Un nou termen in procesul in care DNA cere arestarea in lipsa a lui Sebastian Ghita in cazul Hidro Prahova, pe 6 iulie. Ghita nu a putut fi audiat prin videoconferinta

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 22 iunie 2017, 12:54 Dosare Anticoruptie


Sebastian Ghita
Foto: TVR
Tribunalul Prahova a dat, joi, un nou termen in dosarul in care DNA Ploiesti cere emiterea unui mandat de arestare preventiva in lipsa pe numele lui Sebastian Ghita in cazul Hidro Prahova, fostul deputat neputand fi audiat la termenul de joi din cauza unor probleme tehnice, dar si a lipsei interpretului, relateaza News.ro.

Sebastian Ghita nu a putut fi audiat prin videoconferinta din cauza conexiunii, care a fost initial stabilita, dar s-a intrerupt apoi si nu a mai putut fi reluata, a precizat purtatorul de cuvant al Tribunalului Prahova, Alina Anton.

De asemenea, la termenul de joi a lipsit interpreta desemnata sa asigure traducerea in raporturile cu autoritatile sarbe, a mai precizat Alina Anton.

Instanta a stabilit un nou termen pentru data de 6 iulie.

Procurorii DNA au cerut Tribunalului Prahova sa emita mandat de arestare preventiva in lipsa pe numele lui Sebastian Ghita in dosarul Hidro Prahova si sa il audieze prin videoconferinta pe fostul deputat.

  • Sebastian Ghita, cercetat pentru coruptie alaturi de cumnatul lui Victor Ponta

In dosarul Hidro Prahova, Sebastian Ghita este cercetat pentru coruptie alaturi de cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Hertanu, de fostul presedinte al Consiliului Judetean Prahova Mircea Cosma si de fiul acestuia, fostul deputat PSD Vlad Cosma.

Procurorii DNA Ploiesti au inceput, in februarie 2015, urmarirea penala intr-un dosar privind fraude cu fonduri europene in cadrul unui proiect derulat prin SC Hidro Prahova, firma detinuta de Consiliul Judetean Prahova.

In acest dosar, anchetatorii il acuza pe cumnatul fostului premier Victor Ponta, Iulian Cristian Hertanu, a carui firma a castigat un contract pentru extinderea retelei de canalizare a orasului Comarnic, din judetul Prahova, de fraudarea de fonduri europene, in timp ce fostul deputat Sebastian Ghita, fostul presedinte al Consiliului Judetean Prahova Mircea Cosma si fiul acestiia din urma, fostul deputat PSD Vlad Cosma, sunt acuzati de infractiunea de sprijinire a unui grup infractional organizat.

Pana acum, pe numele lui Ghita au fost emise trei mandate de arestare in lipsa - unul in dosarul privind vizita in Romania a fostului premier britanic Tony Blair, in care este urmarit penal si fostul prim-ministru Victor Ponta, altul in dosarul de coruptie in care fostul deputat este urmarit penal pentru trafic de influenta, spalare de bani si constituire de grup infractional organizat, iar cel de-al treilea in dosarul in care este judecat pentru fapte de coruptie, alaturi de fosti sefi de Parchet si Politie din Prahova.

Omul de afaceri Sebastian Ghita - retinut la Belgrad in noaptea de 13 spre 14 aprilie si plasat apoi in arest preventiv - a fost eliberat in 26 mai pe cautiune, in baza unei decizii a Curtii Supreme din Serbia, dupa depunerea unei cautiuni de 200.000 de euro. Lui Ghita i-a fost retinut pasaportul si i s-a interzis sa paraseasca Belgradul.

Omul de afaceri asteapta o decizie privind cererea de extradare formulata de autoritatile romane.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























799 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    atata timp cat (Joi, 22 iunie 2017, 13:18)

    loveparade [utilizator]

    in Serbia va fi la putere tovarusul lui Ghita nu ne putem astepta decat la perpetuee probleme tehnice. internetul nu va functiona nicioadata, punct.
  • +1 (1 vot)    
    Nici macar nu mai conteaza. (Joi, 22 iunie 2017, 14:35)

    Cataleya [utilizator]

    Pt arestarea si aducerea oricarui infractor in fata justitiei este suficient un singur mandat de arestare.
    Ghita are deja trei!
    Ce mai conteaza inca unul in plus?
    Amanarile astea absurde au de-a face doar cu coruptia din justitie, mai ales ca este vorba de judecatorii din fieful lui Ghita.
  • +2 (2 voturi)    
    Am inteles ca... (Joi, 22 iunie 2017, 14:53)

    Cataleya [utilizator]

    ...s-a intrerupt legatura de internet, (imposibil de verificat adevarata cauza a acestei "intreruperi") Mai ales daca ne gandim ca, la ora asta, orice telefon mobil construit in ultimii 5 ani poate asigura o videoconferinta, fara probleme, intre toate punctele Planetei (poate cu Coreea de Nord ar fi mai greu, dar in niciun caz din motive tehnice)

    Dar cu interpreta aia ce s-a intamplat?
    Ca chiar daca n-ar fi picat legatura, audierea nu s-ar fi desfasurat pt ca lipsea interpreta.
    I-au spus dinainte interpretei ca n-are rost sa mai vina, pt ca legatura oricum se va intrerupe?
    Ghita e protejat la cel mai inalt nivel mafiot, atat in Romania cat si in Serbia.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by