Dosar urias la DNA: Fostul presedinte al CNAS, Lucian Duta, acuzat de luare de mita in valoare de 8,6 milioane de euro si pus sub control judiciar pe cautiune

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 4 aprilie 2017, 16:22 Dosare Anticoruptie


Lucian Duta
Foto: AGERPRES
Lucian Duta, fostul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) din perioada guvernarii PDL, este acuzat de DNA ca a luat mita de 8,6 milioane de euro de la firme care au realizat sistemul informatic al asigurarilor de sanatate (SIUI). Duta a fost pus sub control judiciar pe cautiune, stabilita la 4,5 milioane de lei, potrivit unui comunicat DNA.

Lucian Duta este suspectat ca a luat mita 8,6 milioane de euro de la reprezentantii a doua firme de software, pentru incheierea si derularea unor acte aditionale la contractele privind Sistemul Informatic Unic Integrat al Asigurarilor de Sanatate, implementarea Cardului National de Asigurari Sociale de Sanatate si interconectarea cu Sistemul Informatic Unic Integrat, precum si contractul de furnizare de servicii privind implementarea prescriptiei electronice.

Reamintim ca de realizarea SIUI s-a ocupat HP (lider de consortiu si furnizorul hardware), impreuna cu Siveco (dezvoltatorul soft si al sistemului ERP), STS a asigurat comunicatiile speciale, iar SRI asigura securitatea cibernetica. Din comunicatul DNA nu reiese care este firma care i-ar fi dat lui Duta presupusa mita.

Comunicatul difuzat de DNA:

"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și control judiciar pe cauțiune, cu fixarea unei cauțiuni de 4.500.000 de lei față de inculpatul DUȚĂ NICOLAE LUCIAN, la data faptelor președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (C.N.A.S.), sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită în formă continuată (4 acte materiale).

În ordonanța de dispunere a controlului judiciar pe cauțiune întocmită de procurori există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 2010 – 2012, inculpatul Duță Nicolae Lucian, în calitate de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, având atribuții de ordonator de credite, a pretins și primit, în mod repetat, de la reprezentanții a două firme de software, foloase necuvenite pentru a asigura semnarea și derularea în bune condiții a unor contracte/acte adiționale încheiate de instituția pe care o reprezenta cu societățile respective, după cum urmează:

- 5.000.000 euro, în legătură cu încheierea și derularea unui act adițional la contractul pentru realizarea unui Parteneriat pentru Proiectarea, Construirea și Operarea unui Sistem Informatic Unic Integrat al Asigurărilor de Sănătate din România,

- 2.400.000 euro pentru a susține încheierea și derularea unui act adițional la contractul pentru realizarea unui Parteneriat pentru Proiectarea, Construirea și Operarea unui Sistem Informatic Unic Integrat al Asigurărilor de Sănătate din România, extindere C.A.S.A. - O.P.S.N.A.J.,

- 200.000 euro în legătură cu încheierea și derularea unui acord – cadru de servicii, având ca obiect furnizarea soluției informatice de implementare a Cardului Național de Asigurări Sociale de Sănătate și interconectarea acestora cu Sistemul Informatic Unic Integrat,

- 1.000.000 euro în legătură cu încheierea și derularea contractului pentru furnizarea de servicii privind implementarea prescripției electronice.

Sumele de bani au fost remise inculpatului Duță Nicolae Lucian fie în numerar (în mai multe tranșe) fie prin virament în contul unei firme pe care acesta o controla (prin operațiuni economice ce au la bază contracte fictive de prestări servicii).

Din sumele de bani virate în contul firmei controlate de Duță Nicolae Lucian au fost efectuate o serie de plăți în favoarea acestuia, spre exemplu: contravaloarea unor bilete de avion, cazare la alte hoteluri din țară și străinătate, precum și plăți pentru achiziționarea un teren în mun. București, într-o zonă rezidențială exclusivistă, pe care a fost emisă autorizație de construire pentru P+4.

Inculpatului Duță Nicolae Lucian i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Inculpatul Duță Nicolae - Lucian va depune o cauțiune în valoare de 4.500.000 lei, care va fi consemnată pe numele inculpatului la dispoziția Direcției Naționale Anticorupție sau prin constituirea unei garanții reale, mobiliare ori imobiliare, în limita sumei de 4.500.000 lei, în favoarea Direcției Naționale Anticorupție. Cauțiunea se va depune în termen de 10 zile. Inculpatului Duță Nicolae - Lucian i se atrage atenția că nedepunerea cauțiunii atrage înlocuirea măsurii cu alta mai gravă.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Duță Nicolae - Lucian trebuie să respecte următoarele obligații:

a) să se prezinte la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție, Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție și la Secția 2 Poliție București ori de câte ori este chemat;
b) să informeze de îndată Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție, Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție și Secția 2 Poliție București cu privire la schimbarea locuinței;
c) să se prezinte la Secția 2 Poliție București, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat.
d) să nu părăsească teritoriul României, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent;
e) să nu se apropie de persoanele menționate în ordonanță și să nu comunice cu aceștia direct sau indirect, pe nicio cale.
f) Inculpatului Duță Nicolae - Lucian i se atrage atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție."






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























18733 vizualizari

  • +46 (48 voturi)    
    Cautiune din banii primiti ca mita ? (Marţi, 4 aprilie 2017, 16:48)

    Ritzi Pitzi [utilizator]

    Daca este acuzat ca a primit mai multe milioane, de ce nu se pune cautiunea egala cu suma in cauza ? Nu-i mai are in conturi ? Ma indoiesc...

    Daca dispare, cel putin raman banii recuperati...
    • +13 (15 voturi)    
      Buna idee! (Marţi, 4 aprilie 2017, 17:14)

      ouyang [utilizator] i-a raspuns lui Ritzi Pitzi

      Like :)
    • +24 (24 voturi)    
      Pai nu ii mai are in conturi (Marţi, 4 aprilie 2017, 17:15)

      IoPaNet [utilizator] i-a raspuns lui Ritzi Pitzi

      Baiatu' sigur stia tabla impartirii, ca altfel nu ajungea in acest post...
      Ar fi interesant sa aflam in conturile cui s-au impartit.
    • +1 (1 vot)    
      Fii serios, domnule! (Miercuri, 5 aprilie 2017, 13:55)

      Spiky [utilizator] i-a raspuns lui Ritzi Pitzi

      Trei sferturi din sumă a fost parandărătul de partid, din sfertul rămas alte 15% parandărătul pentru barosanii din partid și administrație, alții decât partidul de guvernământ, și el s-a ales cu 10%.... adică niște amărâți de 850 000 E, din care trebuie să plătească impozitul pe vilă și limuzină, cauțiunea, avocații.... cu cât mai rămâi în ziua de azi dacă faci o mânărie.... nici nu se mai merită, au dreptate băieții ăia din Piața Victoriei....
  • +52 (58 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 4 aprilie 2017, 16:49)

    [anonim]

    • -5 (27 voturi)    
      nu... (Marţi, 4 aprilie 2017, 17:22)

      corbul109 [utilizator] i-a raspuns lui

      trebuie audit extern pentru a afla de ce o fapta din 2010 – 2012 et anchetata abia in 2016...
      • +13 (13 voturi)    
        unii arestati preventiv altii liberi (Marţi, 4 aprilie 2017, 21:54)

        Tovarasul Spirala [utilizator] i-a raspuns lui corbul109

        trebuie sa aflam de ce udrea, blejnar sau altii au fost arestati preventiv iar duta nu
      • +3 (7 voturi)    
        Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 5 aprilie 2017, 9:04)

        [anonim] i-a raspuns lui corbul109

        • +1 (3 voturi)    
          hai mai, chiar asa? (Miercuri, 5 aprilie 2017, 10:24)

          justin [utilizator] i-a raspuns lui

          Eu zic sa furam toti deodata atunci ca nu pica decat 2-3. Serios vorbesti?
          • +1 (3 voturi)    
            Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 5 aprilie 2017, 10:40)

            [anonim] i-a raspuns lui justin

        • +3 (3 voturi)    
          Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 5 aprilie 2017, 10:24)

          [anonim] i-a raspuns lui

          • -1 (1 vot)    
            ai perfecta dreptate (Miercuri, 5 aprilie 2017, 11:18)

            Tovarasul Spirala [utilizator] i-a raspuns lui

            trebuie vazut de ce dna nu a avut anchete pe rol anchete care sa vizeze pdl care era la putere si face anchetele abia acum, dupa 7-8 ani, cand mai au putin si se prescriu.
            • +4 (4 voturi)    
              Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 5 aprilie 2017, 11:50)

              [anonim] i-a raspuns lui Tovarasul Spirala

              • -2 (2 voturi)    
                doar ca presa scria in 2010 cand furau si DNA.... (Miercuri, 5 aprilie 2017, 13:55)

                Tovarasul Spirala [utilizator] i-a raspuns lui

                presa scria din 2010 cand furau dar DNA avea alte prioritati, nu sa stopeze furtul.
                nu ti se pare o problema?
        • 0 (4 voturi)    
          doar ca e putin diferit (Miercuri, 5 aprilie 2017, 11:15)

          Tovarasul Spirala [utilizator] i-a raspuns lui

          e ca si cum politistii stau la panda si opresc "din intamplare" doar soferi de la anumite partide.
          "coincidenta" nu?
          sau "prioritizarea dosarelor" cu spune 4% plagiatoarea
    • 0 (12 voturi)    
      nu-i PSD, nu-i bai (Marţi, 4 aprilie 2017, 17:40)

      Gandalf! [utilizator] i-a raspuns lui

      fugi dom'le, este dosar corect ca nu-i omu' din P$D; numai cei de culoare rosie sunt corecti, aia orange liber la tras pe rug sa se vada ca justitia merge
  • +15 (15 voturi)    
    e ceva (Marţi, 4 aprilie 2017, 16:57)

    levierul [utilizator]

    e bine ca au aparut astfel de anchete pe masa DNA, insa toate contractele de IT ale statului, derulate prin diferite ministere sunt nu suspecte, ci evident atinse de caracatita coruptiei.
    Cand incepem sa vorbim de ce e pe la MI sau MApN? Totul e blocat la MI, iar politistii lucreaza pe o infrastructura veche, pentru ca de frica nimeni nu mai atribuie contractele. Frica asta este de partid si represaliile lui, nu de DNA. Cum ar fi sa se atribuie un contract pe bune? Cati ar zbura...Dar intrebarea este cui sa mai atribuie cineva contracte pe bune? Care sunt firmele care mai sunt pe bune?
    • +12 (12 voturi)    
      dosar urias de 9 meleoane? (Marţi, 4 aprilie 2017, 19:25)

      IancuJianu [utilizator] i-a raspuns lui levierul

      pai a lu' Truică si prinsul Paul, cu 136 cum mai e?
      De Ghiță nu mai zic, cu țîșpe firme incălecate la guvern...
  • +16 (18 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 4 aprilie 2017, 17:02)

    [anonim]

  • -10 (44 voturi)    
    PDL a fost cel mai corupt partid din Romania (Marţi, 4 aprilie 2017, 17:03)

    MasP [utilizator]

    si Basescu cel mai corupt presedinte. Pe langa astia PSD este un mic copil desi lumea considera ca PSD ar fi plin de corupti, realitatea e ca dezastrul lasat de PDL si Basescu in tara asta nu cred ca are precedent in Europa.
    • +2 (16 voturi)    
      las-o (Marţi, 4 aprilie 2017, 19:49)

      paranoid_android [utilizator] i-a raspuns lui MasP

      ca macane
    • +5 (13 voturi)    
      psd 45% te confirma (Marţi, 4 aprilie 2017, 21:55)

      Tovarasul Spirala [utilizator] i-a raspuns lui MasP

      restul e cancan
    • 0 (6 voturi)    
      ! (Miercuri, 5 aprilie 2017, 9:09)

      VictorasTractoras [utilizator] i-a raspuns lui MasP

      Aloo, paranoia!
    • -2 (2 voturi)    
      nu sunt de acord cu tine (Miercuri, 5 aprilie 2017, 11:02)

      revo [utilizator] i-a raspuns lui MasP

      pentru primul loc se bat toate partidele si este imposibil sa le departajam! Cat timp nu avem datele financiare concrete si cuantificarea d.p.d.v. economic, social, politic, al imaginii si relatiilor externe al dezastrului provocat de partidele-termita nu putem sa decidem care a fost cel mai corupt partid!
      Este o chestiune serioasa atribuirea primului loc, trebuie facuta stiintific.
      • 0 (2 voturi)    
        microsoft si anrp, cele mai mari jafuri (Miercuri, 5 aprilie 2017, 13:57)

        Tovarasul Spirala [utilizator] i-a raspuns lui revo

        psd nici macar n-a mirosit ceva de nivelul anrp :))
        • 0 (2 voturi)    
          ANRP = PSD (Miercuri, 5 aprilie 2017, 15:07)

          man_and_twin [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasul Spirala

          ANRP a fost facut pe vremea in care Tariceanu era la guvernare, si sustinut de PSD in parlament. Majoritatea membrilor au fost din curtea lor.
          • -1 (1 vot)    
            si Cocos tot PSD-it era :))) (Miercuri, 5 aprilie 2017, 15:37)

            Tovarasul Spirala [utilizator] i-a raspuns lui man_and_twin

            las-o jos ca macane
            ANRP a inceput in 2010
            • 0 (0 voturi)    
              Da. Gasca Cocos-Bittner-Petrache (Joi, 6 aprilie 2017, 12:59)

              man_and_twin [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasul Spirala

              Cocos era din gasca lui Nastase, si foarte bun prieten de-al lui Cosmin Gusa pe cand era secretar general la PSD, iar Elena Udrea asistenta lui. De-aia Cocos il avea pe Ponta avocat si prestator de servicii juridice.

              Ai picat in Romania in ultimii ani?
        • 0 (2 voturi)    
          Idem Microsoft (Miercuri, 5 aprilie 2017, 15:10)

          man_and_twin [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasul Spirala

          Jaful cu cotnractle Microsoft a fost inventat de guvernul Nastase. Restul au prelungit si ei aceleasi contracte, mai mutl sau mai putin in favoarea statului.
          • -1 (1 vot)    
            Pinalti tot de la PSD este :)) (Miercuri, 5 aprilie 2017, 15:39)

            Tovarasul Spirala [utilizator] i-a raspuns lui man_and_twin

            las-o jos ca macane!
            miscrosf a fost facut cand se taiau salariile
            • 0 (0 voturi)    
              Salariile aparatului bugetar (Joi, 6 aprilie 2017, 13:06)

              man_and_twin [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasul Spirala

              Habar n-ai pe ce lume postezi, ori esti platit sa faci pe prostul pe aici?

              Afacere Microsoft a inceput in 2004, sub obladuirea lui Adrian Nastase. Au fost expuse in toata presa deja parghiile si mecanismele spagii. Ignoranta ta n-a-re nicio scuza.
              De atunci "intermedia" spagile Florica, care e liber ca pasarea cerului azi. La fel ca beneficiarii serviciilro primite in schimbul spagii care nici macar nu sunt mentionati in vreun rechizitoriu. Ca DNA a lucrat doar o bucatica din dosar e o bila neagra pt lupta anticoruptie, damboviteana si ea.
    • +2 (2 voturi)    
      Ca să îți citez din marele filozof olandez (Miercuri, 5 aprilie 2017, 14:00)

      Spiky [utilizator] i-a raspuns lui MasP

      ....nu, nu Spinoza, ci Van Ghelie, ăștia nici nu știe să fure! Marele Marean Van Ghelie, gânditor de talie ioropeană de Ferentari se referea la PDL. Așa că las-o moartă-n păpușoi, că atunci când FSN-FDSN-PDSR(viitor PSD spărgeau bănci după bănci - cea mai grețoasă fiind Bancorex), ăia in PDL abia luau șpagă de semințe! Deci când bagi fitile așa de groase, pune frate, și ulei, că nu se aprind seci nici de frică!
  • +19 (19 voturi)    
    2010-2012 (Marţi, 4 aprilie 2017, 17:03)

    Nevermind [utilizator]

    Perioada cand trebuia stransa cureaua de catre unii, pentru ca era criza. Si, bineinteles, nu se fura pentru ca cei mai onesti.
  • +26 (26 voturi)    
    Puscarii (Marţi, 4 aprilie 2017, 17:11)

    DigitalTruth [utilizator]

    Cum zicea un mare filozof roman pe nume SOVantu: Politicienii astia mai bine investeau banii in puscarii, pt ca acolo este viitorul lor!

    Avea dreptate fosila de Melescanu cu gradul de ocupare a puscariilor. Numai ca el prevestea de fapt viitorul.

    Pentru 8,5 MILIOANE cam cat ar trebui sa munceasca un om in orice tara din lume? Votati fratilor pt un kil de ulei si faina ca sa aveti privilegiul de a muri pe trecere calcati de bolizii de sute de mii de euro ale acestor infractori penali ajunsi la ciolan cu complotul vostru, al pulimii.
    Sa traiti bine!
  • +6 (8 voturi)    
    Nu pot daca sa repet vorba marinarului (Marţi, 4 aprilie 2017, 17:12)

    4Runner [utilizator]

    Incet, incet, cu totii vor ajunge la puscarie.
    • +3 (5 voturi)    
      In frunte... (Miercuri, 5 aprilie 2017, 8:05)

      cristian_n [utilizator] i-a raspuns lui 4Runner

      Cu el...o sa fie o mare familie pedelista fericita la pripon...
      • 0 (2 voturi)    
        am vrea noi, (Miercuri, 5 aprilie 2017, 10:57)

        revo [utilizator] i-a raspuns lui cristian_n

        dar nu cred ca se va intampla. Stie si are dosare prea multe despre toti.
        O sa vezi ca va scapa si Lenuta. Si nu doar din cauza ca va fi aparata de Base si mafia lui, ci si pentru faptul ca va functiona ca exemplu pozitiv pentru cei incoltiti temporar de DNA: uite cum functioneaza protectia - daca nu vorbesti, daca nu torni, daca nu declari pentru cine erau banii si cu cine i-ai impartit, cum si cand ai facut-o, vei fi aparat cu orice pret si recompensat cu pastrarea averii! Eventual si cu ocuparea unui nou loc de parlamentar sau ministru sau presedinte de CA sau director intr-o mare intreprindere de stat sau cu un fotoliu la Bruxelles.
        Doar taci si neaga tot si Raiul pamantesc te asteapta.
        • +1 (3 voturi)    
          Fabulezi (Miercuri, 5 aprilie 2017, 15:13)

          man_and_twin [utilizator] i-a raspuns lui revo

          Realitatea e cu totul alta. Denuntul este premiat, chiar si in forma numita delatiune. Asa se face ca daca arunci vina mereu mai sus, nu doar ca esti lasat in libertate de catre DNA, dar iti mai este restituita pana si spaga.
  • +6 (6 voturi)    
    toata lumea?? (Marţi, 4 aprilie 2017, 17:17)

    Andrei__ [utilizator]

    da exista om cinstit in tara asta???
  • +22 (24 voturi)    
    Un alt tip de Blejnar (Marţi, 4 aprilie 2017, 17:59)

    M.aura [utilizator]

    "Preşedintele Traian Băsescu l-a desemnat pe fostul preşedinte al CNAS Lucian Duţă drept membru în Consiliul de Administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate din partea Administraţiei Prezidenţiale, scrisoarea de nominalizare fiind transmisă în data de 10 iunie.

    Contactat de MEDIAFAX, Lucian Duţă a declarat că a acceptat nominalizarea pentru a da un impuls actualei conduceri a CNAS să finalizeze proiectele care ajută pacientul.

    "Înainte de a fi om politic, sunt medic. Am acceptat nominalizarea pentru a da un impuls actualei conduceri a CNAS să finalizeze proiectele care ajută pacientul: cardul de sănătate şi dosarul electronic al pacientului. Ambele proiecte sunt începute de mine, dar au fost blocate din iunie 2012", a declarat Duţă pentru MEDIAFAX.

    Lucian Duţă a fost preşedintele CNAS în perioada 2009-2012. În prezent, Duţă este membru în BPN al PDL şi preşedinte interimar al PDL Sector 1."
  • +5 (27 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 4 aprilie 2017, 18:10)

    [anonim]

  • +22 (24 voturi)    
    niste hoti (Marţi, 4 aprilie 2017, 18:33)

    iondelaafumati [utilizator]

    in aceiasi perioada medicii si pacientii erau beliti de nefunctionarea acestui sistem .Iar gunoiul asta si slugile lui de la casa spuneau ca medicii refuza progresul.
  • +11 (11 voturi)    
    Vax banana (Marţi, 4 aprilie 2017, 18:44)

    Carcalete [utilizator]

    O sa... si o sa... si pana la urma o sa scape.
    la fel cum au scapat si ceilalti.


    vax banana africana
    • +15 (15 voturi)    
      absolut (Marţi, 4 aprilie 2017, 22:38)

      revo [utilizator] i-a raspuns lui Carcalete

      2 ani cu suspendare - e regula de aur dupa care functioneaza "justitia" in Romania pentru orice furt care depaseste 1.000.000 euro. Este adevarat ca acesta regula a aparut mai de curand, spre marea disperare a unora care au intrat la brutarie pentru mult mai putin.
      Iti dai seama ce prost trebuie sa se simta Decebal Traian Remes, de exemplu, care a facut puscarie pentru 10.000 de euro, o damigeana cu vin si un caltabos?
  • +5 (7 voturi)    
    Un om mic si stupid (Marţi, 4 aprilie 2017, 21:29)

    Mihai_S [utilizator]

    Sa te vezi cu 10 mil euro in mana si sa te mai dai mare cu masini de lux si cu cladiri inalte in loc sa-ti iei viteza. Acelasi om prost ca si Ghita care imprumuta prietenii cu 100 mil euro si mai sta sa joace bâză pe aici. Nu incurajez hotia si sustragerea fata de justitie dar hai sa fim seriosi , daca ai luat banii aia stai sa ia potera :))
    • +1 (3 voturi)    
      nu, nu cred ca asa functioneaza sistemul (Miercuri, 5 aprilie 2017, 10:06)

      revo [utilizator] i-a raspuns lui Mihai_S

      Pentru functiile astea, din care se manevreaza miliardele de furat din bugetul Statului si care trebuie distribuite conform ordinelor, exista o fisa a postului speciala:
      - individul trebuie sa aiba un un dosar de cadre beton (in care apartenenta la servicii, in trecut sau in prezent, este un mare atu), necunoscut publicului dar inrudit cu X si Y, profil lipsit de scrupule, executant servil verificat al ordinelor, santajabil si condamnabil oricand in dosare pastrate la sertar;
      - trebuie sa-si ia angajamentul ca va ramane la datorie pana i se va cere sa paraseasca postul;
      - daca, Doamne fereste, cade prada razboiului intre "familii" si ajunge cumva in fata unui procuror sau judecator care momentan deserveste alta "familie", trebuie sa respecte legea Mafiei, Omerta, si totul va fi bine: ia 1 an cu suspendare si partea lui va ramane aproape neatinsa;
      - nu va actiona decat la ordin si in limita planului financiar si de actiune primit de la sefii lui directi pe linie de Mafie; sunt excluse intiativele personale;
      - va face o figuratie zgomotoasa in functia oficiala in care va fi numit, prezentandu-se publicului ca zmeu paraleu, intransigent, incoruptibil, dedicat trup si suflet misiunii sale, reformarii si perfectionarii serviciului respectiv;
      - nu va parasi tara fara aprobare si va informa in legatura cu orice miscare pe care o vor face el si familia lui;
      - doar daca va fi absoluta nevoie, va fi evacuat de urgenta, cu ajutorul SRI, SIE, Politiei si serviciilor secrete straine prietene, intr-o locatie care va ramane secreta inclusiv pentru familie;
      - capul "familiei" lui va negocia pentru el reintoarcerea in tara sau stabilirea intr-o tara exotica, averea intangibila, libertatea si ii va asigura imaginea corespunzatoare in mass media, protectia, urmatoarele functii si misiuni.
    • 0 (0 voturi)    
      Comment sters de user (Miercuri, 5 aprilie 2017, 16:49)

      Crioan [anonim] i-a raspuns lui Mihai_S

  • +3 (11 voturi)    
    Hopa,uite domnule ca si vestitul Duta al care (Marţi, 4 aprilie 2017, 21:34)

    xrogo [utilizator]

    iesea pe posturile TV si combatea cu manie proletara toate masurile PSD in domeniul CNAS a festelit-o,numai ca e suspecta viteza de cercetare a DNA,melcul e accelerat pe langa ei!
  • +8 (10 voturi)    
    "aici sunt banii dumneavoastra" (Marţi, 4 aprilie 2017, 22:31)

    revo [utilizator]

    Dar "softistii" aia cine sunt? Si cum a ajuns DNA abia acum la ei? Ce discretie admirabila: nu se sufla un cuvintel despre firmele care au dat mita aia mititica. N-or fi din grupul Teamnet, increditant spre pastorire lui Ghita? Ca doar mesterii lui Ghita au avut acces la contractele cu statul pe teme de sanatate.
    Oare se mai poate arunca un ac in tara asta fara sa cada pe increngatura toxica mafiota transpartinica si transinstitutionala? Basescu-PDL-Ghita-Ponta-PSD- SRI-Guvern-DNA... Daca doar din doua contracte s-au scos din buget 8,2 mil. de euro pentru capitolul mita, la nivel global la cat se ajunge?
    • +11 (11 voturi)    
      SIVECO (Miercuri, 5 aprilie 2017, 0:11)

      n.dumiritu [utilizator] i-a raspuns lui revo

      Firma se numeste SIVECO. Irina Socol, fosta sefa Siveco, a fost condamanata la 2.5 ani pt. evaziune la vreo 10 mil euro. Incep sa apara detalii despre hotiile din contractele Siveco cu statul: AEP, pretentiile lui Ghita Teamnet la o cota de 10 mil euro, acum CNAS. Asta arata si ca nu SIVECO insista sa mituiasca ca sa ia contractele, ci ca SIVECO era agreata intr-un mecanism controlat de spoliere. SIVECO venea cu "recomandari de siguranta". Urmeaza si alte stiri interesante legate de subiect. SIVECO a avut multe contracte.
  • +13 (17 voturi)    
    Băsescu (Marţi, 4 aprilie 2017, 23:14)

    Celbland [utilizator]

    Lucian Duță este omul lui Băsescu, pus în 2010 la CNAS special ca să fure.

    În 2008, SIUI a fost recepționat, deși era realizat doar 55% (Curtea de Conturi), plătindu-se 105 milioane euro lui HP și Siveco, fără a fi funcțional. În 2010, Lucian Duță le-a mai plătit 38 milioane euro, din care 16 milioane euro pentru o lună de servicii, 15 milioane euro pe echipamente supraevaluate și restul pe licențe, scutindu-i și de finalizarea proiectului (restul de 45%). Inaugurarea a fost făcută în prezența lui Băsescu, iar după două săptămâni s-a blocat.

    Lucian Duță a continuat să arunce zeci de milioane de euro pe prescripția electronică, cardul de sănătate, dosarul pacientului, la prețuri supraevaluate și de o calitate inferioară, cu funcționarea defectuoasă arhicunoscută.

    Ancheta merge greu din cauza implicării mafiei politice, a investigării unei firme americane și a presiunilor celor care fură miliarde de euro din sănătate. O frână este și alegerea și realegerea la putere a infractorilor, care limitează forța justiției.
  • +2 (8 voturi)    
    Perioada guvernarii PDL, perioada "taierilor" (Miercuri, 5 aprilie 2017, 9:41)

    jackalphonse [utilizator]

    si "desfiintarilor". De asemenea, perioada imprumutului de la FMI a "centurii de siguranta". Perioada in care zeusul politicii si dreptatii ne spunea ca va scoate banii de la corupti si din absenta coruptiei din perioada guvernarii propriului partid.
    Perioada in care am pus stampila pe PDL, perioada in care am pus stampila pe Basescu.
    Pot sa spun ca cu PDL romanii au votat inca o data tot atat de prost si de creduli cum au facut-o cu FSN. Diferenta este ca in perioada FSN-lui era Ratiu, o optiune de o mie de ori mai buna decat Ilici, in peroada PDL-lui nu prea erau optiuni.
  • +4 (6 voturi)    
    Spagi ca la Medellin, dom'le! (Miercuri, 5 aprilie 2017, 10:19)

    Kermexx [utilizator]

    Sunt convins ca in Europa cea civilizata nu s-au dat asemenea enormitati de spagi, niciodata!
    • +2 (4 voturi)    
      S-AU (Miercuri, 5 aprilie 2017, 12:00)

      CalmArius [utilizator] i-a raspuns lui Kermexx

      S-au dat!
      Diferenta este ca la noi tigania este mare si pana la urma se afla! La aia..din vest "nobletea' obliga la tacere! Aia stiu din "veac" sa taca....Familiile lor se trag din epoca monarhica...la ei nu se spune nimic!
  • 0 (0 voturi)    
    Comment sters de user (Miercuri, 5 aprilie 2017, 16:44)

    Crioan [anonim]



Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by