Un chirurg din Brasov, sotia sa si doi profesori universitari din Craiova, pusi sub acuzare pentru dare si luare de mita dupa perchezitiile de la Spitalul Judetean din Brasov

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 31 mai 2017, 9:25 Dosare Anticoruptie


Un cunoscut medic chirurg plastician de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Brasov, sotia acestuia si doi profesori universitari din Craiova au fost pusi sub acuzare pentru dare si luare de mita, fiind cercetati sub control judiciar in dosarul privind fraudarea unui concurs de angajare pentru un post de medic radiolog, dar si operatii estetice decontate ilegal prin sistemul de asigurari de sanatate, anunta News.ro.

In acest caz, anchetatorii au facut, la inceputul saptamanii, perchezitii la doua spitale din Brasov si la locuintele suspectilor.

Medicul chirurg Sorin Velicu, sotia sa, Diana Velicu, si profesorii universitari la Facultatea de Medicina din Craiova Daniela Dumitrescu si Mihai Popescu sunt acuzati de dare si luare de mita, fiind pusi sub control judiciar si platind o cautine de 15.000 de euro.

Medicul Sorin Velicu, un cunoscut chirurg plastician din Brasov care lucreaza la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Brasov, este acuzat ca a luat mita cate 1.000 de lei de la pacientii care doreau sa faca operatii estetice in spitalul de stat. Astfel, potrivit anchetatorilor, pacientii plateau o parte din costul interventiei, insa dadeau si mita medicului, pana in prezent procurorii reusind sa probeze faptele de luare de mita in cazul a 13 pacienti.

In acelasi dosar sunt cercetate infractiuni privind organizarea unui concurs de angajare pe un post de medic radiolog la Spitalul de Pediatrie din Brasov, la care aspira sotia medicului chirurg, Diana Velicu. Potrivit procurorilor, concursul a avut loc in 12 mai si a fost castigat de catre Diana Velicu, sotia medicului, dupa ce ar fi dat mita profesorilor universitari din Craiova Daniela Dumitrescu si Mihai Popescu, de la Facultatea de Medicina din Craiova, medici radiologi si membri ai comisiei de examinare..

"Doi profesori universitari din Craiova au fost prezenti in comisia de examinare la concursul pe care l-a sustinut inculpata Velicu Diana Liliana la Spitalul Judetean Brasov. Pentru activitatea pe care au desfasurat-o ei acolo si avand in vedere conditiile in care s-a desfasurat examenul ei au primit bunuri si alte foloase. Vorbim de mese la restaurant, de alimente, contravaloarea cazarii in oras si de niste genti si pantofi￯, a declarat procurorul Adrian Aldea, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov.

Medicul Sorin Velicu, alaturi de sotia sa si de ce doi profesori universitari din Craiova au fost pusi sub control judiciar si au platiti o cautiune de 15.000 de euro.

La perchezitiile efectuate luni la domiciliile suspectilor s-au gasit sume mari de bani, respectiv 17.000 lei si 14.930 de euro.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3116 vizualizari

  • +5 (5 voturi)    
    Sume mari de bani (Miercuri, 31 mai 2017, 9:54)

    MPopa [utilizator]

    Nu vreau sa comentez asupra fondului articolului, dar mi se pare hilar sa spui ca 15 mii de euro si 17 mii de lei reprezinta "sume mari de bani" pentru o familie de medici cu experienta. Am eu vreo 5000 de euro stransi pentru cazuri de urgenta si n-am cine stie ce venituri.
    Vad si la televizor cand se filmeaza cate o actiune a politiei cum se arata in evantai banii confiscati. Daca te uiti cu atentie de multe ori e vorba de sume derizorii. E o chestie mostenita de pe vremea Militiei. In timpul asta chiar se fac afaceri oneroase ce implica genti cu bani dar numeri pe degete cazurile in care politia ii prinde. Publicului i se serveste plevusca.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by