Iohannis a dat unda verde pentru urmarirea penala a fostului ministru PDL al Comunicatiilor, Valerian Vreme, intr-un dosar legat de licentele Microsoft

de Red. Stiri     HotNews.ro
Vineri, 28 iulie 2017, 12:09 Dosare Anticoruptie


Valerian Vreme (foto arhiva)
Foto: Hotnews
Presedintele Klaus Iohannis a dat vineri unda verde pentru urmarirea penala a lui Valerian Vreme, fost ministru PDL a comunicatiilor intre 2010 si 2012, potrivit unui comunicat al Cotroceniului. DNA a cerut urmarirea penala a lui Vreme intr-un nou dosar disjuns din dosarul Microsoft.

Astfel, presedintele i-a transmis ministrului Justitiei cererea de urmarire penala a lui Vreme, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, ca urmare a solicitarii procurorului general.

DNA arata, intr-un comunicat din 26 iulie, ca Valerian Vreme ar incheiat ilegal cu D.Con-Net AG, lider al unei asocieri de firme, un contract ce avea ca obiect inchirierea pe o durata de 16 luni si 13 zile, cu optiune de cumparare, a drepturilor neexclusive de utilizare a produselor software Microsoft in scoli. Acest lucru s-a intamplat in conditiile in care Acordul-cadru de furnizare nr. 32/12.08.2009 nu permitea incheierea unui astfel de contract subsecvent.

DNA sustine ca acest contract a cauzat un prejudiciu de 11.291.793 euro Ministerului Comunicatiei si Tehnologiei Informatiei.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1055 vizualizari

  • -2 (6 voturi)    
    Pai au mai ramas multi ministri pdl fara dosare? (Vineri, 28 iulie 2017, 12:36)

    jackalphonse [utilizator]

    Astia nu erau echipa pentru care se curata drumul de coruptii pesedisti? Aia care ne asigurau ca "traim bine"? Aia pentru care dna-ul facea curatenie pe scena politica?
    • +3 (7 voturi)    
      Mitasoft (Vineri, 28 iulie 2017, 12:58)

      man_and_twin [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

      Acum pare ca tocmai ministrii pesedisti sunt ocoliti in dosarul Microsoft. Si cei care au initiat si prelungit contractele au fost mult mai multi din partea PSD-ului. Dar niciunul invinuit de DNA.

      Nu mai zic ca fix beneficiarii serviciilor oferite in schimbul mitei sunt omisi cu obstinatie din acest dosar.
      • -1 (3 voturi)    
        Eh, fiecare isi apara penalii lui (Vineri, 28 iulie 2017, 13:52)

        jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui man_and_twin

        ca nici dosarul n a pornit cand era boc la putere
        • -1 (3 voturi)    
          Irelevant (Vineri, 28 iulie 2017, 14:22)

          man_and_twin [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

          Nu, dosarul n-a inceput in timpul lui Boc, dar a inceput sub mandatul lui TB.

          E u ndosar care porneste cu guvernul Nastase si se termina cu Ponta, si totusi nu s-au atins decat de cativa PDListi din vremea lui Boc, care a stat 3 ani din vreo 10 pe cat se intinde dosarul...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by