Leo de la Strehaia, la DNA: Am depus un denunt pentru ca tatal si unchiul meu au dat spaga procurorului-sef al DIICOT Mehedinti un milion de euro

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 10 ianuarie 2017, 20:41 Dosare Anticoruptie


Leo de la Strehaia a fost, marti, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), sustinand ca a depus un denunt impotriva fostului procuror-sef al DIICOT Mehedinti Petre Dovlete, care ar fi primit mita un milion de euro, in 2012, relateaza News.ro.

"Am venit la DNA si am depus un denunt pentru ca tatal si unchiul meu Mihai Mitus din Strehaia au dat spaga la procurorul-sef al DIICOT Mehedinti un milion de euro, pentru ca unchiul meu, Mihai Mitus are niste dosare la DIICOT Mehedinti", a spus Leo de la Strehaia in fata sediului DNA.

El a sustinut ca fostul procuror-sef ar fi cerut banii, in 2012, pentru a clasa dosarele.

"Procurorul-sef al DIICOT Mehedinti Petre Dovlete a cerut banii, un milion de euro, pentru a-i da clasare la dosarele respective", a spus Leo de la Strehaia.

El a precizat ca a fost de fata cand procurorul ar fi primit banii, in bancnote de 100 de lei si de 50 de lei.

Un numar de 28 de perchezitii au avut loc, in 9 iulie 2012, in judetele Mehedinti, Prahova, Olt, Valcea si Giurgiu, dar si in Bucuresti, fiind vizat un grup infractional organizat specializat in evaziune fiscala si spalare de bani, prejudiciul creat statului fiind de aproximativ cinci milioane de euro.

Serviciul de Combatere a Crimei Organizate Mehedinti anunta atunci ca mai multe persoane au fost retinute in dosarul de evaziune fiscala si spalare de bani, in care erau implicate si rude ale lui Leo de la Strehaia.

Potrivit anchetatorilor,  intre 2010 si 2012, persoanele respective au cumparat zahar si ulei din Ungaria si Bulgaria, marfuri pentru care au intocmit documente fictive in vederea realizarii de operatiuni ilicite de import-export, ulterior valorificandu-le pe piata interna.

Marfurile ar fi fost cumparate fara achitarea TVA, iar la comercializarea acestora pe teritoriul Romaniei, cei in cauza au colectat TVA aferenta, rezultand sume de bani pe care, desi aveau obligatia sa le achite catre bugetul de stat, si le-au insusit, folosindu-se de facturi fictive.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2692 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    mda (Marţi, 10 ianuarie 2017, 20:55)

    adrian_rolland [utilizator]

    oare unde a fost vindurt zaharul si uleiul respectiv? Cine avea puterea financiara sa cumpere en gros tiruri intregi de marfa....

    Stiu un mare retailer francez (C*******r) care acum vreo 4-5 ani primea ulei bulgaresc, adus de prin zona Dobrich.. "Un Ulei" parca asta era marca :))
  • 0 (0 voturi)    
    Daca are PROBE e perfect (Marţi, 10 ianuarie 2017, 21:06)

    Kivek [utilizator]

    daca are dovezi e bine
  • +1 (1 vot)    
    Statul mafiot Romania (Marţi, 10 ianuarie 2017, 21:09)

    floriniulian [utilizator]

    Ce ironie...

    Institutiile care trebuie sa ne asigure securitatea si sa lupte impotriva coruptiei sunt.....chiar crima organizata.

    Nu mira pe nimeni,dupa cum arata tara asta....

    Cele mai subdezvoltate tari sunt si cele mai corupte cu institutii care servesc gruparile criminale si nu pe cetateni.

    Asta se intimpla in Romania.

    PARCHET/DIICOT/DNA/IPJ sunt pilonii statului MAFIOT.

    Pina nu vor fi desfiintate aceasta tara va ramine subdezvoltata iar toate resursele ca si pina acum vor fi sifonate de grupurile criminale-mafiote.
  • +2 (2 voturi)    
    i-auzi acolo... (Marţi, 10 ianuarie 2017, 21:59)

    pardalian [utilizator]

    1 meleon de parai mancatza's... Da' unde studiat batranu de a facut asa bani? La Arvard?! Sau la Jilava?
  • 0 (0 voturi)    
    Marmota (Marţi, 10 ianuarie 2017, 22:08)

    hotnewseanu [utilizator]

    1 milion de EUR in bancnote de 100 si 50 RON.
    Mwahahahahaahaha.
  • 0 (0 voturi)    
    leo asta indian cred ca vrea in politica (Marţi, 10 ianuarie 2017, 22:12)

    un domn [utilizator]

    in locul lui Medelin Voicu !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by