PICCJ: Perchezitii intr-un dosar de mita si abuz in serviciu in judetul Galati; vizati - 11 politisti de la Rutiera

de I.B.     HotNews.ro
Marţi, 31 ianuarie 2017, 8:04 Dosare Anticoruptie


Un numar de 12 perchezitii domiciliare au loc marti dimineata, in judetul Galati, intr-un dosar instrumentat de procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, avand ca obiect savarsirea infractiunilor de luare/dare de mita, fals intelectual si abuz in serviciu, se arata intr-un comunicat al PICCJ, citat de Agerpres.

In cauza sunt cercetate acte de coruptie comise de catre 11 agenti de politie din cadrul Biroului Rutier al Politiei municipiului Tecuci, respectiv din cadrul Serviciului Rutier al Politiei municipiului Galati.

Conform sursei citate, din probatoriul administrat pana in prezent rezulta ca "pretinzand si primind diverse foloase, in special bani, cei 11 agenti de politie si-au incalcat indatoririle de serviciu si nu au aplicat sanctiunile pe care situatiile de fapt constatate in exercitiul atributiilor de serviciu le-ar fi impus sa o faca".

"In mod concret, dupa cum a rezultat din cercetarile efectuate, agentii de politie au mentionat in procesele verbale de sanctionare abateri mai usoare decat cele comise in realitate de catre contravenienti, cu scopul de a aplica ulterior sanctiuni mai blande", precizeaza comunicatul citat.

Potrivit comunicatului, in dosar urmeaza a fi audiati mai multi contravenienti.

Cercetarile efectuate in cauza s-au desfasurat cu aportul Directiei Generale Anticoruptie, al Directiei de Investigare a Infractiunilor Economice din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, al Brigazii Speciale de Interventie "Mihai Viteazul" din cadrul Jandarmeriei Romane, precum si cu sprijinul de specialitate al Directiei de Operatiuni Speciale, mai mentioneaza comunicatul citat.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























515 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by