Dosarul fostilor manageri ai Spitalului Sf. Ioan: Alexandru Ciocalteu - trei ani de inchisoare cu executare, Petruta Lazar - patru ani si opt luni; decizia nu este definitiva

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 10 ianuarie 2017, 17:15 Dosare Anticoruptie


Prof.dr. Alexandru Ciocalteu
Foto: AGERPRES
Tribunalul Bucuresti i-a condamnat, marti, pe fostii manageri ai Spitalului "Sfantul Ioan" din Capitala, pe Alexandru Ciocalteu la trei ani de inchisoare cu executare si pe Petru Lazar la patru ani si opt luni de inchisoare, in dosarul in care sunt acuzati ca au luat mita pentru incheierea si derularea unui contract, anunta News.ro. Decizia instantei nu este definitiva si poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Instanta a dispus mentinerea controlului judiciar in cazul celor doi fosti manageri de spital si sechestrul asigurator instituit pe bunuri ale lui Ciocalteu si Lazar, pana la concurenta sumei de 509.000 de lei pentru fiecare dintre acestia.

Sentinta poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti, care va da o decizie definitiva in acest dosar.

Alexandru Ciocalteu si Petruta Lazar au fost trimisi in judecata in iunie 2016, pentru luare de mita. Procurorii DNA il acuza pe Alexandru Ciocalteu ca, in perioada 2009-2013 , a primit mita 510.000 de lei, iar Petruta Lazar, 670.000 de lei.

Potrivit rechizitoriului, in 2008, in urma unei intelegeri prealabile, Petruta Lazar, atunci manager interimar al Spitalului Clinic de Urgenta "Sfantul Ioan" din Bucurest, i-a pretins reprezentantului unei firme ca, dupa incheierea unui contract intre unitatea sanitara si firma reprezentata de acesta, sa ii dea cinci la suta din valoarea contractului. Anchetatorii sustin ca, din ianuarie 2009 pana in august 2009, Lazar a primit de la reprezentantul acelei firme 160.000 de lei pentru a facilita incheierea si derularea contractului.

Ulterior, din a doua jumatate a anului 2009, dupa ce Alexandru Ciocalteu a preluat functia de manager al Spitalului "Sfantul Ioan", acesta i-ar fi pretins aceleiasi persoane tot cinci la suta din valoarea platilor si ar fi primit, lunar, cu titlu de mita, din septembrie 2009 pana in noiembrie 2013 inclusiv, direct sau prin intermediul Petrutei Lazar, cate 10.000 lei pentru a asigura derularea contractului.

Incepand din a doua jumatate a anului 2009, Petruta Lazar a devenit director economic al Spitalului "Sfantul Ioan", iar in aceasta calitate ar fi primit, timp de sase luni, 20.000 de lei lunar, de la reprezentantul firmei care avea in derulare contractul cu spitalul, bani pe care i-ar fi impartit in mod egal cu Alexandru Ciocalteu, mai sustin procurorii.

Marin Teodor, manager al Spitalului "Sfantul Ioan" in perioada mai 2006 - mai 2009, a aratat, in declaratia de martor data la Tribunalul Bucuresti, ca un fost consilier al lui Ciocalteu in perioada in care acesta a condus spitalul i-ar fi oferit 100.000 de euro pentru a accepta incheierea unui contract cu RomGerMed pentru externalizarea serviciilor laboratorului, dar a refuzat deoarece contractul era pagubos pentru unitatea medicala. El a spus ca nu a mers la DNA pentru a reclama mita pentru ca nu ii "sta in fire", dar ca a reclamat Ministerului Sanatatii alte nereguli.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2656 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    Ciocalteu Alexandru fost presedinte CNAS + (Marţi, 10 ianuarie 2017, 19:29)

    Plagarus [utilizator]

    + invarteli lucrative in :
    1997 - 2000 - membru PNŢ-CD;
    2003 - PRM, membru în Comitetul Director al PRM;
    1997 - director, Direcţia Sanitară Bucureşti;
    1998 - 1999 - secretar de stat, Ministerul Sănătăţii;
    fost deputat PRM si PD...........

    Sediul CNAS, a fost cumparat in 1999, printr-o licitatie publica ilegala, cu sapte milioane de dolari, desi pretul real al cladirii se ridica la un milion de dolari, a aratat ministrul interimar al sanatatii. Din comisia de licitatie pentru achizitionarea sediului a facut parte si Ciocalteu,presedinte CNAS la acea data.
  • +2 (2 voturi)    
    mizilicuri (Marţi, 10 ianuarie 2017, 19:46)

    Kornell [utilizator]

    Diferenta dintre un doctor si un om politic - a luat sume infime (2000 euro pe luna), fiindu-i frica de furturile serioase si de asta a luat 3 ani. Un presedinte de partid nu deschidea nici usa pt asa suma ci doar 60 milioane


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by