Fostul manager al Spitalului Municipal Motru, condamnat la 2 ani si 6 luni de inchisoare pentru luare de mita

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 21 martie 2017, 16:34 Dosare Anticoruptie


Fostul manager al Spitalului Municipal Motru, Zavate Teodor Codrin, a fost condamnat la 2 ani si 6 luni de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, pentru luare de mita, se arata intr-un comunicat al Directiei Directiei Generale Anticoruptie (D.G.A.) - Serviciul Judetean Anticoruptie (S.J.A.) Gorj, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, magistratii Curtii de Apel Craiova au pronuntat doua hotarari definitive in cauze in care lucratori de politie judiciara ai Directiei Generale Anticoruptie (D.G.A.) - Serviciul Judetean Anticoruptie (S.J.A.) Gorj au efectuat activitati de cercetare penala in baza delegarii procurorilor de caz.

Astfel, inculpatul Zavate Teodor Codrin, manager al Spitalului municipal Motru, judetul Gorj, a fost condamnat la 2 ani si 6 luni inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita.

"In fapt, in toamna anului 2015, inculpatul Zavate Teodor Codrin, in calitate de manager al Spitalului municipal Motru, a primit de la o persoana, denuntator in cauza, suma de 1.500 de euro pentru a o ajuta pe aceasta sa ocupe un post de asistent medical in unitatea sanitara pe care o conducea. Acesta i-a creat denuntatoarei convingerea ca, folosindu-se de calitatea sa de manager, ii poate asigura ocuparea postului respectiv, prin participarea formala la un concurs organizat in acest sens", se mentioneaza in comunicatul de presa.

Cea de-a doua sentinta pronuntata a fost in cazul consilierului parlamentar in cadrul Senatului, Zosim Vasile, acuzat de trafic de influenta in forma continuata.

"Inculpatul Zosim Vasile, consilier parlamentar in cadrul Senatului - Directia Generala Control Juridic si Securitate Interna, a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani si 6 luni inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta in forma continuata. In fapt, in anii 2013 si 2014, inculpatul Zosim Vasile a pretins si primit de la administratorul unei societati comerciale suma totala de 42.000 lei si alte foloase materiale in valoare de 1.500 lei, lasand sa se creada ca are influenta asupra conducerii unei companii energetice si a unei companii de transport petrolier, pentru incheierea unor contracte de valorificare a fierului vechi", se mai precizeaza in comunicatul de presa.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























567 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by