Instanta suprema, asteptata sa se pronunte cu privire la contestatia depusa de Sebastian Ghita la al treilea mandat de arestare emis pe numele sau

de Ionut Baias     HotNews.ro
Joi, 22 iunie 2017, 7:13 Dosare Anticoruptie


Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie sunt asteptati sa se pronunte, joi, in dosarul in care fostul deputat Sebastian Ghita a contestat emiterea mandatului de arestare in lipsa pe numele sau in dosarul in care este cercetat alaturi de fostul premier Victor Ponta pentru fapte de coruptie in legatura cu vizita in Romania a fostului prim-ministru britanic Tony Blair.

Magistratii instantei supreme ar urma sa decida, joi, daca admit sau resping contestatia formulata de catre fostul deputat Sebastian Ghita, prin intermediul avocatilor, la emiterea mandatului de arestare in lipsa pe numele sau in dosarul privind vizita fostului premier britanic Tony Blair in Romania.

ICCJ a amanat, miercuri, pronuntarea cu privire la contestatia formulata de catre Sebastian Ghita la mandatul de arestare in lipsa emis pe numele sau in dosarul in care fostul parlamentar este cercetat pentru coruptie alaturi de fostul premier Victor Ponta.  

Potrivit portalului instantei supreme, tot miercuri a fost respinsa o declaratie de abtinere formulata de catre magistrati in dosarul in care Ghita contesta al treilea mandat de arestare emis pe numele sau.

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au emis, in 6 iunie, un nou mandat de arestare pentru omul de afaceri Sebastian Ghita, in dosarul privind vizita in Romania a fostului premier britanic Tony Blair, in care este urmarit penal si fostul prim-ministru Victor Ponta.

In 12 iunie, la ICCJ a fost inregistrat dosarul prin care Ghita contesta emiterea acestui mandat de arestare.

In acest dosar, procurorii DNA au anuntat, pe 6 septembrie 2016, ca Victor Ponta este cercetat sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind acuzat de folosire a influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite si complicitate la infractiunea de spalare de bani. Ulterior, pe 10 septembrie, magistratii ICCJ au modificat conditiile controlului judiciar pentru Victor Ponta. Astfel, fostului premier i-a fost ridicata interdictia de a face declaratii in public despre dosar. Totodata, Ponta a primit permisiunea de a parasi tara.

Potrivit procurorilor, Ponta ar fi beneficiat de 220.000 de euro de la Sebastian Ghita pentru a organiza vizita fostului premier britanic Tony Blair in Romania, iar in schimbul banilor l-ar fi desemnat pe omul de afaceri drept candidat pe listele PSD, sustin anchetatori.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























263 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Se mai extradeaza? (Joi, 22 iunie 2017, 7:48)

    alibaba_zeul_meu • • [utilizator]

    Il lasati cadou sarbilor?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by