Instanta suprema a respins cererea DNA de emitere a unui nou mandat de arestare pe numele lui Sebastian Ghita, in dosarul Ponta-Blair

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 22 iunie 2017, 15:15 Dosare Anticoruptie


Sebastian Ghita
Foto: Agerpres
Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, joi, definitiv propunerea procurorilor DNA Ploiesti de emitere a unui nou mandat de arestare preventiva in lipsa pe numele fostului deputat Sebastian Ghita, in dosarul cunoscut sub numele "Ghita-Ponta-Blair", anunta Agerpres. Un judecator de la instanta suprema decisese, pe data de 6 iunie, emiterea unui mandat pe numele lui Sebastian Ghita in acest dosar, insa fostul deputat a facut contestatie, admisa joi de un alt complet de judecata de la Inalta Curte. Decizia de joi este definitiva.

Dupa ce a fugit din tara, pe numele lui Ghita au fost emise doua mandate de arestare in lipsa, unul dat de Inalta Curte si unul de Curtea de Apel Ploiesti. Fostul deputat se afla in prezent in Serbia, de unde autoritatile romane incearca sa il extradeze.

Sebastian Ghita a fost eliberat, in luna mai, din arestul Politiei de la Belgrad in schimbul unei cautiuni de 200.000 de euro. El are obligativitatea de a nu parasi capitala Serbiei si de a se prezenta la politie la datele de 1 si 15 ale fiecarei luni pana la solutionarea dosarului ce i-a fost deschis in instanta pentru utilizarea unei identitati false. Sebastian Ghita le-a declarat judecatorilor sarbi ca nu este de acord cu cererea de extradare formulata de Ministerul Justitiei din Romania intrucat 'este persecutat politic'.

In dosarul cunoscut sub numele 'Ghita-Ponta-Blair', fostul deputat este cercetat pentru instigare la savarsirea infractiunii de folosire, cu rea-credinta, a bunurilor sau creditului de care se bucura societatea, intr-un scop contrar intereselor acesteia sau in folosul lui propriu ori pentru a favoriza o alta societate in care are interese direct sau indirect si instigare la savarsirea infractiunii de spalare a banilor.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























960 vizualizari

  • +3 (5 voturi)    
    Incet, incet,... (Joi, 22 iunie 2017, 15:44)

    Cataleya [utilizator]

    ...Guita scapa de toate mandatele de arestare.

    Pana ieri, erau emise 3 mandate de arestare si DNA incerca obtinerea unui al 4-lea.
    Astazi, Guita mai are "decat" doua.
    • -1 (3 voturi)    
      Prea tarziu (Joi, 22 iunie 2017, 16:55)

      man_and_twin [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

      Pe cine intereseaza mandatele de arestare cand el nici nu mai e in tara?
      Influenteaza martori, distruge probe, fuge de judecata?
    • 0 (2 voturi)    
      Mafiotii au mai primit o gura de aer (Joi, 22 iunie 2017, 18:32)

      cartofil [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

      Incetul cu incetul toate institutiile statului incep sa lucreze pentru ei. Uitati-va la CCR, ce pres a infractorului condamnat Dragnev a ajuns.
      • 0 (0 voturi)    
        Ai inteles pe dos, ei lucreaza pt institutii (Vineri, 23 iunie 2017, 13:00)

        man_and_twin [utilizator] i-a raspuns lui cartofil

        Institutiile statului l-au creat pe Ghita, si au lucrat cu el de mai bine de 10 ani incoace. SRI l-a folosit ca pe o fatada pt a sifona bani de la buget. Parchetul general l-a folosit in rafuiala SRI-ului cu Vantu si Realitatea.

        La fel cum l-au inventat si pe Dragnea, cu TelDrum. Singura companie de asfaltari care nu are un singur dosar la DNA, desi trece de miliardul de euro in contracte cu statul.

        Institutiile nu ajung sa lucreze pt ei, ci ei au lucrat pt institutiile care i-au potentat. Cand ajung prea puternici si incearca sa se desprinda, sistemul le arata cine e seful.
  • +2 (2 voturi)    
    HotNews ne informeaza ca: (Joi, 22 iunie 2017, 15:59)

    Cataleya [utilizator]

    "Pana acum, pe numele lui Ghita au fost emise TREI mandate de arestare in lipsa" (de Alina Neagu HotNews.ro Joi, 22 iunie 2017, 12:54)

    Acelasi HotNews ne informeaza ca:
    "Dupa ce a fugit din tara, pe numele lui Ghita au fost emise doua mandate de arestare in lipsa" (de Alina Neagu HotNews.ro Joi, 22 iunie 2017, 15:15)

    Sa mai inteleaga cine poate.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by