Relu Fenechiu, liber și imposibil de executat

de Redactia     Centrul de Investigatii Media
Marţi, 8 august 2017, 10:07 Dosare Anticoruptie


0 (zero) lei.

Atât a recuperat statul până acum din suma totală de 9.747.161 de lei pe care trebuia să o încaseze de la fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, după ce acesta a fost condamnat în două procese de corupție.


5.672.081 de lei reprezintă prejudiciul din dosarul „Transformatorul”, care i-a adus lui Relu Fenechiu o condamnare de cinci ani de închisoare.

Restul de 4.075.080 de lei reprezintă mita pe care Fenechiu a recunoscut că a primit-o de la „Siveco”, faptă ce i-a adus politicianului alți trei ani și zece luni de închisoare.

Închis încă din ianuarie 2014, Fenechiu a cerut - și a și obținut, în martie 2017 - contopirea celor două pedepse. Patru luni mai târziu avea să fie eliberat.

A făcut așadar trei ani și jumătate de închisoare, nu opt și zece luni, cât însumează cele două condamnări, și a ieșit.

Paradoxal, vestea eliberării a primit-o acasă, și nu la închisoare, unde se afla încă de vineri, într-o așa-numită permisie.

Centrul de Investigații Media a consultat actele din cele două dosare penale și documentele privind recuperarea prejudiciului, încercând să afle cum a reușit Fenechiu să scape din pușcărie fără să dea înapoi niciun leu din ceea ce instanțele au stabilit definitiv că a fost obținut ilegal.

Citeste tot articolul pe InvestigatiiMedia.ro






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























4076 vizualizari

  • +18 (18 voturi)    
    ... (Marţi, 8 august 2017, 10:25)

    sorvas [utilizator]

    imi dau demisia si ma apuc de furat. daca tot nu se dau banii furati inapoi, eu ca un hotz cinstit cred ca totusi as dori sa platesc impozit pe ceea ce fur.
  • +10 (10 voturi)    
    dar (Marţi, 8 august 2017, 11:32)

    DioDreamer [utilizator]

    lichidat nu se poate?
  • +6 (6 voturi)    
    Comment sters de user (Marţi, 8 august 2017, 12:41)

    polonyca [anonim]

  • +1 (1 vot)    
    noua republica dragnea, (Marţi, 8 august 2017, 19:37)

    yellowdog [utilizator]

    corupi, furi etc te predai, daca esti baiat destept, faci 2-3ani puscarie in conditii de lux, coordonezi afacerile din puscarie, ramai cu banii si admiratia partidului...

    Justitia romana a inceput sa spele banii, pt o taxa poti sa benficiezi de milioanele furate...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by