Relu Fenechiu, cinci ani si sase luni de inchisoare in urma contopirii a doua pedepse pentru fapte de coruptie

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 9 martie 2017, 21:47 Dosare Anticoruptie


Relu Fenechiu (foto arhiva)
Foto: Agerpres
Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a fost condamnat, joi, la cinci ani si sase luni de inchisoare in urma contopirii a doua pedepse pentru fapte de coruptie, date de instante in 2014 si 2016, informeaza News.ro. Sentinta Tribunalului Vaslui nu este definitiva, putand fi contestata in termen de trei zile.

Tribunalul Vaslui l-a condamnat la cinci ani si jumatate de inchisoare pe fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu, pentru mai multe fapte de coruptie, in urma contopirii a doua pedepse, una de cinci ani, pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata, si una de trei ani si zece luni, pentru trafic de influenta in forma continuata si spalare de bani.

In fapt, magistratii vasluieni au admis cererea formulata in instanta de catre Relu Fenechiu, in prezent detinut in Penitenciarul Vaslui.

Judecatorii au contopit toate pedepsele primite de fostul ministru al Transporturilor atat in ianuarie 2014, in dosarul "Transformatorul", cat si in noiembrie 2016, in speta in care, in calitate de deputat, ar fi primit 620.000 de euro de la o firma de software pentru "sprijinul promis si acordat in castigarea si derularea unor proiecte" derulate de Ministerul Justitiei si o societate farmaceutica, cu actionar majoritar Ministerul Sanatatii.

Practic, magistratii Tribunalului Vaslui au retinut pedeapsa cea mai grea, de cinci ani, din dosarul "Transformatorul", careia i-au adaugat un spor de sase luni, pedeapsa care a rezultat fiind de cinci ani si jumatate.

Sentinta data de Tribunalul Vaslui nu este definitiva, putand fi contestata in termen de trei zile, potrivit hotararii pronutate de instanta in 9 martie.

Relu Fenechiu a fost condamnat initial de Inalta Curte de Casatie si Justitie la cinci ani de inchisoare pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata. Fostul ministru al Transporturilor a fost gasit vinovat de instanta pentru ca, in perioada 2002-2005, prin firmele sale, ar fi vandut transformatoare si intrerupatoare uzate si vechi la preturi de produse noi catre Sucursala de Intretinere si Servicii Energetice Electrice Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a institutiei.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2024 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Hai libi (Joi, 9 martie 2017, 22:22)

    Ochii_pe_voi [utilizator]

    Il va scoate PSD-ul odata cu legea gratierii... Senatoarea Alina Gorghiu, care i-a băgat pe liste toată clientela lui Fenechiu, va vota cum ambele mâini (la nevoie o ajută și îndrumătorul ei de „doctorat”, ministrul tăricean Tudorel Toader,) - că doar in USL „liberalii" si psd-istii au fost tovarasi la jaf. GUVERNUL HOTIEI NATIONALE nu-si poate lasa vechii camarazi de furt să zacă în puscarii. Fenechiu, oricum, nu a platit un sfant din prejudiciul urias si nici nu va plati. Are grija șoferul Nicolae si Nicolicea ca toti borfasii sa ramână cu averile intregi.
  • +1 (1 vot)    
    Gratiati-l ca-i al patrulea in pat ! (Joi, 9 martie 2017, 22:59)

    Plagarus [utilizator]

    Relu are si igrasie in CV.
  • +2 (2 voturi)    
    Operatiune Salvati Animalele Rare (Vineri, 10 martie 2017, 3:28)

    Haskal [utilizator]

    Varanul balcanicus, Fistichiul moldoveanus, Pontalaul mongolus, Dracna ormanus. Tradiceanu femelus nu mai este considerat animal, e o taratura, familia Anelidae, deoarece 27 de ani s-a tarat prin tot felul de asocieri dubioase.
    Ps: deasemeni, psd are un lot maricel de porcusori, nu de guinea, din aia fara tara si neam care vor sa fie eliberati din tarcurile de la Jilava, Poarta Alba, la ce mizerii anunta guvernul actual o sa fie nevoie de ei.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by