Mircea Sandu, urmarit penal de DNA intr-un nou dosar: e acuzat ca a primit mita 724.000 lei de la o firma de avocatura pentru ca FRF sa incheie cu aceasta contracte de asistenta juridica

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 20 iunie 2017, 13:10 Dosare Anticoruptie


Mircea Sandu
Foto: AGERPRES
Fostul presedinte al Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, este urmarit penal de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie intr-un nou dosar, pentru luare de mită si spalare de bani. DNA il acuza pe Mircea Sandu ca a primit mita 724.000 lei de la o firma de avocatura pentru ca FRF sa incheie cu aceasta contracte de asistenta juridica. In acelasi dosar este urmarita penal si Elisabeta Sandu, sotia lui Mircea Sandu, pentru complicitate la luare de mită si spalare de bani.

Mircea Sandu s-a prezentat marti dimineata la sediul DNA, insotit de avocat, pentru a fi audiat in noul dosar.

Ce spun procurorii DNA in ordonanta de urmarire penala:

La data de 2 octombrie 2009, suspectul Sandu Mircea, in calitate de presedinte al Federatiei Romane de Fotbal, cu intentie, a primit prin intermediul sotiei sale Sandu Elisabeta, cu titlul de mita, suma de 724.000 lei, de la reprezentantii unei societati de avocatura. Banii respectivi au fost primiti de suspect pentru ca Federatia Romana de Fotbal sa incheie cu societatea de avocatura doua contracte de asistenta juridica, aspect materializat prin semnarea celor doua documente la data de 20 octombrie 2009.

In perioada 22 septembrie 2008 - 2 octombrie 2009, suspectul Sandu Mircea a disimulat adevarata natura a provenientei sumei de bani incasata in conditiile de mai sus (in contul sotiei sale), creand, contrar realitatii, aparenta ca aceasta suma ar reprezenta daune platite de societatea de avocatura acesteia din urma, ca urmare a nerespectarii unor clauze contractuale.



Mircea Sandu a fost achitat, saptamana trecuta, alaturi de fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, de catre magistratii Curtii de Apel Bucuresti, in dosarul dezafilierii clubului FC Universitatea Craiova, patronat de Adrian Mititelu. Decizia instantei in acel dosar este definitiva.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1778 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    Ala batran ?? cine-l tot cocoloseste ? (Marţi, 20 iunie 2017, 14:04)

    TRABI [utilizator]

    Si securistul ala mai batran , nu trebuie lasat . Hai DNA , da-le drumul la toate !
  • 0 (0 voturi)    
    Ma întreb când îl prind (Marţi, 20 iunie 2017, 17:00)

    mr_mojo [utilizator]

    Ca de făcut a făcut multe.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by