Medic din Sinaia, trimis in judecata pentru luare de mita. Acesta ar fi castigat pe langa salariu 6,5 mil. lei in 6 ani

de G.S.     HotNews.ro
Luni, 8 mai 2017, 16:56 Dosare Anticoruptie


Un medic primar din cadrul Cabinetului Teritorial de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca Sinaia a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova pentru 185 de de infractiuni de luare de mita si a trei infractiuni de spalare de bani, transmite Agerpres.

"In data de 05 mai, procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova a intocmit rechizitoriul si a dispus trimiterea in judecata a inculpatului J.L., medic primar, specialitatea expertiza medicala a capacitatii de munca in cadrul Cabinetului Teritorial de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca Sinaia, cercetat in stare de arest la domiciliu, sub aspectul savarsirii a 185 de infractiuni de luare de mita si a trei infractiuni de spalare de bani", se arata intr-un comunicat al DGA.

Din cercetarile efectuate de ofiterii Directiei Generale Anticoruptie (DGA) - Serviciul Judetean Anticoruptie Prahova, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova, a rezultat faptul ca medicul expert al asigurarilor sociale, cu atributii in evaluare/reevaluarea capacitatii de munca a persoanelor in vederea incadrarii sau mentinerii in grad de invaliditate, ar fi primit de la 39 de persoane, in 185 de randuri, suma totala de 73.614,255 lei, cu scopul de a-si indeplini atributiile de serviciu, respectiv pentru a-i incadra sau mentine pe acestia in grad de invaliditate. 

Totodata, arata anchetatorii, acesta, in perioada 2009-2015, ar fi achizitionat sau construit, direct sau prin persoane interpuse, un numar de 5 imobile. 

"In acest sens, in perioada 2006-2017, medicul ar fi dobandit, in afara veniturilor salariale, suma de 6.542.904 lei (din care 4.715.186 lei reprezinta obiectul material al infractiunilor de spalare de bani, provenienta acestor bani fiind tot din comiterea de fapte de luare de mita, asa cum rezulta din ansamblul probator administrat in cauza)", se mentioneaza in comunicat.

Medicul fusese prins dupa un denunt, in ziua flagrantului fiind gasiti la el aproape 2.000 de euro.

"In fapt, s-a retinut ca inculpatul, cu ocazia activitatii desfasurate la cabinetul medical din Sinaia, a acceptat primirea sumei totale de 8.500 lei, cu titlu de mita, de la beneficiarii dreptului de pensie de invaliditate care s-au prezentat la medic, in data de 13.02.2017, pentru revizuirea la termen a acestui drept", arata in februarie Tribunalul Prahova. 






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1616 vizualizari

  • +5 (5 voturi)    
    Si cand te gandesti ca omul asta nu mai poate (Luni, 8 mai 2017, 17:29)

    Susufler0 [utilizator]

    fi recuperat pt societate astfel cum si-ar fi dorit Basescu, in detrimentul sutilor !

    PS. Ca doar de aceea propuses gratierea coruptilor !
  • 0 (2 voturi)    
    nu-i adevarat (Luni, 8 mai 2017, 17:46)

    adrian_rolland [utilizator]

    Pai la ce salarii au medicii acum (prima stire fiind din februarie 2017) cum sa mai ia spaga de la pacienti.. e fake news!!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by