UPDATE Instanta suprema a judecat primul termen pe fond in procesul lui Calin Popescu Tariceanu. Urmatorul termen, pe 11 aprilie

de I.B.     HotNews.ro
Marţi, 14 martie 2017, 7:29 Dosare Anticoruptie


Magistratii instantei supreme judeca, marti, primul termen pe fond al dosarului in care presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, este acuzat de marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului, potrivit News.ro.

UPDATE: Instanta a fixat pentru data de 11 aprilie urmatorul termen in proces.

Inalta Curte de Casatie si Justitie judeca, marti, primul termen in dosarul lui Calin Popescu Tariceanu, dupa ce, pe 10 februarie, a decis ca procesul poate incepe pe fond, respingand, definitiv, ca nefondata contestatia presedintelui Senatului.

In 28 noiembrie 2016, instanta a respins cererile si exceptiile formulate de presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, si a decis ca judecarea pe fond a dosarului in care este acuzat de marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului poate incepe.

Decizia a fost contestata de Tariceanu si a fost judecata in 8 februarie de instanta suprema. Pronuntarea a fost, insa, amanata pentru 10 februarie.

In 6 iulie 2016, procurorii DNA Brasov l-au trimis in judecata pe Calin Popescu Tariceanu pentru infractiunile de marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului, in legatura cu declaratiile date ca martor in dosarul retrocedarii unei suprafete din Padurea Snagov si a fermei Baneasa, in care sunt judecati printul Paul, Remus Truica, Tal Silberstein si Dan Andronic.

Alaturi de presedintele Senatului a fost trimis in judecata si Dorin Marian, fost sef al Administratiei Prezidentiale a Romaniei in anul 2000, acesta fiind acuzat tot de marturie mincinoasa.

viewscnt






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1662 vizualizari

  • +5 (5 voturi)    
    ''Hai... (Marţi, 14 martie 2017, 8:24)

    astronaut [utilizator]

    sa fie cu noroc si cu calul pintenog'', sa vedem dnule ''adevarat liberal''VOPSIT IN ROSU , cum e ESTI SAU NU MINCINOS , in forma agravanta ??
    • +1 (1 vot)    
      La multi ani cu executare... (Marţi, 14 martie 2017, 10:45)

      cartofil [utilizator] i-a raspuns lui astronaut

      pentru Senileanu. In cele cinci zile ale saptamanii il pot scoate la vorbitor cele 5 neveste. Sambata si duminica ar putea veni Ponta si Dragnea. Asa ca, are ce face la Brutarie.
  • +6 (6 voturi)    
    Cu ocazia (Marţi, 14 martie 2017, 9:00)

    si_mort_va_vad [utilizator]

    Sfintei Sarbatori de 14 Martie , Iti urez un sincer

    LA MULTI ANI CU EXECUTARE !!! scarbavnicene !!!
  • +5 (5 voturi)    
    Tampicene, ce faci, tata ? (Marţi, 14 martie 2017, 9:48)

    Susufler0 [utilizator]

    Ai ditamai conflictul cu ICCJ care te-a chemat sa vii astazi dis de dimineata la judecata si te-a pus sa stai si sa astepti pana iti vine randul si tu nu ai sesizat inca CCR-ul prietenului Tudorel ?

    PS. Pardon, nu al lui Tudorel, al lui Valerica ! ;)
    • +3 (3 voturi)    
      Motociclene, La Multi ani in Brutarie ! (Marţi, 14 martie 2017, 10:22)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

      iti doresc sa fi sanatos si NU la punga gros- Romania prin institutiile Statului sa iti natzionalizeze Furaciunea de la Citroen-Romtelecom incoace si sa vezi cu ochii ta la televizor, in Brutarie cum Romania se schimba in bine cat timp stai tu la Brutarie !
  • 0 (0 voturi)    
    . (Marţi, 14 martie 2017, 11:18)

    Toate nickname-urile erau luate [utilizator]

    Încă o declarație imbecilă și disperată a lui Tăriceanu în 5, 4, 3, 2...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by