Prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani, Raluca Stancescu, arestata preventiv pentru 30 de zile

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 21 iulie 2017, 19:38 Dosare Anticoruptie


Prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani, Raluca Stancescu, a fost arestata preventiv pentru 30 de zile, in baza unui mandat emis vineri dupa-amiaza de magistratii Curtii de Apel Suceava, anunta Agerpres.

Judecatorii au admis propunerea de arestare preventiva inaintata de procurorii Serviciului Teritorial Suceava al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), care o acuza pe Stancescu de santaj, instigare la favorizarea faptuitorului, instigare la compromiterea intereselor justitiei si divulgarea informatiilor secrete de serviciu sau nepublicate.

In acelasi dosar a fost arestat preventiv si un barbat din Botosani, Catalin Stavara, acuzat de santaj.

Totodata, procurorii DNA au dispus luarea masurii controlului judiciar fata de agentul de politie Constantin Batca de la Biroul de investigatii criminale din cadrul Politiei municipiului Botosani.

Potrivit anchetatorilor, in cursul lunii octombrie 2015, Raluca Stancescu, impreuna cu Catalin Stavara, folosindu-se de autoritatea conferita de functia sa - prim-procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani -, a exercitat acte de constrangere psihica asupra unei persoane.

Concret, cei doi au incercat sa determine persoana respectiva sa efectueze demersurile necesare in vederea cedarii in mod injust a dreptului de proprietate asupra a doua imobile (apartament si garsoniera), situate in municipiul Botosani, in favoarea unei rude a lui Catalin Stavara.

"Prin constrangerea psihica exercitata, inculpatii Stancescu Raluca si Stavara Catalin au urmarit sa-i induca persoanei respective o stare de temere prin aceea ca in situatia exprimarii unui refuz, va suferi repercusiuni specifice raspunderii penale prin demararea unor cercetari fata de persoana sa si a membrilor familiei sale, vizand savarsirea unor pretinse infractiuni de evaziune fiscala si trafic de persoane", se precizeaza in comunicatul de presa.

Totodata, in perioada 30 octombrie 2015 - 4 februarie 2016, Raluca Stancescu, in aceeasi calitate, l-a determinat in mod direct pe Constantin Batca, agent de politie in cadrul Politiei municipiului Botosani - Biroul de Investigatii Criminale, sa tergiverseze cercetarile pe care le efectua intr-o cauza penala fata de Catalin Stavara, pentru savarsirea unei infractiuni de lovire sau alte violente, in scopul ingreunarii cercetarilor penale si favorizarii acestuia din urma.

In acelasi context si in aceeasi calitate, la data de 4 februarie 2016, Stancescu l-a determinat pe Constantin Batca sa-i puna la dispozitie, fara drept, un suport optic ce continea inregistrari ale unor camere de supraveghere (mijloc de proba in acelasi dosar penal mentionat mai sus) in vederea favorizarii lui Stavara, lucru pe care agentul de politie l-a si facut in cursul aceleiasi luni.

In aceeasi calitate, la data de 22 iunie 2016, magistratul a divulgat, fara drept, lui Catalin Stavara date nedestinate publicitatii, cu caracter confidential, rezultate din supravegherea tehnica a unei persoane, realizata in contextul instrumentarii unui dosar penal.

Prin acest demers au fost afectate atat interesele si activitatea Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani, ca unitate de parchet pe rolul careia se afla cauza respectiva, cat si interesele legale ale persoanei respective, ale carei drepturi si libertati fundamentale fusesera restranse in contextul supravegherii sale tehnice, strict in conditiile prevazute de lege si autorizate de judecatorul de drepturi si libertati, mai mentioneaza sursa citata.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1044 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Toate Parchetele sunt praf de coruptie... (Vineri, 21 iulie 2017, 21:56)

    floriniulian [utilizator]

    Toate Parchetele din tara sunt praf de coruptie.

    Nici nu are cum altfel.Romania este cea mai corupta si furata tara din Europa.

    Ca sa ajungi la un asemenea nivel de disolutie ai nevoie de institutii praf asa cum sunt Parchet/IPJ/DIICOT/SRI/Tribunale,etc.

    Aceste institutii sunt populate cu oameni de cea mai proasta calitate,fara caracter,semi-analfabeti si cu comportament de slugi.

    Si uite asa am definit Statul Roman.

    Un stat mafiot, fals,nedemocratic,condus de securisti,interlopi si servicii secrete de 2 lei care se ocupa numai cu jefuirea acestei tari.
  • 0 (0 voturi)    
    Pai nu asta e "normalitatea"? (Vineri, 21 iulie 2017, 22:42)

    holinessdani [utilizator]

    Atata au fost ridicati in slavi si li s-a atribuit statut de eroi ai neamului incat ei chiar se cred mai presus de toti si de toate, chiar si mai presus de lege.
    Ceea ce e cel putin ciudat findca marea majoritate au fost procurori comunisti.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by