DNA Ploiesti cere Tribunalului Prahova sa interzica procedurile de insolventa a firmelor lui Sebastian Ghita, Asesoft si Teamnet

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 5 aprilie 2017, 14:36 Dosare Anticoruptie


Ghita la DNA Ploiesti
Foto: Hotnews
Procurorii DNA Ploiesti au solicitat Tribunalului Prahova sa ia, pentru 60 de zile, o masura preventiva vizand interdictia initierii procedurilor de dizolvare sau lichidare a firmelor Asesoft International S.A. si Teamnet International S.A., controlate de Sebastian Ghita, sau, dupa caz, suspendarea procedurilor de dizolvare si lichidare initiate, in situatia in care, la data judecarii cererii, procedurile au fost deja initiate. DNA aminteste ca, prin sentintele pronuntate de Tribunalul Prahova - Sectia a II-a Civila de Contencios Administrativ si Fiscal, s-a dispus deschiderea procedurii generale a insolventei fata de debitoarele S.C. Asesoft International S.A. si S.C. Teamnet International S.A.

Pe 29 martie, procurorii anticoruptie au dispus inceperea urmaririi penale impotriva S.C. Asesoft International S.A si S.C. Teamnet International S.A., ca persoane juridice, pentru complicitate la trafic de influenta in forma continuata si spalare de bani in forma continuata.

In plus, procurorii DNA au pus sechestru asupra unor bunuri imobile apartinand S.C. Asesoft International S.A. si S.C. Teamnet International S.A., in limita sumelor de  13.299.972 lei , respectiv 23.195.578,2 lei.

Cererea procurorilor adresata Tribunalului Prahova a fost formulata pentru urmatoarele motive, se arata intr-un comunicat al DNA:

Prin sentintele pronuntate de Tribunalul Prahova - Sectia a II-a Civila de Contencios Administrativ si Fiscal, s-a dispus deschiderea procedurii generale a insolventei fata de debitoarele S.C. Asesoft International S.A. si S.C. Teamnet International S.A.

Pana la acest moment nu a fost initiata procedura falimentului si dizolvare a celor doua persoane juridice.

In cererea adresata Tribunalului Prahova, procurorii arata ca masura propusa are caracter urgent si se raporteaza strict la considerentul bunei desfasurari a procesului penal (prin asigurarea existentei pe mai departe a celor doua persoane juridice, a prezentei lor la termenele de judecata si a activului patrimonial necesar pentru plata sanctiunii si a sumelor confiscate in cazul in care se va pronunta o hotarare de condamnare definitiva).


Sebastian Ghita a disparut pe 21 decembrie 2016 si a fost initial dat in urmarire nationala dupa ce a incalcat termenii controlului judiciar in dosarul in care este judecat pentru fapte de coruptie. Ulterior, Ghita a fost dat si in urmarire internationala, prin Interpol. Pe numele lui Ghita au fost emise doua mandate de arestare preventiva in lipsa.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























3801 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by