DNA cere urmarirea penala impotriva fostului ministru al Comunicatiilor Valerian Vreme in dosarul Microsoft

de R.M.     HotNews.ro
Miercuri, 26 iulie 2017, 16:33 Dosare Anticoruptie


Valerian Vreme
Foto: Hotnews
Procurorul sef al DNA a transmis procurorului general referatul in vederea sesizarii presedintelui Klaus Iohannis pentru a aviza inceperea urmaririi penale a fostului ministru al Tehnologiei Informatiei si Comunicatiilor Valerian Vreme, pentru infractiunea de abuz in serviciu, in dosarul Microsoft.

Care sunt acuzatiile procurorilor DNA:

In perioada septembrie 2010 - februarie 2012, Valerian Vreme, in calitate de ministru al Comunicatiilor, cu incalcarea dispozitiilor legale privind achizitiile publice, a incheiat cu D.Con-Net AG, lider al unei asocieri de firme, un contract ce avea ca obiect inchirierea pe o durata de 16 luni si 13 zile, cu optiune de cumparare, a drepturilor neexclusive de utilizare a produselor software Microsoft in scoli.

Acest lucru s-a intamplat in conditiile in care Acordul-cadru de furnizare nr. 32/12.08.2009 nu permitea incheierea unui astfel de contract subsecvent.

Prin acest demers s-a cauzat, pe de o parte - un prejudiciu Ministerului Comunicatiei si Tehnologiei Informatiei, in valoare totala de 11.291.793,99 euro, iar pe de alta parte - un folos patrimonial necuvenit, in acelasi cuantum, in favoarea D.Con-Net AG.

Cererii transmise i-au fost atasate referatul intocmit de procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, precum si un numar de 4 volume cuprinzand copii ale dosarului de urmarire penala.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1949 vizualizari

  • -4 (8 voturi)    
    Well .. scapa cu 2-3 ani de puscarie (Miercuri, 26 iulie 2017, 17:01)

    MiticaPalarierul [utilizator]

    Well .. scapa cu 2-3 ani de puscarie ... precum Cocos, Sandu Relaxa ...

    Este prea fraier sa scape ca Florica - si liber si cu banii luati, cu care a cumparat casa de vis-a-vis de DNA.

    Cand ia pe urmatorii ? Androneasca si Funeriu ?

    "Patria si Dreptul Meu!"
    .
  • +1 (1 vot)    
    Dosarul "Patriot" urmeaza (Miercuri, 26 iulie 2017, 18:06)

    jackalphonse [utilizator]

    Dosarele Bechtel si Microsoft, poate in curand si dosarul FMI, alta taxa de protectie numit centura de siguranta, main tarziu va fi si dosarul Patriot si alte achizitii scumpe fara licitatie, asa cum sta bine romanului.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by