DNA cere al treilea mandat de arestare pe numele lui Sebastian Ghita

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 24 aprilie 2017, 16:36 Dosare Anticoruptie


Sebastian Ghita
Foto: TVR
DNA a cerut judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie emiterea unui al treilea mandat de arestare preventiva pe numele fostului deputat Sebastian Ghita, informeaza Agerpres.

Dupa ce a fugit din tara, pe numele lui Ghita au fost emise doua mandate de arestare in lipsa, date de Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea de Apel Ploiesti. Fostul deputat se afla in prezent in Serbia, de unde autoritatile romane incearca sa il extradeze.

Conform site-ului instantei supreme, cererea de emitere a celui de-al treilea mandat arestare a fost depusa pe 21 aprilie si are ca termen de solutionare data de 9 mai.

DNA a cerut acest nou mandat de arestare in dosarul in care Sebastian Ghita este judecat pentru ca l-ar fi mituit pe Iulian Badescu, fost primar al municipiului Ploiesti.

In iulie 2015, Sebastian Ghita a fost trimis in judecata in acest dosar pentru dare de mita, instigare la abuz in serviciu avand drept consecinta obtinerea pentru altul a unui folos necuvenit si spalare de bani, iar Iulian Badescu este acuzat de luare de mita si abuz in serviciu avand drept consecinta obtinerea pentru altul a unui folos necuvenit.

Potrivit DNA, in cursul anului 2013, Badescu, in calitate de primar al Ploiestiului si ordonator principal de credite, instigat de Sebastian Ghita, a acordat ilegal unui club sportiv sustinut de cel din urma - CSU Asesoft Ploiesti - o finantare nerambursabila suplimentara de la bugetul local in suma de 1.500.000 lei.

"Pentru alocarea sumei respective de bani, inculpatul Badescu Iulian a pretins si primit de la inculpatul Ghita Sebastian Aurelian, prin intermediul unei societati comerciale controlate de acesta din urma, un imobil (casa de locuit) situat in municipiul Ploiesti, in valoare de 1.041.600 lei, suma din care Badescu Iulian a suportat personal doar 124.000 lei. Pentru a nu exista suspiciuni cu privire la modul fraudulos de dobandire, imobilul respectiv a facut obiectul unei pretinse promisiuni bilaterale de vanzare-cumparare, incheiata in luna august 2013, intre doua firme controlate de cei doi inculpati", sustine DNA.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1547 vizualizari

  • -4 (6 voturi)    
    Am o mare nelămurire (Luni, 24 aprilie 2017, 17:10)

    ww [utilizator]

    În următorii cinci ani DNA si-a propus oare sa mai cerceteze pe altcineva in afara de Ghiță, Cocos, Oprea si aia cu retrocedarile? Tot aud ca foarte multi doresc schimbarea lui Kovesi și mă întreb de ce ar dori asta? În al doilea mandat al dnei nu stiu să fi auzit de vreun dosar nou, ci din cele vechi par sa se nasca altele noi pe banda rulanta. Mai ales coruptia și abuzurile din magistratura par să se fi sfarsit brusc in urmă cu vreo doi-trei ani. Poate tocmai din lipsa de cazuri noi, DNA pare să-și fi inchis "punctele de lucru" de prin tara, functionand in regim de avarie doar pe la Ploiesti.
    • +3 (3 voturi)    
      Daca cautai 2 min... (Luni, 24 aprilie 2017, 18:27)

      alexpro [utilizator] i-a raspuns lui ww

      2-3 minim pe saptamana sunt trimisi in judecata

      http://www.pna.ro/comunicate.xhtml
      http://www.pna.ro/hotarari_definitive.xhtml
      http://www.pna.ro/results.xhtml


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by