorilor ne spune ca se fac la comanda dosare de acuzare ! Evident ca tot asa se pot face si dosare de "spalare" ...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by