UPDATE Fostul sef al ANAF, Sorin Blejnar, a iesit din inchisoare

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 27 aprilie 2017, 17:53 Dosare Anticoruptie


Sorin Blejnar
Foto: Captura Antena 3
Fostul sef al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Sorin Blejnar, a fost eliberat joi din Penitenciarul Rahova, unde se afla in arest preventiv, dupa ce masura a fost inlocuita cu controlul judiciar, a anuntat Antena 3. Sorin Blejnar se afla in arest preventiv din noiembrie 2016. Fostul sef al ANAF a fost trimis in judecata de procurorii DNA, pe 16 decembrie 2016, pentru trafic de influenta.

Sorin Blejnar a cerut de mai multe ori ca arestul preventiv sa fie inlocuit cu controlul judiciar, solicitare respinsa de mai multe ori in instanta.

Blejnar a fost acuzat de procurorii anticoruptie ca, in cursul anului 2011, in contextul initierii unor proceduri de achizitii publice la nivelul ANAF, a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea de a primi 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi incheiate la nivelul institutiei publice.

"Banii respectivi urmau sa-i fie remisi inculpatului in schimbul exercitarii influentei sale asupra unui subaltern, pentru ca acesta sa gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel incat aceste contracte sa fie obtinute de firma omului de afaceri. In aceste circumstante, in perioada noiembrie 2011 - ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin si celalalt functionar implicat in acest demers au primit suma totala de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme cu comportament tip <fantoma> controlate de acestia cu care societatea omului de afaceri a incheiat mai multe contracte fictive", au aratat procurorii DNA.

Procurorii spun ca, din aceasta suma de bani, lui Blejnar i-a revenit efectiv suma de 12.513.894 lei.

Sorin Blejnar a mai fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie, in iulie 2014, in dosarul "Motorina", pentru complicitate la evaziune fiscala si constituirea unui grup infractional organizat, in care a primit o condamnare in prima instanta de 5 ani inchisoare cu executare.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1817 vizualizari

  • -3 (3 voturi)    
    Banuiesc ca Blejnar nu a furat... (Joi, 27 aprilie 2017, 20:17)

    cartofil [utilizator]

    Este doar o victima a razboiului P$D-PDL. Pana acum nu am vazut nici o acuzatie care sa poate fi sustinuta intr-un proces corect. Oricum, P$D-ul s-a napustit asupra lui dupa ce nu a vrut sa-i lasa sa fure ca sef ANAF, cu niste dosare mai mult decat dubioase pornite de un procuror coleg de raliuri cu Ponta, care avea atatia bani incat sa-si permita un sport care inghite sute de mii de E/an. Oare de ce nu-l cerceteaza nimeni pe acest procuror, de unde are atatia bani ?????
  • +2 (2 voturi)    
    un bandit liber (Joi, 27 aprilie 2017, 23:00)

    vigni [utilizator]

    justitia e oarba
    sper sa isi corecteze vederea pana la procese!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by