Deputatul Lucian Bode (PNL), audiat la DNA: Am dat declaratie de martor intr-un dosar privind finantarea campaniei electorale din 2012

de Alina Neagu     HotNews.ro
Luni, 20 februarie 2017, 16:55 Dosare Anticoruptie


Lucian Bode
Foto: cdep.ro
Deputatul Lucian Bode (PNL) a fost audiat luni la DNA, el explicand ca a dat o declaratie de martor intr-un dosar ce priveste finantarea campaniei electorale din 2012, scrie News.ro. Bode spune ca el nu a avut nicio responsabilitate in ceea ce priveste finantarea campaniei electorale a PDL, intrucat era membru al Biroului Politic National si secretar general adjunct.

"Am fost citat in calitate de martor intr un dosar ce priveste finantarea campaniei electorale din 2012. Eu sunt de 18 ani in serviciul public si este pentru prima data cand dau o declaratie in calitate de martor. Eu ma bucur daca pot sa ajut organele de ancheta cu o declaratie de martor. Nu pot sa va spun nici ce intrebari mi-au pus procurorii, nici ce raspunsuri am dat. Este vorba de finantarea campaniei electorale din 2012. Eu, in calitate de membru al Biroului Politic National (al PDL, n.r.), secretar general adjunct, nu am avut nicio responsabilitate in ceea ce priveste finantarea campaniei electorale", a spus Lucian Bode, in prezent deputat PNL, fost ministru al Economiei in Guvernul Ungureanu.

Procurorii DNA l-au audiat, vineri, tot in calitate de martor, si pe fostul ministru al Culturii, Theodor Paleologu, acesta afirmand ca a dat declaratii in dosarul Elenei Udrea, care vizeaza  finantarea campaniilor electorale.

"E vorba de dosarul doamnei Udrea, dar concret nu stiu precis cine ce a finantat. In mod normal e organizatia Sectorului 1. PDL in Bucuresti era organizat in filiale de sector plus organizatia Capitalei. Cred ca se investigheaza cultura finantarilor ciudate ale tuturor partidelor, pentru ca este evident ca pana la ultima runda de alegeri a fost o imensa problema legata de costurile campaniilor electorale si, daca aveti memorie buna, este o problema pe care eu am semnalat-o din 2008", a spus Theodor Paleologu.

Intrebat daca au fost ilegalitati in finantarea campaniilor electorale, Paleologu a raspuns ca este "la mintea cocosului": "Tineti minte cum erau campaniile de dinainte de 2016, cu mesh-uri pe cate un bloc intreg sau afise imense pe care nu le-am vazut nicaieri in lume, nici macar in America nu am vazut asemenea orgie de propaganda electorala. Deci e la mintea cocosului ca ceva nu e in regula."

Elena Udrea este urmarita penal de DNA pentru cinci infractiuni de spalare de bani in cazul campaniei prezidentiale din 2009, precum si pentru doua infractiuni de instigare la luare de mita.

In acelasi dosar a fost pusa sub control judiciar si Ioana Basescu, fiica cea mare a presedintelui Traian Basescu, acuzata de instigare la abuz in serviciu si la spalare de bani.

Tot sub control judiciar, in aceeasi cauza sunt cercetati Gheorghe Nastasia, Victor Tarhon, Ioan Silviu Wagner, fost director general al Oil Terminal, si omul de afaceri Giovanni Mario Francesco, fostul iubit al Ioanei Basescu.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























534 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by