Fiul fostului ministru Mariana Campeanu, condamnat la cinci ani si jumatate de inchisoare in dosarul RAR

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 8 mai 2017, 19:34 Dosare Anticoruptie


Flavius Cristian Campeanu, fost director tehnic la Registrul Auto Roman (RAR), fiul fostului ministru Mariana Campeanu, a fost condamnat, luni, la cinci ani de inchisoare pentru complicitate la abuz in serviciu, in dosarul legat de cumpararea unui teren supraevaluat, prejudiciul fiind estimat la peste un milion de euro, informeaza News.ro.

"Condamna pe inculpatul Flavius Cristian Campeanu la o pedeapsa de cinci ani de inchisoare sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la abuz in serviciu, care a produs consecinte deosebit de grave", se arata in decizia de luni a Judecatoriei sector 1, hotarare care nu este definitiva.

In acelasi dosar, Ovidiu Crapatureanu, fost director general al RAR, a primit o pedeapsa de cinci ani si sase luni de inchisoare pentru abuz in serviciu, in acelasi dosar.

Cei doi trebuie sa plateasca RAR suma de 876.610 de euro, reprezentand prejudiciul produs partii civile Regia Autonoma - Registrul Auto Roman.

Instanta a mai decis sa pastreze sechestrul pe bunurile celor doi inculpati si i-a obligat la plata cheltuielilor judiciare. "Obliga inculpatii Crapatureanu Ovidiu si Campeanu Flavius Cristian la plata sumei de 34.000 lei, cate 17.000 lei fiecare inculpat, reprezentand cheltuieli judiciare catre stat. Cu drept de apel, in termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei", se arata in decizia instantei.

In mai 2013, fostul director al Registrului Auto Roman Ovidiu Crapatureanu si Flavius Campeanu, fiul fostului ministru al Muncii Mariana Campeanu si director tehnic la RAR, au fost trimisi in judecata de procurorii DNA intr-un dosar legat de cumpararea unui teren supraevaluat, prejudiciul fiind estimat la peste un milion de euro.

Potrivit DNA, in perioada 3 iunie - 16 septembrie 2008, Crapatureanu si Campeanu, sub pretextul construirii unui poligon de incercari autovehicule, au facut demersuri pentru achizitionarea unui teren de 536.140 metri patrati, situat in extravilanul comunei Roata de Jos, judetul Giurgiu, la un pret cu mult mai mare decat valoarea sa de piata, cauzand RAR un prejudiciu in cuantum de 1.076.509 de euro, reprezentand diferenta dintre pretul de achizitie (1.179.508 de euro) si valoarea de piata a terenului (102.999 de euro) la data cumpararii.

Terenul a fost achizitionat prin incalcarea procedurilor privind evaluarea ofertelor de vanzare bunuri imobile, la un pret de 2,2 euro/m2, in conditiile in care vanzatorul terenului anuntase public, prin mijloace de informare in masa, o oferta de vanzare a terenului la pretul de 0,75 euro/m2.

De asemenea, memoriul tehnic de realizare a poligonului, semnat de Flavius Campeanu, in calitate de director tehnic, "a fost intocmit nedocumentat si nerealist, atat din punct de vedere al costurilor de amenajare cat si al dimensiunilor. Astfel, configuratia terenului pentru construirea poligonului a fost modificata de mai multe ori pentru ca, in final, sa corespunda cu suprafata de teren oferita spre vanzare", se arata intr-un comunicat al DNA.

Procurorii sustin ca terenul a fost cumparat prin incalcarea procedurilor privind evaluarea ofertelor de vanzare bunuri imobile, la un pret de 2,2 euro metrul patrat, in conditiile in care vanzatorul terenului anuntase public, prin mijloace de informare in masa, o oferta de vanzare a terenului la pretul de 0,75 euro metrul patrat.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























5963 vizualizari

  • +16 (16 voturi)    
    Aici sunt banii dumneavoastra ! (Luni, 8 mai 2017, 20:17)

    Ritzi Pitzi [utilizator]

    Delapidare, deturnare de fonduri, contracte aranjate, intr-un cuvant, ciordeala.

    Asa s-au facut marile averi in Romania recenta, asa se explica de ce batem pasul pe loc, iar Europa progreseaza.

    Justitia nu reuseste sa ne scape de nesatui !
  • +12 (12 voturi)    
    Hai susținătorii pnl ! (Luni, 8 mai 2017, 20:28)

    PanaitCristian [utilizator]

    Hai băieți, nimic la comentarii ?
  • +7 (7 voturi)    
    numirile politice (Luni, 8 mai 2017, 21:09)

    trandafil [utilizator]

    in cele mai banoase functii comporta, si ele, un risc. Iar cate un fazan mai pica in plasa...
  • +11 (11 voturi)    
    Fiul. (Luni, 8 mai 2017, 21:10)

    MirceaGeorgescu1 [utilizator]

    Ce naste din pisica, soareci manaca!
    • +2 (2 voturi)    
      Sau... (Marţi, 9 mai 2017, 7:18)

      Ritzi Pitzi [utilizator] i-a raspuns lui MirceaGeorgescu1

      Ce se naste din pisica SORICI are...
      Ca "e" cam porci...
  • +1 (1 vot)    
    10 ani (Marţi, 9 mai 2017, 10:00)

    MamboNoFaiv [utilizator]

    sa inteleg ca trebuie sa mai asteptam 10 ani pina o sa-l vedem la "stiri" si pe actualul director de la RAR?

    Daca nu mai rezista tara pina atunci?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by